Gluppe/Pettersand

Velholdt og arealsmart rekkehus med solrik beliggenhet innerst i blindvei. Garasje.

Pettersand 55 , 1614 Fredrikstad

BE OM SALGSSUM
Henriette Knold Andersen
Henriette Knold Andersen Fagansvarlig / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

92%

eier sin egen bolig

64%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

63%

har bolig på over 120 kvm

30%

er barnefamilier

38%

er gift

Type Rekkehus / Selveier
Primærrom 108 m²
Bruksareal 115 m²
Bruttoareal 126 m²
Tomt 212 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1971
Gårdsnummer 212
Bruksnummer 346
FINN.no 181887442
Sist endret 07.08.2020 14:44
Prisantydning 3 000 000
Totalpris 3 086 492
Ligningsverdi 614 394,-

Beregnet totalkostnad

3 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Panteattest kjøper) 72 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 86 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 086 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Pettersand 55! - Et smart rekkehus beliggende i en rolig del av Pettersand. Det er kun en håndfull boliger som ligger i denne sideveien, så her er det ingen gjennomgangstrafikk. Mye vedlikehold er utført utvendig og innvendig legger planløsningen til rette for en funksjonell familiebolig. For mye hagestell trenger man ikke bekymre seg for, her er behovet for uteareal ivaretatt av en liten hageflekk og to romslige terrasser. Barnehager og skoler er i nærområdet og det er gang- og sykkelavstand til både byen og marka. Kort pendlervei med direktebuss til Oslo.
Møller & Partners ønsker velkommen til visning!

Innhold

Rekkehuset er over 2 plan og inneholder:
1.etg.: Gang, hall, bad, separat wc, 2 bod, vaskerom og 3 soverom.
2.etg.: Kjøkken og stue.
Det medfølger garasje med elektrisk leddport. Denne ligger i rekke rett bortenfor eiendommen.

Standard

Eiendommen er godt vedlikeholdt. Ytterveggene ble kledd om i ca. 2004-2006 og det ble satt inn 8 nye vinduer i 2006. 6 av disse er vaskefrie, en liten dusj med hageslangen og jobben er gjort. Nytt taktekke med renner og beslag i 2014 og ytterdører fra 2005, 2017 og 2019. Nytt el-skap i 2017. Innvendig er bad og kjøkken fra midten av 80-tallet og det er ellers normal bruksslitasje.
Boligen har en god planløsning med alle soverommene og bad i 1.etg. Det er garderober i alle soverommene og det er et praktisk separat vaskerom. Gjennom den ene boden er det utgang til en 23 kvm stor terrasse på baksiden, her er det skjermet, lunt og en liten gressflekk utenfor. 2.etg ligger høyt og luftig, og med vinduer på begge sider fylles etasjen med mye naturlig lys og peisovnen sørger for ekstra varme og hygge. Terrassen på 20 kvm utenfor stuen ligger solrikt mot vest. Kjøkkenet er praktisk utformet med mye skap- og benkeplass, interert platetopp og stekeovn, stålplate mellom over- og underskap og plass til kjøkkenbord. Det er mulig å gjøre åpningen mellom kjøkken og stue større slik at hele 2.etg blir et stort fint åpent allrom.
Innvendige overflater:
Malerstrie og tapet/malt tapet på vegger.
teppefliser, teppe og parkett på gulver.
Malte plater i taker.

Beliggenhet

Pettersand er et hyggelig og veletablert boligområde, et ettertraktet sted å bo der folk blir boende lenge. Her er det barnehager og skoler i nærområdet og med både byen og marka innen gangavstand. Pettersand ligger like vest for Fredrikstad sentrum, og strekker seg mot Fredrikstadmarka i nordøst. Til fots eller sykkel tar du deg raskt ned mot Ørebekk-krysset der det jevnt går buss mot Oslo og busstopp til sentrum er kun 100m fra eiendommen. Det er bare et par kilometer til sentrum, så det er også fullt mulig å ta beina fatt. Eiendommen ligger fint plassert med en håndfull andre hus litt tilbake fra nabolagets hverdag og bevegelse.

Tomt

Areal: 212 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomtens størrelse gjør den enkel å vedlikeholde og er stor nok til litt lek og moro. Tomtegrensen går ved hushjørnet og midt i inngangspartiet.

Garasje / Parkering

Det medfølger garasje i rekke

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Selveier), byggeår: 1971

Antall soverom

3

Byggeår

1971

Byggemåte

Deler eller hele boligen står på fjell. Betongmur. Byggemåte skal være bindingsverk, hvor vegger er isolert med 10 cm mineralull. Stående tømmermannskledning fra ca. 2004-2006, liggende kledning i gavler. 8 vinduer med 2-lags glass fra 2006, 6 av disse er vaskefrie. Hovedtaket tekket med plater som ser ut som takstein, detter fra 2014. Sarnafil fra begynnelsen av 90-tallet på sidetak.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse på eiendommen datert 07.12.1971.

Boligens areal

Primærrom: 108 kvm, Bruksareal: 115 kvm, Bruttoareal: 126 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, hall, bad, wc, vaskerom og 3 soverom.
2. etasje:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Kjøkken og stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Parafinovn i hall i 1.etg som er bygget om for bioparafin. Peisovn i stue 2.etg. Ellers elektriske panelovner.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 906

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 614 394 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 211 818 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  omfattes av reguleringsplan: 41 - Område nord for Labråten/Pettersand med formål: Konsentrert småhusbebyggelse og felles avkjørsel, samt kommuneplan arealdel 2011-2023 med formål: Bebyggelse og anlegg.

Offentlige planer

Kommunen skal fornye vann- og avløpsledninger i området. Da må huseierne også fornye sine private stikkledninger (separere spill- og drensvann, samt ha tette ledninger)

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1972/3308-1/86 Tgl. 22.09.1972 - Erklæring/avtale  
OVERENSKOMST OM SAMVIRKE VEDK. VERTIKALTDELT BOLIG.
Overført fra: 3004-212/346
Gjelder denne registerenheten med flere
1991/5565-3/86 Tgl. 25.06.1991 - Rettigheter iflg. skjøte  
Bestemmelse om vann/kloakkledning, el.strøm, kabler for TV/radio m.v.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp. Kommunal vei til og med garasjen. Privat vei inn til eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer på kjøkken medfølger. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til henriette@mollerpartners.no eller SMS: 46 63 52 92 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Boligen kan overtas i god tid før skolestart.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.