HAVSTAD/BYÅSEN

Stilig og modernisert 3-roms i NY-stil - 2. et. - Bad og kjøkken 2016 - Vestvendt balkong - Nært sentrum og marka

Karolinerveien 10 A , 7021 Trondheim

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

95%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

87%

har bolig mellom 60-120 kvm

62%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 82 m²
Bruksareal 82 m²
Tomt 8 290 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1967
Gårdsnummer 96
Bruksnummer 251
Energimerking F
FINN.no 179417045
Sist endret 29.05.2020 16:41
Prisantydning 3 290 000
Totalpris 3 553 381
Ligningsverdi 805 528,-

Beregnet totalkostnad

3 290 000,- (Prisantydning) 248 508,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 538 508,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 063,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 14 873,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 553 381,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Olden & Partners v/ Torben Olden ønsker velkommen til en romslig og moderne 3-romsleilighet beliggende i attraktive omgivelser på Havstad/Byåsen. Leiligheten ligger i 2. etasje og tilhører Havsteinaunet Borettslag, som er et godt drevet og velfungerende borettslag. Blokken ble i 2013/2014 renovert i regi av borettslaget med nye fasader, vinduer og skyvedører til veranda.
Leiligheten har vært gjenstand for en rekke oppgraderinger de siste årene, derav blant annet nytt bad og kjøkken i 2016, nytt gulv i hele leiligheten og malt tak i 2020.
Entré/gang har godt med plass for oppbevaring av sko og yttertøy. Bad er fra 2016 og har blant annet flislagte vegger og gulv, varmekabler i gulv, innredning med glatte overflater, servant med servantskap, dusjhjørne med glassvegger og opplegg for vaskemaskin. Her er det også spesiallagde skyvedører som gjør at man har et lite "vaskerom" bak skyvedørene. I tilknytning til badet er det et separat toalettrom med servant.
Kjøkken har innredning med slette fronter fra Sigdal. Her er det innebygde hvitevarer fra Bosch, veggmontert ventilator fra Røroshetta og tappekran fra tapwell. I tilknytning til kjøkken er det plass for spisegruppe, hvor det i 2016 ble lagt teglstein på vegger. Stuen er delvis adskilt fra kjøkken, og er av god størrelse. Fra stue er det utgang til romslig, vestvendt balkong med ettermiddags- og kveldssol.
Leiligheten har to romslige soverom med garderobeskap. Leiligheten disponerer to boder i kjelleretasjen på ca. 5 m2 og ca. 3,5 m2.
KORT OM EIENDOMMEN
- Moderne og oppgradert 3-roms i 2. etasje
- Velfungerende borettslag
- Attraktiv og sentral beliggenhet
- Kjøkken og bad fra 2016
- Vestvendt balkong med gode solforhold
- To boder i kjeller
- Blokken ble renovert i 2013 og 2014 med nye fasader, vinduer og skyvedør til veranda
- Nytt callingsystem med ringeklokker i 2018

Innhold

2. etasje: Entré, to soverom, toalettrom og bad, stue og kjøkken. Utgang fra stue til vestvendt veranda på ca. 7,5 m2.
Leiligheten disponerer to boder i kjelleretasjen på ca. 5 m2 og ca. 3,5 m2.

Standard

Bad:
Flislagt gulv med varme på ca. 7 m2 renovert i 2016. Flislagte vegger. Malt betonghimling. Ventil tilknyttet kanal ut av rommet. Innredning med glatte overflater, servantskap med skuffer. Servant med ett-greps armatur fra Tapwell. Speil med lys og stikkontakt over servant. Glassvegg skiller servant og dusj. Blandebatteri fra Tapwell med hånd og takdusj. Skyvedører mellom bad og "vaskerom". Vannrør i kobber og avløpsrør av plast fra byggeår. Rommet har to sluk, ett i dusjen og ett ved vaskemaskin. Opplegg for vaskemaskin bak skyvedører.
Kjøkken:
Sigdal-kjøkken med slette fronter. Benkeplate i tre med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Tapwell. Flislagt mellom benkeplate og overskap. Belysning under overskap. Innebygget hvitevarer fra Bosch, veggmontert ventilator fra Røroshetta. Synlige vannrør i kobber og avløpsrør av plast. Varmtvannsbereder fra OsO plassert i hjørneskapet. Gulvflater belagt med laminat. Vegger i malte flater og teglstein. Malt betonghimling.
Øvrige rom:
Gulvoverflaten belagt med laminat. Veggoverflater med malte plater, malt glassfiberstrie, teglstein og tapet. Malt betonghimling. Lampepunkt i flere av rommene. Innerdører i hvit utførelse med profilerte overflater. Dør mellom entré og stue har glass. Boligen har to soverom på ca. 11 m2 og ca. 15 m2. Garderobe på ca. 2,2 meter på begge soverommene. Stue på ca. 23 m2. Boligen har naturlig ventilasjon.
Oppgraderinger de siste år i regi av nåværende eier:
- 2016: Nytt gulv i hele leiligheten, nye garderober i gangen og på soverommene,
- 2016: Satt inn servant på toalettrom
- 2016: Oppgradert kjøkken med nye fliser, avtrekksvifte fra Røroshetta, nytt integrert kjøleskap og tappekran fra Tapwell.
- 2016: Pusset opp bad, derav varmekabler i gulv, membran og sluk, nye gulvfliser, ny dusj og spesiallaget glassvegg til dusj, spesiallagde skyvedører til baderom, nytt servantskap (steinhogget servant), tappekran fra tapwell.
- 2016: Våtromsplater på vegger og teglstein lagt i kjøkkenkrok/spiseområde
- 2016: Lagt opp strøm og nye stikkontakter og lysbrytere etter forskrifter av elektriker
- 2016: Listverk tak og gulv
- 2017: Panelovn fra Mill på soverom
- 2019: Beiset platt på veranda
- 2020: Malt taket i hele leiligheten
For ytterligere opplysninger, se takstrapport vedlagt i salgsoppgave.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i 2. etasje, og har en sentral beliggenhet i rolige omgivelser på Havstein/Byåsen. Herfra er det nærhet til både skoler, barnehager, servicefasiliter, offentlig kommunikasjon og til både sentrum og marka.
Nærområdet har fasiliteter som dagligvarebutikker, frisør, helse- og velferdssenter, café, restaurant og kiosk. Byåsen butikksenter med blant annet dagligvarebutikk, frisørsalong, solstudio og restaurant, samt Sverresborg senter med dagligvarebutikk, apotek og vinmonopol ligger begge et kvarters gange fra eiendommen.
Det er enkelt å komme seg nedover til sentrum via buss, bil eller sykkel. Bussholdeplassen "Havstadsenteret" ligger ca. 200 meter unna. Herfra passerer metrobussen som har hyppige avganger til og fra sentrum. Fra leiligheten tar det forøvrig ca. 40 minutter å gå til sentrum, og ca. 20 minutter til St. Olavs.
Fra leiligheten har man kort vei til flere flotte turmuligheter, sommer som vinter. Bymarka som ligger en spasertur fra leiligheten, har både maskinpreparerte skiløyper og turstier av varierende standard. Theisendammen med badeplass, badebrygge, benker og bålplass ligger ca. 2,3 km fra leiligheten. Ellers er det gode bademuligheter ved blant annet Haukvatnet, Baklidammen, Kyvannet og Lianvatnet. Innover i marka er det flere serveringssteder, som blant annet Skistua, Elgsethytta og Grønlihytta.

Tomt

Areal: 8 290 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Det følger ikke parkeringsplass med leiligheten.Borettslaget har 59 plasser for leie. Ledige plasser tildeles av forretningsfører etter søknad og tildeles etter dato på søknadsskjema. Parkeringsplass følger ikke leiligheten. Borettslagets besøksplasser kan benyttes frem til man mottar egen plass. Plassene ligger sør for blokk nr. 10 og er skiltet. Nye beboere blir satt på venteliste for nummerert plass. Det betales p.t. ikke leie for parkeringsplass.
Selger opplyser om at de leier en parkeringsplass i kjeller for p.t. kr. 600,- per mnd, hvor det også er mulig å leie parkeringsplass med lademuligheter til el-bil.

Barnehage / skole i området

Barnehager i nærområdet:
- Byåsen barnehager Havsteinaunet bhg: ca. 200 m
- Vårres barnehage: ca. 300 m
Skoler i nærområdet:
- Nyborg skole: ca. 550 m
- Åsveien skole (1-7 kl.): ca. 1,1 km
- Sverresborg skole (8-10 kl.): ca. 1,4 km
- Byåsen videregående skole: ca. 1,8 km

Felleskostnader

4 375 pr. mnd. Inkl. i felleskostnadene: Fellesutgifter: kr. 3 940,- Kabel-TV/dekoder: kr. 435,-

Borettslag

Havsteinaunet borettslag AL ble stiftet 24.04.1967 og består av 90 andeler.
Borettslaget er tilknyttet Boligbyggelaget Nye Trondheim, som er forretningsfører.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget har ikke egen vaktmester.
Blokken ble renovert i 2013 og 2014 med nye fasader, vinduer og skyvedør til veranda. Nytt callingsystem med ringeklokker i 2018.
Vedlikehold/styrets arbeid 2019: Det er utført maling av alle kjellerganger i 2019. Det er også utskiftet kjellerdører med kodebrikke. Ellers er det ikke utført noen større vedikeholdssaker i 2019.
Det er i følge styreleder ingen planer vedrørende vedlikehold som vil medføre økning i felleskostnader og/eller fellesgjeld p.t.

Forkjøpsrett

Andelshaverne i borettslaget har forkjøpsrett. Deretter har medlemmer i BBL Nye Trondheim forkjøpsrett. Forkjøpsretten er under forhåndsprøving, og antall interessenter vil foreligge til visningsdag.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er ikke tilknyttet sikringsordning mot tap av felleskostnader og det er ikke tegnet forsikring for dekning av husleietap. Borettslaget ved dets andelseiere kan holdes ansvarlig for andres eventuelle mislighold av felleskostnader. Det følger imidlertid av borettslagets vedtekter at for krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet, har laget imidlertid panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet da tvangsdekning besluttes gjennomført.

Fellesgjeld / lånevilkår

Bekreftelse på fellesgjeld i borettslaget og leilighetens andel av denne:
Borettslagets samlede fellesgjeld pr 31.12.19 kr. 16 915 444,-.
Leilighetens andel av samlet fellesgjeld pr. 31.12.19 kr. 248 508,-.
Borettslaget har refinansiert to lån med et nytt annuitetslån på kr. 15 000 000,- i Handelsbanken 7.5.2015. Fastrrenteavtale inngått for 8 år 15.10.2015: 2,7 %
Første avdrag: 16.7.2015. Siste avdrag 16.1.2040
Gjeldsbrevlån i Handelsbanken, tatt opp 12.6.2017. Lånet er tatt opp til refinansiering av gammelt lån i Selbu Sparebank. Lånebeløp: kr. 4 200 000,- Nominell flytende rente pr. 24.7.2019: 3,05 %. Ingen avdragsfrihet. Første avdrag 16.10.2017.
Fellesgjelden har ingen avdragsfri periode.

Andel fellesgjeld

248 508

Forsikring

Terra forsikring

Regnskap

Årsmelding fra styret 2019:
Årets overskudd på kr. 886.920,- foreslås overført til annen egenkapital.
Totale disponible midler utgjør 2.476.603,- ved årsskiftet.
For å evt. få tilsendt fullstendig regnskap, ta kontakt med megler.

Vedtekter / husordensregler

Borettslagets vedtekter og husordensregler ligger vedlagt i salgsoppgave.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyrehold. Det oppfordres til å vise hensyn til sine naboer når man holder dyr. Det er dyreholders ansvar å fjerne ekskrementer og lignende innenfor borettslagets fellesarealer og områder.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1967

Antall soverom

2

Byggeår

1967

Byggemåte

Bærende konstruksjoner og etasjeskiller av plasstøpt betong. Fasadeplater utvendig. Flatt tak tekket med papp (Taket er ikke besiktiget). Leiligheten har inngangsdør med Brann- og lydklasse B30 og dB35. Vinduer og heve-skyvedør med tre-lags glass fra 2014. Gulvoverflaten belagt med laminat. Veggoverflater med malte plater, malt glassfiberstrie, teglstein og tapet. Malt betonghimling. Lampepunkt i flere av rommene. Innerdører i hvit utførelse med profilerte overflater. Boligen har to soverom. Boligen har naturlig ventilasjon basert på naturlig tilluft og avtrekk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdiattest for fasaderehabilitering, datert 26.03.2015 - Karolinerveien 10 Gnr./Bnr.: 96/251
Det foreligger ferdiattest for utvidelse av balkonger, datert 19.05.2005 - Karolinerveien 10 Gnr.: 96 Bnr.: 251
Det foreligger hverken ferdigattest eller midlertidig brukstillaltese for eiendommen. Boligen er i følge Trondheim kommune registrert tatt i bruk 24.09.1967.

Boligens areal

Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 82 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 
Entré, to soverom, toalettrom og bad, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er kun en bruksenhet i boligen. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken til andre. Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med elektrisitet og vedovn i stuen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Løpende kostnader

Medlemskap i Boligbyggelaget Nye Trondheim: p.t. kr 700,-, dersom kjøper ikke er medlem fra før. Kjøper må være registrert som medlem og tegnet andel før søknad om godkjenning av ny eier kan behandles, jfr. vedtektene. Innmelding gjøres på http://bblnt.no/
Det vil ved overtakelse av andel i Havsteinaunet borettslag AL automatisk bli bestilt postkasseskilt. Skiltet blir fakturert ny eier, p.t. kr. 250,-. Faktureres på første faktura for felleskostnader etter overtakelse.
Kjøper står selv for forsikring av leilighetens innbo.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 805 528 pr. 31.12.18 12:00 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 899 901 pr. 31.12.18 12:00 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Ila, følg Byåsveien. Etter ca. 3 km, ta til høyre inn på Johan Falkbergets vei, og deretter første til venstre. Du er nå på Karolinerveien. Boligen ligger på venstre siden i enden av veien. Det vil bli skiltet i regi Olden & Partners ved fellesvisning.

Regulering

Eiendommen er regulert til bl.a. boligformål, felles grøntareal og vei, reguleringsplan, R1006, st.f. 14.12.64.
For ytterligere opplysninger om regulering, ta kontakt med Trondheim kommune på telefon 72 54 00 00 .

Offentlige planer

Det gjøres oppmerksom på at det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen:
- PlanID 5001 r2020004, plannavn: Byåsveien 158.
I følge Trondheim kommune er planen at det her skal etableres forretninger i første etasje, men boliger i etasjene over.
Planen er igangsatt, men har per 15.05.2020 ikke vært til offentlig ettersyn. Akkurat hvordan det blir, og hvor høyt dette blir er p.t. ikke kjent.
Byggesaker i området:
- Saksnummer: 2020/85507, tittel: Byåsveien 162, næringsbygg og 75 leiligheter
"Byåsveien 162, rammetillatelse for nærings- og leilighetsbygg med parkeringskjeller", datert 21.04.2020
Søknaden gjelder oppføring av et leilighetsbygg med 75 leiligheter med parkeringskjeller og næringsfunksjon i 1. etg.
Her er det gitt rammetillatelse 21.04.2020, og det bør i følge Trondheim kommune påregnes at det vil bli gitt igangsettelsestillatelse og at oppstart med bygging vil komme etter hvert.
For mer informasjon, ta kontakt med Trondheim kommune v/ Byggesakskontoret på telefon 72 54 25 00.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Heftelser:
2003/8075-1/107 Erklæring/avtale
Tinglyst: 23.04.2003
Rettighetshaver: Knr: 5001 Gnr: 96 Bnr: 630
Bestemmelse om adkomstrett og vedlikehold
Gjelder denne registerenheten med flere
2003/8075-2/107 Erklæring/avtale
Tinglyst: 23.04.2003
Rettighetshaver: Knr: 5001 Gnr: 96 Bnr: 630
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata:
1969/1479-1/107 Registrering av grunn
Tinglyst: 31.01.1969
Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr: 5001 Gnr: 96 Bnr: 11
2018/200366-1/200 Omnummerering ved kommuneendring
Tinglyst: 01.01.2018

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp, ofte via private stikkanlegg.
Kommunal vei med private stikkveier.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: torben@oldenpartners.no eller SMS: 93 47 71 77 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.