RENNESØY

Østhusvik. Stor enebolig i høyden. Fritt og landlig med fantastisk utsikt.

Hegglandslia 9 , 4150 RENNESØY

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Eirik Huus
Eirik Huus Megler MNEF / Siv. Økonom

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

51%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

55%

har bolig på over 120 kvm

42%

av boligene er nyere enn 20 år

43%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 263 m²
Bruksareal 312 m²
Bruttoareal 338 m²
Tomt 773 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 5
Byggeår 1987
Gårdsnummer 235
Bruksnummer 64
Energimerking E
FINN.no 94070145
Sist endret 27.04.2020 17:01
Prisantydning 3 790 000
Totalpris 3 900 958
Ligningsverdi 1 395 747,-

Beregnet totalkostnad

3 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 194,- (Panteattest kjøper) 94 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 790 000,-)) 194,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 110 958,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 900 958,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Stor og kvalitetsrik enebolig på Østhusvik. Flott utsikt mot blant annet  Brismefjorden, og øyene  Talgje og Brimse som ligger like ved, med Ryfylkefjellene i horisonten. Utsikt fra stue, loftstue og kjøkken, og terrasse. Mange fine uteplasser på eiendommen. Opparbeidet hage med hagebeplantning som blomstrer gjennom hele sommeren. Romslig bolig over 3 plan med 5 soverom.

Innhold

PRIMÆRE ROM (P-ROM):
1. et.: 118 kvm: Trapp/gang, bad, soverom, kjøkken,
vaskerom, stue.
2. et..:85 kvm: Trapp/stue, soverom/omkledning, bad, 2
soverom.
U. et.: 60 kvm: Vf, gang/trapp, allrom, wc, soverom.
SEKUNDÆRE ROM (S-ROM):
2 et.: 3 kvm: Bod
U et.: 46 kvm.: 4 boder, garasje
BRUTTOAREAL (BRT):
1. et.: 125 kvm
2. et..: 93 kvm
U. et.: 120 kvm
BRUKSAREAL (BRA):
1. et.: 118 kvm
2. et..: 88 kvm
U. et.: 106 kvm
Antall soverom: 5
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Standard

Romslig enebolig med 263 kvm. innredet areal. Boligen er gjennomgående i god stand og med mange gode kvaliteter.
Sokkeletasje: Hall og entre med fliser og eikeparkett, bod med mulighet for kjølerom. Praktisk inngang fra garasje til gangen.
1. etasje: Eikeparkettgulv og malte veggflater. Takhimling med hvite plater og innfelt belysning. Stor åpen stue med store vinduer og utsikt. Kjøkkeninnredning med eikefronter, god skapplass og hvitevarer som medfølger. Spiseplass på kjøkken og inngang til vaskerom med vask og opplegg til vaskemaskin. Bi-inngang til vaskerom. Romslig bad med badekar, dusj i nisje, wc og servant.
2. etasje: Hele etasjen er renovert i nyere tid. Lys og åpen loftstue med utsikt. Innfelte downlights i takhimling. 3 romslige soverom med garderobeløsninger. Eget baderom med inngang fra hovedsoverom med fliser, dusj i nisje, servant og wc

Beliggenhet

Eiendommen ligger på utsiktstomt i etablert boligområde, like ovenfor Østhusvik. Nydelig utsikt fra stue, kjøkken og loftstue med Ryfylkefjellene og fjorden i horisonten. Gode solforhold. Kort spasertur til Østhusvik havn og kolonialbutikk.
Gode bussforbindelser.

Tomt

Areal: 773 kvm, Eierform: Eiet tomt
I henhold til matrikkelbrev er tomten nøyaktig oppmålt

Garasje / Parkering

Garasje

Barnehage / skole i området

Se vedlagt nabolagsprofil for barnehager og skoler

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 80650898

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1987

Antall soverom

5

Byggeår

1987

Byggemåte

Mur og tre
Det er utarbeidet en tilstandsrapport hvor boligens tilstand er vurdert og beskrevet. Vi oppfordrer interessenter å sette seg inn i rapporten. Konferer evnetuelt med megler.
Tilstandsrapporten er utarbeidet i 2019 og ny rapport skal foreligge før signering av kjøpekontrakt iht til vilkår for eierskifteforsikring (tilstandsrapport har varighet på 6 mnd)

Ferdigattest / brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse foreligger fra 1987 og er vedlagt salgsoppgaven.
Ferdigattest utstedes ikke for tiltak som er omsøkt før  1. januar 1998.

Boligens areal

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra kommunale myndigheter foreligger.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Elektrisk. Peis i stuen

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand. Energiforbruk er ikke oppgitt

Kommunale avgifter

Kr. 16 646 pr. år

Løpende kostnader

Hålvårlige kommunale avgifter inkl. eiendomsskatt
Fullverdiforsikring og innboforsikring
Strøm etter forbruk
Generelt vedlikehold etter slitasje og alder.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 395 747 pr. 20.03.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 908 090 pr. 20.03.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Østhusvik.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Bestemmelser om gjerde

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Stavanger kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: eirik@huuspartners.no eller SMS: 91 51 81 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,60 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for  tilrettelegging. kr. 12000,-, internettannonsering kr. 2000,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Direkte utlegg for avisannonsering, fotografering, trykte salgsprospekter og andre tilleggsbestillinger, kommer i tillegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte takstdokument. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Taksten er innhentet september 2014 og bør dermed fornyes. Selger vil få verifisert av takstmann at det ikke er endringer av betydning ved kjøpsbekreftelse. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/ salgsoppgave med vedlegg, da bl.a. internettannonser kan være mangelfulle. Evt. avvik er budgivers/kjøpers ansvar.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.