solgt

Stavanger - Vaulen , Hindalsveien 22

Type Enebolig
Primærrom 209m²
Bruksareal 253m²
Bruttoareal 273m²
Tomt 1 300m²
03/02/2020 11:16
Oppholdsrom 3
Soverom 5
Byggeår 1957
Gårdsnummer 17
Bruksnummer 926
Energimerking G
Sist endret
Prisantydning 10 900 000,-
Totalpris 11 156 244,-
Ligningsverdi 1 642 499,-

Beregnet totalkostnad

10 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 255 000,- (Dokumentavgift) 194,- (Pantattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 256 244,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 156 244,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

3058,50x2 terminer=6117,- pr. år og betales i de kommunale avgifter

Beskrivelse

Stor, solvendt frittliggende enebolig m/tomt ca. 1 300 m2. Arealet er etter fradelt tomt på ca. 1 da.
Boligen ble tegnet av arkitekt M.N.A.L.Thomas Spence. Opprinnelig byggeår 1957. Påbygget i 1962. Nytt tak og garasje i 1979. Delvis oppusset og modernisert i 2012.
''Alt på ett plan'': vindfang, hall, stue med peis, spisestue, kjøkken/TV stue med peisovn, 3 soverom (oppr. 4 soverom), bad med dusj og kar, toalett med servant, vaskerom med egen inngang. To usjenerte og solvendte terrasser. Loft: 2 store soverom (event. loftstue og 1 soverom), helfliset bad/wc, flere kott/boder. Mindre kjeller: boder og kjellerrom. Dobbel garasje. Utebod. Boligen har flott utsikt til Gandsfjorden og Lifjellene.
Tomten ligger i en liten sørhelling. Her er lunt og solvendt. 
Harmonisk boligområde med spredt bebyggelse og dels store tomter nær Hindal Gård. Nær Vaulen badeplass. Fin sykkel-gangsti langs Gandsfjorden. Kort avstand til Hinnakrossen servicesenter og Jåttåvågen/Hinna Park med arbeidsplasser, legesenter, skole, kafeer og boliger.

Innhold

1. etasje: hall med garderobe, stue med peis og utgang til usjenert og solvendt terrasse, spisestue, kjøkken/allrom-/TV stue med peisovn og utgang til solvendt og usjenert terrasse, vaskerom med biinngang, toalett m/servant, dusjbad, 3 soverom (oppr. 4 soverom).
Loft: 2 store soverom (event. loftstue og 1 soverom), nyere helfliset bad/wc, flere store kott.
Mindre kjeller: 2 kjellerrom og 2 boder. Utebod for hageutstyr.

Standard

Glasserte takpanner. Teak vinduer og ytterdører. 2 piper. Stort sett parkett. Murt peis i stuen og peisovn i TV-stuen. Helfliset bad. Kjøkkeninnredning i eik med hvitevarer. Se ellers tilstandsrapporten som medfølger i prospektet.

Beliggenhet

Attraktiv beliggenhet nær Hindal Gård på Hinna. Rolig, etablert og barnevennlig. Nær skoler og barnehager. Nær Vaulen badeplass og gang- og sykkelsvei langs fjorden. Kort avstand til Hinnakrossen servicesenter, og til Jåttåvågen/Hinna Park med arbeidsplasser, butikker, legesenter, kafeer og boliger, samt videregående skole. Kort avstand til Forus med kjøpesenter og store arbeidsplasser.

Statens vegvesen og Stavanger kommune arbeider med plan for videreføring av bussvei i området. Kommunen meddeler at Hinnasvingene vil bli endret. Bilene skal ned i en kulvert under Hinnasvingene ved Stasjonsveien og kommer ut i området ved Furulunden. Bussen skal kjøre på lokket av kulverten, på nivå med dagens kjørevei i Hinnasvingene. Adkomsten til Hindalsveien vil kunne bli lat om via bussveitraseen. Det vil si at beboerne må kjøre via Gamleveien og inn på bussveien og inn i Hindalsveien. Forventet oppstart i 2021 og ferdigstillelse 2013. Vegvesenet har plan om å sende inn forslag til plan i juni 2019. Forventet førstegangsbehandling politisk i september 2019.

Tomt

Areal: 1 300 kvm, Eierform: Eiet tomt Eiendommen er under deling og fradelt tomt på ca 1 da vil bli etablert vest for eiendommen.

Garasje / Parkering

Dobbel garasje

Barnehage / skole i området

Vildrosen barnehage, 1-5 år og Fredheim barnehage 3-6 år, begge 1 km, Vågedalen barnehage, 1-5 år, 1,3 km.
Vaulen skole, 1-7 kl, 1,2 km. Hinna skole, 8-10 kl, 1,3 km. - Jåttå vgs, 1,6 km.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1957

Antall soverom

5

Byggeår

1957

Byggemåte

Trehus, se tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattet fra 08.08.1958.

Boligens areal

Primærrom: 209 kvm, Bruksareal: 253 kvm, Bruttoareal: 273 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 36 m².
Primærrom: Følgende rom er oppgitt som primærrom: ingen

1. etasje:
Bruksareal: 154 m².
Primærrom:154 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom/alle rom: vindfang, hall, stue, kjøkken/allrom-TV-stue, vaskerom, 3 soverom, bad med kar og dusj, toalett med servant.

2. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom/alle rom unntatt kott/boder: 2 store rom, bad/wc,

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen utleiedel

Oppvarming

Elektrisitet, peisovn og murt peis.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 17 287 pr. år inkl. eiendomsskatt kr. 3058,50

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 642 499 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 912 996 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen er på nedsiden av Hinnasvingene. Etter rundkjøringen; Vaulenveien/Gamleveien/Hinnasvingene, ta inn Hinnasvingene og så 2. vei til venstre inn skiltet Hindalsveien og følg veien til  nr. 22.

Bevaringsverdig

Nei

Regulering

Eiendommen er under deling og fradelt tomt på ca 1 da vil bli etablert vest for eiendommen. Reguleringskart og reguleringsbestemmelser medfølger i prospektet.

Offentlige planer

Området er regulert til Bolig. Utsnitt av reguleringsplan og bestemmelser følger i prospektet.

NB: Vegvesenet og Stavanger kommune arbeider med plan for videreføring av bussvei i området. Kommunen meddeler følgende:
Hinnasvingene vil bli endret. Bilene skal ned i en kulvert under Hinnasvingene ved Stasjonsveien og kommer ut i området ved Furulunden. Bussen skal kjøre på lokket av kulverten, på nivå med dagens kjørevei i Hinnasvingene. Adkomsten til Hindalsveien vil kunne bli lagt om via bussveitraseen. Det vil si at beboerne må kjøre via Gamleveien og inn på bussveien og inn i Hindalsveien.
De forventer oppstart i 2021 og ferdigstillelse 2023. Vegvesenet har plan om å sende inn forslag til plan i juni 2019. Forventet førstegangsbehandling politisk i september 2019.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Bestemmelse om vannrett også for bnr. 439, 511 og 2231. Dokumentet følger i prospektet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp.
Offentlig vei bnr. 2675 og Privat vei bnr. 8 i sør og øst for eiendommen, ref. grunnkartet i prospektet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer i kjøkken og vaskemaskin og tørketrommel i vaskerom medfølger i handelen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring og selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsprospektet. Eventuelle reklamsjoner skal derfor rettes direkte til forsikringsselskapet.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: anne.grethe@huuspartners.no eller SMS: 90 55 74 90 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % provisjon av salgssum. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.000,-.  Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive 25 % mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Anne Grethe Nygaard Huus
Eiendomsmegler MNEF
Anne Grethe Nygaard Huus

90 55 74 90

anne.grethe@huuspartners.no

VERDIVURDERING