solgt

Stavanger - Vaulen , Hindalsveien 22

Type Enebolig
Primærrom 207m²
Bruksareal 251m²
Bruttoareal 273m²
Tomt 1 484m²
03/04/2020 14:03
Oppholdsrom 3
Soverom 5
Byggeår 1957
Gårdsnummer 17
Bruksnummer 926
Energimerking G
Sist endret
Prisantydning 7 400 000,-
Totalpris 7 581 364,-
Ligningsverdi 1 642 499,-

Beregnet totalkostnad

7 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 180 000,- (Dokumentavgift) 194,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 181 364,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 581 364,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

3058,50x2 terminer=6117,- pr. år og betales i de kommunale avgifter

Beskrivelse

En sjelden anledning! Stor boligeiendom  med tomt ca. 1484 m2. Nydelig hage. Boligen ble tegnet av arkitekt M.N.A.L.Thomas Spence. Opprinnelig byggeår 1957. Påbygget 1962. Nytta tak og garasje i 1979. Loftsetasjen oppusset og modernisert i 2012. Boligen er lyst innredet. ''Alt på ett plan'' bl.a.:
vindfang, hall, stue med peis, spisestue, kjøkken/familie/TV stue med peisovn, 3 soverom (opprinneog 4 soverom), bad med dusj og kar, toalett med servant, vaskerom med egen inngang. 2 solvendte terrasser. Loft: 2 store soverom (event. loftstue og 1 soverom), nyere helfliset bad/wc, flere kott/boder. Mindre grovkjeller: boder og kjellerrom. Dobbel garasje. Utebod. Boligen har flott utsikt til Gandsfjorden og Lifjellene.
Tomten er lun og solvendt. Flott hage med potensiale for videreutvikling av den tidligere tørkeplassen. Her er lunt og solvendt m/gressplen, prydbusker og trær.
Rolig og barnevennlig i harmonisk boligområde med spredt bebyggelse og dels store tomter nær Hindal Gård. Nær Vaulen badeplass. Fin sykkel-gangsti langs Gandsfjorden. Kort avstand til Hinnakrossen servicesenter og Jåttåvågen/Hinna Park med arbeidsplasser, legesenter, skole, kafeer og boliger.

Innhold

1. etasje: vindfang, hall med garderobe, stue med peis og utgang til solvendt terrasse, spisestue, kjøkken/allrom/TV stue med peisovn og utgang til solvendt  terrasse, vaskerom med biinngang, toalett m/servant, bad med dusj og kar, 3 soverom (opprinnelig 4 soverom).
Loft: 2 store soverom (event. loftstue og 1 soverom), nyere helfliset bad/wc, flere store kott.
Mindre grovkjeller: 2 kjellerrom og 2 boder. Utebod for hageutstyr.

Standard

Glasserte takpanner. Teak vinduer og ytterdører. 2 piper. Stort sett parkett. Murt peis i stuen og peisovn i TV-stuen. Helfliset bad. Solid kjøkkeninnredning i eik med hvitevarer. Se ellers tilstandsrapporten som medfølger i prospektet.

Beliggenhet

Attraktiv beliggenhet nær Hindal Gård på Hinna. Rolig, etablert og barnevennlig. Nær skoler og barnehager. Nær Vaulen badeplass og gang- og sykkelsvei langs fjorden. Kort avstand til Hinnakrossen servicesenter, og til Jåttåvågen/Hinna Park med arbeidsplasser, butikker, legesenter, kafeer og boliger, samt videregående skole. Kort avstand til Forus med kjøpesenter og store arbeidsplasser.

Tomt

Areal: 1 484 kvm, Eierform: Eiet tomt inkl. ca. 50 kvm veigrunn, ref. vedlagt kartutsnitt. Nydelig hage med plen og prydbusker.

Garasje / Parkering

Dobbel garasje

Barnehage / skole i området

Vildrosen barnehage, 1-5 år og Fredheim barnehage 3-6 år, begge 1 km, Vågedalen barnehage, 1-5 år, 1,3 km.
Vaulen skole, 1-7 kl, 1,2 km. Hinna skole, 8-10 kl, 1,3 km. - Jåttå vgs, 1,6 km.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1957

Antall soverom

5

Byggeår

1957

Byggemåte

Trehus, se tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattet fra 08.08.1958.

Boligens areal

Primærrom: 207 kvm, Bruksareal: 251 kvm, Bruttoareal: 273 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 36 m².
Primærrom: Følgende rom er oppgitt som primærrom: ingen

1. etasje:
Bruksareal: 152 m².
Primærrom: 152 m². Følgende rom (alle rom) er oppgitt som primærrom/alle rom: vindfang, hall, stue, spisestue, kjøkken/allrom-TV-stue, vaskerom, 3 soverom, bad med kar og dusj, toalett med servant.

2. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom/alle rom unntatt kott/boder: 2 store rom, bad/wc.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen utleiedel

Oppvarming

Elektrisitet, peisovn og murt peis.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 17 287 pr. år inkl. eiendomsskatt kr. 6117,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 642 499 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 912 996 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen er på nedsiden av Hinnasvingene. Etter rundkjøringen; Vaulenveien/Gamleveien/Hinnasvingene, ta inn Hinnasvingene og så 2. vei til venstre inn skiltet Hindalsveien og følg veien til  nr. 22.

Bevaringsverdig

Nei

Regulering

Eiendommen ligger i regulert boligområde.
Stavanger kommune og vegvesenet arbeider med plan for videreføring av bussveien i Hinnasvingene. Kfr. megler som har innhentet informasjon ad. saken.

Offentlige planer

Området er regulert til Bolig. Utsnitt av reguleringsplan og bestemmelser følger i prospektet.

Konsesjon / Odel

Ikke aktuelt

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Erklæring til gbnr. 17/926 følger i prospektet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp.
Offentlig vei bnr. 2675 og Privat vei bnr. 8 (hjemmelshaver Tor Tofte) i sør og øst for eiendommen, ref. grunnkartet i prospektet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente

Tilbehør

Hvitevarer i kjøkken og vaskemaskin og tørketrommel i vaskerom medfølger i handelen.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: anne.grethe@huuspartners.no eller SMS: 90 55 74 90 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % provisjon av salgssum. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.000,-.  Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive 25 % mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Anne Grethe Nygaard Huus
Eiendomsmegler MNEF
Anne Grethe Nygaard Huus

90 55 74 90

anne.grethe@huuspartners.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
85%

eier sin egen bolig

96%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

81%

har bolig på over 120 kvm

74%

av boligene er eldre enn 20 år

49%

er barnefamilier