Hafrsfjord

Arkitekttegnet enebolig m/utleiemulighet i kjeller. Nydelig beliggenhet v/parkområde nær Store Stokkavatn og Golfbanen

Byggstien 36 , 4042 Hafrsfjord

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anne Grethe Nygaard Huus
Anne Grethe Nygaard Huus Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

67%

eier sin egen bolig

92%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

60%

har bolig på over 120 kvm

69%

av boligene er eldre enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 243 m²
Bruksareal 253 m²
Bruttoareal 275 m²
Tomt 431 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 3
Byggeår 1981
Gårdsnummer 39
Bruksnummer 556
Energimerking F
FINN.no 179485708
Sist endret 04.06.2020 11:39
Prisantydning 7 850 000
Totalpris 8 062 264
Ligningsverdi 1 618 442,-

Beregnet totalkostnad

7 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 194,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 196 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 850 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 212 264,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 062 264,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Stavanger kommune. Eiendomsskatten er kr. 1.994,- årlig (halvårlig kr. 997,-)  og er inkludert i de kommunale avgiftene som betales halvårlig i Stavanger kommune. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Beskrivelse

Arkitekttegnet, frittliggende enebolig ved regulert parkområde, i enden av blindvei. Den opprinnelige arkitektturen er beholdt, og huset har en lun og god atmosfære. Boligen er godt vedlikeholdt og standarden delvis oppgradert. Gode lysforhold fra store vindusflater.
Nydelig hageanlegg med både pryd- og nyttebusker. Fine steinsatte hageganger og lune uteplasser. Tomten grenser til regulert parkområde og har en sjelden ''grønn'' og god  beliggenhet nær friområdet Store Stokkavatn og Golfbanen. Her er rolig, fredelig og barnevennlig. Kort avstand, 0,4 km, til International School of Stavanger og Madla fotballbane. Ca. 1 km til Revheim ungdomsskole og 1,4 km til Hafrsfjord barneskole. Nærhet til Madla Amfi. Gode bussforbindelser. 100 m. til nærmeste matbutikk. Flere barnehager i nærområdet, blant annet Ørnestein Gårdsbarnehage.

Innhold

1. etasje har ''alt på ett plan'': vindfang, hall, stor stue/spisestue med mønet himling, 2 ildsteder og utgang til terrasse/hage, rommelig og velutstyrt kjøkken med spiseplass, 1 soverom, bad/wc, vaskerom.
2. etasje/loft: åpen loftstue, 2 soverom, bad/wc.
Kjeller: gang med dør til trappeoppgang til 1. etasje, kjellerstue med gruepeis, kjøkken, allrom (vinduet er 10 cm for lite for å oppfylle lyskravene for soverom), bad/wc med opplegg for vaskemaskin, 2 boder.
Kjeller har adkomst gjennom hoveddel + egen inngang. I 2016 ble deler av kjeller godkjent for varig opphold/hoveddel ref. vedlegg i salgsoppgaven. Kjeller utgjør ikke en selvstendig boenhet.

Standard

Boligens standard er stort sett original fra byggeår. Nye geiteullstepper i stort sett hele huset. Boligen er solid bygget og godt vedlikeholdt. ref. tilstandsrapporten som følger i salgsoppgaven. Rapporten gir ytterligere informasjon om eiendommens tilstand/standard.

Beliggenhet

Eiendommen grenser til regulert parkområde, ref. vedlagte reguleringsplan. Her er rolig og barnevennlig nær friområdet Store Stokkavatn og Golfbanen. Kort avstand til kjøpesenteret Madla Amfi  med mangfoldig utvalg av butikker, apotek og treningssenter.

Tomt

Areal: 431 kvm, Eierform: Eiet tomt. Arkitekttegnet, nydelig hage med prydb- og bærbusker. Plen og steinsatte uteplasser.
Et digitalt eiendomskart er inkludert i salgsoppgaven. Kartet viser nøyaktighetsgrad ved eiendommens punktgrense
Se også situasjonskart med gjeldende tomtegrenser. Eiendommens grenser er de som er inntegnet på juridiske karter og nøyaktigheten av disse fremgår av digitalt eiendomskart. Opplevde tomtegrenser, dvs beplantning, inngjerding med videre kan gi et annet inntrykk enn de juridiske grensene som vist i kart. Det er kartgrensene som gjelder når tomten er nøyaktig oppmålt.

Garasje / Parkering

Parkering på eiendommen. Egen gjesteparkeringsplass (disponeres av leietager)

Barnehage / skole i området

Slåtthaug barnehage 0,4 km. Ørnestein Gårdsbarnehage 1,3 km. Bråde barnehage 1,3 km.
International School of Stavanger 0,5 km. Revheim ungdomsskole 1 km. Hafrsfjord barneskole 1,4 km.

Felleskostnader

Det betales ''noen hundrelapper'' i året til velforeningen som sørger for vedlikehold av fellesområdene.

Forsikring

Eika Forsikring

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1981

Antall soverom

3

Byggeår

1981

Byggemåte

Trehus.
Det er utarbeidet en tilstandsrapport hvor boligens tilstand er vurdert og beskrevet. Vi oppfordrer interessenter å sette seg inn i rapporten. Konferer evnetuelt med megler.

Ferdigattest / brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse datert 11.01.1982. Ferdigattest kjeller datert 27.06.2016

Boligens areal

Primærrom: 243 kvm, Bruksareal: 253 kvm, Bruttoareal: 275 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 98 m².
Primærrom: 88 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, trappeoppgang, kjellerstue, kjøkken, allrom (10 cm for lite vindu for godkjent soverom), bad/wc/vaskerom, trimrom/entre.
1. etasje:
Bruksareal: 110 m².
Primærrom:110 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: vindfang, gang, stue, kjøkken, soverom, bad/wc, vaskerom.
2. etasje/loft:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: loftstue, 2 soverom, bad/wc.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Kjeller, unntatt boder, er godkjent til varig opphold, og leies ut. Kjeller er ikke godkjent som egen selvstendig boenhet/leilighet.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. 2 peiser i stue/spisestue, og peis i kjellerstuen

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 18 054 pr. år

Løpende kostnader

Hålvårlige kommunale avgifter inkl. eiendomsskatt
Fullverdiforsikring og innboforsikring
Strøm etter forbruk
Generelt vedlikehold etter slitasje og alder.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 618 442 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 826 389 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Revheimsveien til høyre inn Ragbakken , Skuronnveien og så Byggstien og til endes av veien

Bevaringsverdig

Nei, men det må alltid søkes om bygningsendringer

Regulering

Eiendommen  er regulert til enebolig. Området er regulert til bolig.  For ytterligere opplysninger om regulering ref. utsnitt av reguleringsplan som følger i salgsoppgaven, og kontakt gjerne megler.

Offentlige planer

Utsnitt av reguleringsplan følger i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Pliktig medlemskap i Slåtten Velforening som har hjemmel til fellesareal.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Stavanger kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven. Kjøpers eventuelle reklamasjoner skal derfor rettes til forsikringsselskapet.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: anne.grethe@huuspartners.no eller SMS: 90 55 74 90 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,50 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.000,-, tilrettelegging. kr. 9.900,-, digital markedsføring kr. 9.800,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.200,- pr. visning utover hovedvisning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.