STAVANGER

Urban storbyleilighet

Lars Dahles vei 20 , 4024 STAVANGER

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Inger Johanne Mauland Frivold
Inger Johanne Mauland Frivold Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

92%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

62%

har bolig på over 120 kvm

97%

av boligene er eldre enn 20 år

40%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 68 m²
Bruksareal 68 m²
Bruttoareal 75 m²
Tomt 499 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1938
Gårdsnummer 59
Bruksnummer 801
Energimerking F
FINN.no 180145344
Sist endret 21.06.2020 20:48
Prisantydning 3 590 000
Totalpris 3 688 764
Ligningsverdi 699 530,-

Beregnet totalkostnad

3 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 89 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 590 000,-)) 194,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 98 764,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 688 764,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Wow sier vi bare! Her får man godfølelsen bare man stiger inn i leiligheten. For en atmosfære! Og med den utsikten! Over byens tak, til sjø og fjell. Stjernehimmel og soloppgang. Rolig og tilbaketrukket. Likevel så nært til alt hva byen har å by på. Dette en leiligheten for livsnytere og for de som ønsker noe unikt. Her kan man jobbe, slappe av, være alene, være sosial. Et fristed.
For alle som er interessert i bolig og interiør, hører man ofte om de spesielle loftsleilighetene storbyelskere har funnet, om det er i London, New York, København eller andre storbyer. Råloft som er bygget om. Løsningen her er helt spesiell. Loftet ble innredet i 2013 og er koblet sammen med resten av leiligheten i etasjen under, via en trapp i glass og glassvegg som går over både 2. etasje og loftet. Leiligheten er åpen og luftig, samtidig som den er lun. Urban, kul og må være fantastisk å komme hjem til.
God standard. Hele leiligheten er renovert i 2013/2014. Det samme er bygget.

Innhold

2. etasje: gang med skyvedørsgarderobe, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, baderom, soverom.
3. etasje/loft: hovedsoverom, bad, kott. 
Utvendig sykkelbod og to boder i kjelleren.
Det er også felles vaskerom i kjeller, men det er satt inn kombinert vaskemaskin/tørketrommel på badet i 3. etasje i leiligheten.

Standard

Gjennomgående god standard. Leiligheten er renovert i 2013/14. Dagens eier har virkelig lagt mye tid i planleggingen for å få leiligheten som den fremstår. Fantastisk fin løsning med lekre detaljer. Planlagt for komfort. Hun brukte arkitekt som ansvarshavende under hele prosessen og alt er utført av fagfolk.
Lekre, lyse enstavs parkettgulv i hovedetasjen. Ingen taklister. Innfelte downligths i stue, kjøkken og gang. Store vindusflater som slipper inn masse naturlig lys fra tre sider. Flott foldedør ut til balkongen hvor hele veggen kan skyves bort. Det er lagt opp bryter/strøm for elektrisk markise over balkongen slik at den kan brukes i allslags vær. Dobbel jordet stikkkontakt på balkong for elektrisk grill eller terrassevarmer. Hvit kjøkkeninnredning med integrert koketopp, stekeovn, mikroovn og oppvaskmaskin. Frittstående kjøle-/fryseskap følger også handelen. Helfliset baderom. Skyvedør i glass inn til soverommet i 2. etasje gjør at også lys derfra slippes inn i gangen. Elegant, solid trapp i glass opp fra stuen.
På loftet er den private sonen. Fortsatt med den fantastiske utsikten, både fra sengen og badekaret. Høyt under taket. Lysmalte vegger og synlige dragere. Lysmalt tregulv. Badet ligger i åpen løsning mot loftsrommet. Badet har gulvfliser og våtromsplater på veggene. Miele kombinert vaskemaskin/tørketrommel som følger handelen. Badekaret er et spabad fra Hurricane med massasje.
God komfort i leiligheten. Varmepumpe som gir behagelig varme. Sentralstøvsuger med uttak i begge etasjer. To varmtvannsberedere fra 2014, den ene for kjøkken/bad nede og den andre for bad oppe. Innlagt Lyse Altibox. Canal Digital og telenor internett kan kobles til via parabol om ønskelig.
Her kan man overta alt av møblement, lettere blir det ikke!
I tillegg opplyser eier om at kjøper får verdens beste naboer på kjøpet - helt gratis! :)

Beliggenhet

Attraktiv beliggende i høyden med fantastisk utsikt. Rolig og etablert område. Gåavstand til sentrum og til friområdet Stokkavannene.

Tomt

Areal: 499 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Terrasse og hage.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Parkering i gaten.

Sameie

Sameiet består av 4 boligseksjoner. Sameiebrøken er 65/265.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Hele boligen ble renovert i 2014. Det ble isolert, skiftet kledning og satt inn nye vinduer.

Forsikring

If Polisenummer: SP540455.8.1

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter følger vedlagt i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1938

Antall soverom

2

Byggeår

1938

Byggemåte

Leilighet over to etasjer i en firemannsbolig. Yttervegger i tre. Yttertak tekket med skiferstein. Etasjeskillere av trebjelkelag.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utsedt ferdigattest for bruksendring loft og fasadeendringer i 2014.

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 75 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, bad, soverom
3. etasje/loft:
Bruksareal: 21 m².
Primærrom: 21 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad og soverom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealene stemmer godt med tegninger mottatt av kommunen.

Adgang til utleie

Leiligheten er godkjent som en boenhet og kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Varmepumpe. Elektrisk. Det er pipe i leiligheten og har tidligere vært ildsted i stuen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 8 190 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 699 530 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 518 309 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra sentrum via Løkkeveien inn på Stokkaveien. Deretter til høyre inn Misjonsveien og til venstre inn Seehusens gate. Første vei til høyre er Lars Dahles vei. Følg veien oppover og boligen kommer på venstre side.

Bevaringsverdig

Eiendommen er en del av den sentrale sentrumsbebyggelsen og er derfor underlagt "retningslinjer for hensyssoner bevaring av kuturmiljø (pbl § 11.8c) Trehusbyen.

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er varslet oppstart av regulering av Misjonsmarka nord som ligger sør-øst for eiendommen, plan 2703. Se mer info på kommunen sine nettsider eller kontakt megler for ytterligere opplysninger.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Pr. 1961 - Best. om vann/kloakkledn.  
Overført fra: 1103-59/801
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp. Adkomst via offentlig vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alle hvitevarer på kjøkken og bad medfølger: koketopp, stekeovn, mikroovn, kjøle-/fryseskap, oppvaskmaskin og kombinert vaskemaskin/tørketrommel.
Det kan også avtales at møbler skal medfølge.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til inger@huuspartners.no eller SMS: 41 56 80 28 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Leiligheten er klar for snarlig overtakelse.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr 3500, tilrettelegging kr 9800, digital markedsføring kr 9900. For visninger er det avtalt kr 2200 pr. fellesvisning utover to visninger. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva. Direkte utlegg for fotografering, trykte salgsprospekter og andre tilleggsbestillinger, kommer i tillegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen og eventuelt andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig salgsoppgave.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.