Stavanger

Hel tomannsbolig/vertikaltdelt. Nær/gåavstand til Bjergsted og Sentrum.

Kaptein Mejlænders gate 18 A , 4026 Stavanger

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anne Grethe Nygaard Huus
Anne Grethe Nygaard Huus Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

73%

eier sin egen bolig

84%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

35%

har bolig på over 120 kvm

79%

av boligene er eldre enn 20 år

23%

er barnefamilier

Type Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 191 m²
Bruksareal 261 m²
Bruttoareal 287 m²
Tomt 770 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 4
Byggeår 1965
Gårdsnummer 59
Bruksnummer 735
Energimerking F
FINN.no 186400770
Sist endret 30.09.2020 11:10
Prisantydning 4 500 000
Totalpris 4 628 514
Ligningsverdi 1 374 559,-

Beregnet totalkostnad

4 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 194,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 128 514,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 628 514,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Stavanger kommune. Eiendomsskatten utgjør årlig kr. 2.226,- og er inkludert i faktura for kommunale skatter og avgifter for eiendommen.

Beskrivelse

Innholdsrik bolig som er bygget og registrert som tomannsbolig. Boligen har også blitt brukt som enebolig. Tegningene avviker noe fra dagens innredning. Fin og usjenert hage. Rommelig garasje med bod. 2 små uthus.
Rolig og barnevennlig område. Nær skoler og barnehager, ref. vedlagte nabolgprofil. Gode bussforbindelser til Sentrum. Gåavstand til Bjergsted med musikk skole og konserthuset med restaurant, samt Sentrum med alle fasiliteter. Grønne omgivelser med Stemmen idrettsanlegg som nærmeste nabo, og kort avstand til Bjergstedparken.

Innhold

Største del underetasje: hall, 3 soverom, bad, wc, kjellerstue, 3 kjellerrom/boder.
1. etasje: stue/spisestue med utgang terrasse, kjøkken, vaskerom/biingang.
Mindre del ca. 53 m2 inneholder: gang, stue, kjøkken, 1 soverom, bad/wc.
Koffertloft.
2 små uthus.

Standard

Boligen er fra byggeår, så påkostninger må påregnes. Parkett og ldsted i stuen. Ref. vedlagte tilstandsrapport.

Beliggenhet

Rolig og barnevennlig ved Stemmen Idrettsanlegg. Nær Bjergstedparken med musikkskole, konserthus og restaurant. Gåavstand til Sentrum med alle fasiliteter.

Tomt

Areal: 770 kvm, Eierform: Eiet tomt
Fint hage med plen for lek og fysisk aktivitet. Steingjerde mot gaten, skiferlagt hagegang og steinsatt innkjørsel. Prydbusker og trær.

Garasje / Parkering

Stor garasje med hobbyverksted

Barnehage / skole i området

Nær barnehager og skoler, ref. vedlagte nabolagsprofil.

Forsikring

SR-Bank forsikring

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Selveier), byggeår: 1965

Antall soverom

4

Byggeår

1965

Byggemåte

Trehus

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest datert 29.11.1965

Boligens areal

Primærrom: 191 kvm, Bruksareal: 261 kvm, Bruttoareal: 287 kvm
U. etasje/kjeller:
Bruksareal: 113 m².
Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: hall, 3 soverom, bad, wc, kjellerstue.
1. etasje:
Bruksareal:119 m2, hvorav mindre del 53 m2 m².
Primærrom: 116 m², hvorav mindre del 53 m2. Følgende rom er oppgitt som primærrom: hovedstue, kjøkken m/spiseplass, vaskerom/biingang, samt entre/gang for mindre del, stue, kjøkken, bad/wc, 1 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Mulighet for utleie

Oppvarming

Elektrisitet. Kamin i hovedstuen. Pipe også i den minste boenheten.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 18 345 pr. år

Løpende kostnader

Hålvårlige kommunale avgifter inkl. eiendomsskatt
Fullverdiforsikring og innboforsikring
Strøm etter forbruk
Generelt vedlikehold etter slitasje og alder.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 374 559 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 948 412 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Tastagata til venstre inn Kaptein Mejlændersgate (fra Sentrum)

Bevaringsverdig

Nei

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Boligområde, ref. vedlagte utsnitt fra reguleringsplan. Retningslinjer Trehusbyen for hensynssoner bevaring av kulturmiljø er også gjeldende for eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettighet ad drens- og kloakkledning og vannledning over Kapt. Mejlændersgt 20.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Stavanger kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, slik at eventuelle reklamasjoner rettes til forsikringsselskapet.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til anne.grethe@huuspartners.no eller SMS: 90 55 74 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.