Dusavik

Topp- og endeleilighet med fantastiske solforhold! Renovert leilighet. Masse lys og luft. 2 soverom. Garasje.

Dusaviktunet 22 B , 4029 Stavanger

BE OM SALGSSUM
Inger Johanne Mauland Frivold
Inger Johanne Mauland Frivold Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

6%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

64%

har bolig på over 120 kvm

95%

av boligene er eldre enn 20 år

35%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 68 m²
Bruksareal 71 m²
Bruttoareal 77 m²
Tomt 5 923 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1991
Gårdsnummer 31
Bruksnummer 78
Energimerking D
FINN.no 190768074
Sist endret 28.09.2020 14:48
Prisantydning 2 690 000
Totalpris 2 764 014
Ligningsverdi 630 960,-

Beregnet totalkostnad

2 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 65 000,- (Dokumentavgift) 194,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 74 014,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 764 014,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

En modernisert, lys og fin endeleilighet. Gode solforhold med to balkonger. Den ene med morgen- og formiddagssol og den andre med sol hele dagen og til den går ned sent på kvelden sommerstid. Like ved badestrand, småbåthavn og fine turområder.
Leiligheten kan passe både for en enslig, et par eller en liten familie. To soverom - hvor begge kan brukes som faste soverom eller det ene kan brukes som kontor/gjesterom/liten TV-stue eller hva man måtte ønske.
Stor og luftig stue/spisestue med åpen, skjermet kjøkkenløsning. En fin løsning hvor man har det åpent samtidig som kjøkkenbenken ikke er synlig fra stuen.

Innhold

2. etasje: entré, stue/ spisestue med åpen, skjermet kjøkkenløsning og utgang til balkong, bad/ vaskerom, 2 soverom, bod.
Lagringsloft.
Bod i underetasjen.

Standard

Leiligheten er innvendig renovert/ oppgradert de siste år. Leiligheten har et moderne uttrykk.

Beliggenhet

Maritime omgivelser ved småbåthavn, badestrand og fine turområder. Lekeplass, fotballløkke og grøntområder. Kort vei til butikker. Gode bussforbindelser.

Tomt

Areal: 5 923 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Lekeplass og grøntareal. Felles gjesteparkering.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Parkering i lukket garasjeanlegg i underetasjen. Gjesteparkering.
Mulighet for el-bil lading i løpet av høsten. Kostnader til etablering av ladepunkt, vedlikehold og strøm dekkes av den enkelte sameier.

Felleskostnader

1 150 pr. mnd. Betales kvartalsvis kr 3 450. Dekker bygningsforsikring, tv/internett Altibox 50/50, strøm/vedlikehold i garasjeanlegg og diverse vedlikehold/drift. Årlig økning/indeksregulering på 2,5 % av felleskostnader fra 1. kvartal, ref. vedtektene.

Sameie

Sameiet består av 36 boligseksjoner fordelt over to etasjer.
Sameiet har intern forretningsførsel.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Planlegging av å skifte tak i løpet av 10 år, der sameiet sparer opp til dette.

Andel formue

51 530

Forsikring

Tryg Polisenummer: 3854298

Regnskap

Regnskapet for 2019 viste et overskudd kr 88415.

Vedtekter / husordensregler

Følger vedlagt i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1991

Antall soverom

2

Byggeår

1991

Byggemåte

Bygget er oppsatt med støpt plate på mark og yttervegger i betong permformplast på utsiden med bindingsverk i tre på innsiden og saltak tekket med betongpanner.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse fra 1991. Følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 71 kvm, Bruttoareal: 77 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 68 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: vf, gang, stue/kjøkken, bad, 2 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealene stemmer godt med tegninger mottatt fra kommunen.

Adgang til utleie

Leiligheten kan fritt leies ut.

Oppvarming

Elektrisk. Gulvvarme på bad. Det er pipe og mulighet for å installere vedovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 10 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 10 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 6 372 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 630 960 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 271 457 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Stavanger sentrum: Følg E39 nordover gjennom den nye Eiganestunnelen og ta til høyre i rundkjøring inn Eskelandsveien som videre går over i Tastamyrveien. Følg veien til endes og ta til høyre i Finnestadveien. Dusaviktunet kommer på høyre side.

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig 4378 kvm, felles gangareal 147 kvm, felles lekeareal 298 kvm, felles avkjørsel 828 kvm, gang-/sykkelsti 220 kvm og kjørevei 43 kvm. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplaner under arbeid i nærheten - reguleringsplan 2468 - reguleringsplan for Dusavikområdet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Pr. 1966 - Bestemmelse om vannledn.  
Kan ikke slettes uten samtykke fra STAVANGER
KOMM.INGENIØRVESEN.
Overført fra: 1103-31/78
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Adkomst via offentlig vei.
Offentlig vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrert stekeovn og koketopp.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til inger@huuspartners.no eller SMS: 41 56 80 28 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte våtromsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig salgsoppgave.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.