solgt

Froland , Nedre Stiås 2

Type Enebolig
Primærrom 240m²
Bruksareal 259m²
Bruttoareal 275m²
Tomt 1 243m²
Oppholdsrom
Soverom 4
Byggeår 1979
Gårdsnummer 18
Bruksnummer 238
Seksjonsnummer 6
Ekstra toalett 1
Energimerking C
Sist endret 4 dager siden
Prisantydning 2 490 000,-
Totalpris 2 568 372,-
Ligningsverdi 692 755,-

Kommunale avgifter
6 700,- (I dette inngår avgift for vann, avløp, renovasjon og feiing)

Beregnet totalkostnad

2 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 62 500,- (Dokumentavgift) 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 78 372,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 568 372,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Adresse

Nedre Stiås 2 4820 Froland

Matrikkel

Gnr. 18 bnr. 238 i Froland kommune

Selger

Turid Alice Hansen
Lars Henning Åsatun

Oppdragsnummer

40-15-0050

Prisantydning

Kr. 2 490 000,-

Total inklusive omkostninger

2 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 62 500,- (Dokumentavgift) 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 78 372,- (Omkostninger totalt) 2 568 372,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Kommunale avgifter

Kr. 15 735 pr. år

Velkommen til Nedre Stiås 2.

Eiendommen ligger omtrent i midten av boligfeltet i Langedal like før de bratteste bakkene begynner opp mot toppen. Boligen ligger oppe på en liten kolle i god høyde fra veien. Det er noe utsikt fra huset og kveldssol på fremsiden til ca. kl. 21.00 - 22.00 sommerstid.  Fra Langedal er det kort vei til skole, butikk, diverse forretninger og offentlig kommunikasjon.

FROLAND PROFIL
Froland kommune er en kommune i vekst og i 2016 passerte kommunen 5.500 innbyggere. Geografisk er kommunen stor med et areal på 642 km², og strekker seg fra Libru i sør til Mykland og Risdal i nord. Osedalen er Frolands kommunesenter, og her finner du et godt utvalg av butikker, kommuneadministrasjon, skole og flere barnehager. Froland er en viktig pendlerkommune for Arendal og Grimstad der mange av kommunens innbyggere har sitt daglige virke. Froland Skole på Mjølhusmoen har gjenomgått en omfattende ombygging de siste årene. I tilegg er det bygget flerbrukshall og svømmehall ved Froland Idrettstadion Kringla som stod ferdig sommeren 2011. Kommunen er kjent for å ha et godt oppvekstmiljø med mange gode tilbud til deg som liker aktiv fritid, i forening, alene, eller sammen med din familie.

Tomt

Eiet tomt 1243 m². Tomten er pent opparbeidet med store plenarealer, prydtrær, hekker og diverse beplantning. Naturlig skrånende tomt, der boligen er oppført på toppen og hagen og oppkjørsel ligger på fremsiden. Garasjen er bygget inn mot terrenget i forkant av boligen og har lett adkomst fra kommunal vei. Plenen på høyre side av adkomstveien og deler av den utvendige boden står på kommunens grunn.

Innhold

1. etasje: Vindfang, hall, 2 stuer, spisestue, kjøkken, gang, 2 soverom, bad/wc, wc, vaskerom, kjølerom, bad og badstue. 2. etasje: Loftstue, 2 soverom, garderobe og diverse kott.

1. etasje:
Bruksareal: 197 m².
Primærrom: 193 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, toalettrom, 2 stuer,
kjøkken, vaskerom, 2 baderom, badstue og 2 soverom.

2. etasje:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom og 2 soverom. Alkoverom (ikke måleverdig areal).

Arealbeskrivelsene er i henhold til NS 3940 og er hentet fra tilstandsrapport utferdiget av Espen Martinsen og datert 26.10.2017.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealer (Bruksareal/Primærrom)

Bruttoareal (BTA): 275 m²
Bruksareal (BRA): 259 m²
Primærrom (P-ROM) m²

Byggemåte

Enebolig oppført i 2. etasjer. Hovedsaklig trekonstruksjon. Tilbygget ca. 1998. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av Espen Martinsen og  datert 26.10.2017.

Lagrinsplass

Utvendig hage/redskap/vedbod ved inngangspartiet.

Parkering

Parkering på egen grunn. Dobbel garasje Bruksareal: (BRA)46 kvm. Garasjen ligger ved innkjørselen til boligen.

Etasjer

2

Soverom

Antall soverom : 4

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og /eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

Standard

Herskapelig og arkitektonisk flott enebolig med mange påkostede detaljer fra den tids byggeskikk og materialtilgang. Eiendommen har gjennomgående høy standard for byggetiden og noe kosmetiske oppgraderinger er gjort de siste årene, hvor bl.a. kjøkkeninnredning er byttet og innvendige flater er malt. Noe modernisering og vedlikehold i forhold til dagens standard må påregnes. Boligen ble påbygget i 1998.

Internett

Det er installert fiber fra Telenor i boligen.

Energimerke

Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F, se lenger bak i prospektet.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilkoblet offentlig vann- og kloakknett. Vann- og avløpsledninger fra boligen og frem til kommunalt tilkoblingspunkt er private, og eier har vedlikeholdsansvar for disse. Det er montert vannmåler i boligen.

Utleie

Ingen restriksjoner.

Faste løpende kostnader

Årlig strømforbruk ca. 20.000 kWh. Årlig forsikringspremie kr. 9.000.

Ligningsverdi

Kr. 692 755,-

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Boligsalgsrapport

Boligsalgsrapport ved sertifisert takstmann Tore Theodorsen vedlagt dette prospekt. Dersom du har spørsmål om rapporten, kan Tore Theodorsen kontaktes på tlf. 91 33 19 90.

Avtalt meglervederlag

% provisjon inkl. mva. av salgssummen inkl. fellesgjeld, minimum kr. 45 000 inkl. mva.  Tilretteleggingsgebyr kr. Oppgjørsgebyr kr.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Finansiering

Vårt firma har en utstrakt forbindelse med flere låneinstitusjoner. Vi kan derfor være behjelpelig med å fremskaffe finansieringstilbud og utarbeide økonomiplan tilpasset ditt boligbehov.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelig også for ettertiden. Det enkleste er å benytte elektronisk budgivning via 'Budknapp' på våre nettsider med Bank-ID. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud og sende det til meglerforetaket pr. e-post med skannet budskjema eller med fax. Budforhøyelser kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter.

Bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning eller første bud med akseptfrist på mindre enn 30 minutter vil ikke bli formidlet til selger. Megler har fullmakt til å avvise bud på eiendommen som ikke er gjeldende i minst 2 timer innenfor meglerkontorets åpningstid, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Bud med akseptfrist utenom meglerkontorets åpningstid aksepteres kun i unntakstilfeller. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand.

For øvrig vises til  "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners  standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Produksjonsdato

Produksjonsdato

Opplysninger i Salgsoppgaven er godkjent av selger.

BE OM SALGSSUM
Jan Terje Øygarden
Fagansvarlig / Eeiendomsmegler MNEF
Jan Terje Øygarden

95 23 95 59

jan.terje@arendalpartners.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
79%

eier sin egen bolig

69%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

68%

har bolig på over 120 kvm

66%

av boligene er eldre enn 20 år

28%

er barnefamilier