solgt

Nissedal , Sagvegen 2

Type Enebolig
Primærrom 106m²
Bruksareal 165m²
Tomt 1 632m²
Oppholdsrom
Soverom 3
Byggeår 1920
Gårdsnummer 35
Bruksnummer 15
Seksjonsnummer 6
Ekstra toalett 1
Energimerking C
Sist endret 4 dager siden
Prisantydning 1 650 000,-
Totalpris 1 705 122,-
Ligningsverdi 306 842,-

Kommunale avgifter
6 700,- (I dette inngår avgift for vann, avløp, renovasjon og feiing)

Beregnet totalkostnad

1 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 41 250,- (Dokumentavgift) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 55 122,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 705 122,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

BRA/PROM

165 / 106 m²

Eierform

Selveier

Boligtype

Enebolig

Tomt

Areal: 1 632 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen ligger på en slette rett før Tveitsundbroa når man kommer fra Haugsjåsund. Her er solrikt og man har utsikt til områdene rundt og nedre del av Nisser. Innkjørselen er gruset og det er god plass for parkering. Ellers er tomten opparbeidet med stor plen, diverse blomsterbed, kjøkkenhage, epletrær mv.

Velkommen til "Fredheim" i Treungen

<B>Eiendommen ligger i naturskjønne omgivelser langs Nisser i Telemark. Området er kjent for sin vakre natur og sine flotte turområder. Innsjøen Nisser byr også på mange flotte opplevelser. Her kan man fiske etter bl.a ørret og sik.

Et av områdets mest populære hyttefelt ligger i Nissedal. Det er Kyrkjebygdheia. Med sine ca. 800 meter over havet, er området yndet for turister både sommer som vinter. Her er mage kilometer med oppkjørte skiløyper på vinterstid og et lite alpinanlegg finnes også. På sommeren er området også godt besøkt med mange små og store fiskevann.

Til skianlegget på Gautefall er det ca. 15 km. Gautefall er et av Sør-Norges største skianlegg med stor stolheis, hotell, mange nedfarter og flere mil med oppkjørte langrennsløyper.

Eiendommen ligger i Treungen sentrum, like før Tveitsundbroa når man kommer fra Haugsjåsund. Fra boligen er det gangavstand til butikk, skole, barnehage mv. Til Arendal er det ca. 9 mil og til Skien/Porsgrunn er det omtrent like langt. </B>

Kort om eiendommen:

- Vakker natur <B> & </B> mange flotte turstier i området
- Oppgradert <B> & </B> velholdt bolig
- Nærhet til fjord <B> & </B> fjell
- Godt <B> & </B> trygt nærmiljø

Innhold

1. etasje: Vindfang, gang, kjøkken, stue og bad
2. etasje: Gang, bad, 3 alkover, 3 soverom og kott.
Kjeller: Diverse kjellerom.

Standard

Bolighuset er vesentlig oppgradert fra 2011. Utvendig er det bl.a. byttet tak, takrenner og beslag. Det er skiftet kledning og etterisolert. Nesten alle vinduene er av nyere dato. Innvendig er begge badene oppgradert, kjøkkenet er oppgradert og innvendige flater er malt og pusset opp. Boligen fremstår som pen og velholdt samtidig som en del av den originale standarden og "sjelen" fortsatt er beholdt.

Garasje

Bruksareal (BRA): 72 kvm.  Stor garasje som ble påbygget og oppgradert i 2014. Det ble oppført en ny avdeling med egen garasjeport og inngangsdør. Lokalet er i dag innredet til bruktbutikk. Over butikken er det mulighet for å innrede ytterligere om ønskelig. God takhøyde ellers i garasjen og god plass til parkering og diverse lager.

Ligningsverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 306 842 pr. 31.12.15 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 859 158 pr. 31.12.15 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedet ferdigattest på tilbygget på garasjen. Det er ikke utstedet på bolighuset. For bygg som er omsøkt før Bygningsloven av 1965, og som mangler midlertidig brukstillatelse/ferdigattest, er det ikke krav om dette. Ferdigattest utstedes heller ikke for tiltak som er omsøkt før  1. januar 1998.

Boligens areal

Primærrom: 106 kvm, Bruksareal: 165 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 0 m².

1. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, kjøkken, stue og bad

2. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Bad, 3 alkover, 3 soverom og gang.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Varmekabler på bad i 1. etasje. Varmepumpe og vedovn i stue 1. etasje. Ellers hovedsakelig elektrisk oppvarming.

Adkomst

Fra Åmli følger du Rv. 41 mot Treungen. Boligen ligger på venstre side like etter skilt til Idrettsanlegg og turløype til Skuggenatten.  Se etter til salgs plakat på boligen.

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Boplikt

Ja. Det er boplikt i Nissedal kommune for boligeiendommer.

Båtplass

Det medfølger i følge eier, en båtplass i Nisser. Båtplassen ligger på andre siden av hovedveien for boligen. (Kommunal grunn) Båtplassen følger eiendommen men er ikke tinglyst i følge eier.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte takstdokumenter. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/ salgsoppgave med vedlegg, da bl.a. internettannonser kan være mangelfulle. Evt. avvik er budgivers/kjøpers ansvar.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Jan Terje Øygarden
Fagansvarlig / Eeiendomsmegler MNEF
Jan Terje Øygarden

95 23 95 59

jan.terje@arendalpartners.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
75%

eier sin egen bolig

59%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

71%

har bolig på over 120 kvm

17%

av boligene er nyere enn 20 år

34%

er barnefamilier