solgt

Arendal Nord , Hesthagen 10 E

Type Leilighet
Primærrom 73m²
Bruksareal 73m²
Bruttoareal 79m²
Tomt 6 445m²
27/12/2019 11:08
Oppholdsrom
Soverom 3
Byggeår 1970
Gårdsnummer 507
Bruksnummer 1277
Energimerking
Sist endret
Prisantydning 880 000,-
Totalpris 1 562 501,-
Ligningsverdi 404 254,-

Beregnet totalkostnad

880 000,- (Prisantydning) 674 619,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 554 619,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 882,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 562 501,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

BRA/PROM

73 / 73 m²

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Velkommen til Hesthagen 10 E

Nyli er et populært og veletablert boligområde med sentral beliggenhet ca. 2 km nord for Arendal sentrum. Området ble i hovedsak ferdig utbygd i 1970-årene. Et ideelt oppvekstområde, med stor variasjon, både i alderssammensetning og bebyggelse.  Kort vei fra bebyggelsen finner du fine turområder i naturskjønne omgivelser. Lysløypa på ca. 4,5 km er flittig benyttet hele året av joggere, turgåere og syklister. Ønsker man å ta seg et bad etter turen, kan man ta dette i vakre Ribbervann.
Nyli har meget god bussforbindelse. Du finner også dagligvareforretning, gartneri, barnehager mv. i nærområdet.
Sentralt beliggende leilighet på Hesthagen. Leiligheten ligger i 3. etasje kun1 1/2 trapp opp fra hovedinngangen. Callingsystem for leiligheten. Vestvendt balkong med god solforhold og utsikt til området rundt. Felles parkeringsplass og gjesteparkering. Lekeplass kort gange fra leiligheten.
NYHET - 3 D og VR - visning på boligen
NYHET - DENNE  BOLIGEN HAR 3D - OG VR - VISNING. KLIKK PÅ LINKEN OG FØLG EN ENKEL INSTRUKS VIDERE. MED VR - VISNING KAN MAN FORFLYTTE SEG I BOLIGEN, MED KUN BRUK AV DIN MOBILTELEFON OG VR BRILLER! ER DETTE FREMTIDENS VISNING?  NYSGJERRIG? KOM INNOM VÅRT KONTOR I VESTREGATE 3 FOR EN DEMONSTRASJON ELLER LAST NED PROGRAMVAREN DIREKTE PÅ DIN MOBILTELEFON!

Innhold

Entré, stue, kjøkken, 3 soverom og bad/vaskerom. 2 boder i kjeller.

Standard

Leiligheten holder gjennomgående normal standard. Det er parkett på gulv i gang og på stue.Soverommene og kjøkken har belegg på gulv utenom badet som er slått sammen med vaskerommet og er flislagt både gulv og vegg. Varmekabler i gulv. Bad/vaskerom er totalrenovert og var ferdig i 2016 . Kjøkkeninnredning er i hvit utførelse. Vedovn i stuen.

Etasje 3 etasje

Tomt

Felles eiertomt på ca. 6432 kvm. Asfaltert adkomst og biloppstillingsplasser. Felles lekeplass og noe naturtomt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 404 254 pr. 31.12.15 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 131 911 pr. 31.12.15 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 73 kvm, Bruttoareal: 79 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, 3 soverom, stue, kjøkken og kombinert
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring

Adkomst

Fra Arendal kjør opp Barbudalen, ta av i rundkjøringen og følg skiltet mot Nyli opp Engekjærveien. Følg veien til toppen og ta til høyre i veikrysset. Ta deretter til høyre, og høyre igjen etter nye Kiwi og Hesthagen går deretter inn til høyre etter garasjerekkene. Det er parkeringsplasser for beboerne og til besøkende.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Borettslag

Nyli Borettslag II, org.nr. 954 363 368.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter  (felleskostnader) må dekkes av andelshaverne.
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader. Dette gjøres ved å betale månedlige felleskostnader.
Hvis borettslaget lider tap som følge av at andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.
Borettslaget har tegnet forsikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne typen tap.
Forsikringen er tegnet i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene
 
Forkjøpsrett
Forkjøpsrett finnes i Nyli borettslg II, og gir andre andelseiere i borettslaget og boligbyggelaget som boligen er tilknyttet, en mulighet til å tre inn i avtalen som kjøper og selger har inngått.
Forkjøpsrett innebærer at den som har forkjøpsrett kan kjøpe boligen i stedet for den som
selger har inngått avtale med.
Den som event. vil benytte sin forkjøpsrett betaler da den prisen som kjøper og selger har blitt enige om ved budaksept. (Trer inn i den allerede inngåtte avtalen)
Om det er forkjøpsrett, skal framgå av vedtektene til borettslaget.
Det vil også framgå av vedtektene hvem som har forkjøpsrett.
Som regel gjelder dette andre andelseiere i borettslaget og andre medlemmer i
boligbyggelaget.
Forkjøpsrett avklares ved forhåndsavklaring - avklaring før boligen er solgt, eller
etterhåndsavklaring - avklaring etter at boligen er solgt.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

BE OM SALGSSUM
Phong Thanh Tran
Eiendomsmegler MNEF
Phong Thanh Tran

942 77 766

phong@arendalpartners.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
78%

eier sin egen bolig

75%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

30%

har bolig mellom 60-120 kvm

16%

av boligene er nyere enn 20 år

18%

er barnefamilier