solgt

Froland , Osetoppen 20

Type Enebolig
Primærrom 101m²
Bruksareal 120m²
Tomt 698m²
19/03/2020 12:56
Oppholdsrom
Soverom 3
Byggeår 2018
Gårdsnummer 18
Bruksnummer 698
Energimerking C
Sist endret
Prisantydning 3 100 000,-
Totalpris 3 125 525,-
Ligningsverdi 0,-

Beregnet totalkostnad

3 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 25 000,- (Dokumentavgift) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 25 525,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 125 525,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

BRA/PROM

120 / 101 m²

Eierform

Selveier

Boligtype

Enebolig

Tomt

Areal: 698 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er ferdig opparbeidet fra utbygger av tomtefeltet, Froland utbygningsselskap. Tomten levers slik den fremstår på visning.

Velkommen til Osetoppen 20 på Ovelandsheia

Ovelandsheia har siden slutten av 90-tallet vokst til et av Frolands største byggefelt. Utbyggingen har foregått i mange etapper. Nå er utbyggingsselskapet som har bygget ut store deler av feltet i gang med et nytt delfelt i Ovelandsheia - Osetoppen. Området ligger bak Osedalsbakken og over mot byggefeltet i Langedal. Store deler av infrastrukturen er på plass og byggearbeidene med nye boliger er i full gang.

Fra Osetoppen er det kort vei til skole, barnehage, kommunesentrum, matbutikker, vinmonopol, post, apotek, bank mv. Kort sagt så finner man det meste i Froland sentrum, som ligger kun ca. 10 minutters gange fra boligen. Fine badeplasser i nærmiljøet med bl.a. Ovelandstjenna og Osevollen. Akebakke, ballbinge og volleyballbane ved Froland Menighetssenter.

Tomten er solrik med sol fra formiddag til sen kveld. Fra tomten er det også pen og vid utsikt mot deler av Ovelandsdalen og boligfeltet. Tomten er en endetomt hvor man kan opparbeide en stor og usjenert hage. Tomten levers ferdig gruset og jordslått - klar for videre beplantning. Boligen har en god beliggenhet i boligfeltet hvor de beste tomtene er utsolgt. Byggmester Olstad AS har hatt opsjon på tomten i mange år, uten å igangsatt bygging før i vinter. Derfor kan man nå sikre seg en ny bolig på en av de siste gode tomtene i Ovelandsheia.

Boligen er under oppføring av byggmester Olstad AS. Det benyttes kun lokale underleverandører og det leveres et kvalitetsarbeid. Boligen var ferdig utvendig til sommeren 2018. Etter sommeren begynner innredningsarbeidene og er man tidlig ute med avgjørelsen og kjøp, kan man være med å påvirke sluttresultatet.

Kost oppsummert:
- Husbankfinansiert bolig & alt på en flate
- Boligen levers nøkkelferdig & god standard
- Solrikt & pen utsikt
- Godt & trygt nærmiljø

Innhold

Boligen levers mnd alt på en flate: Entre, hall, 3 soverom, mellomgang, bod, bad/vaskerom, stue og kjøkken. Utvendig sportsbod i tilknytning til carport.

Standard

Boligen levers med god standard. Se leveransebeskrivelse i salgsprospektet for mer detaljert informasjon. Kort oppsummert så leveres boligen ferdig utvendig med liggende kledning ferdig malt 2 strøk. Innvendig leveres samtlige rom med parkett, med unntak av våtrom og vindfang som leveres med fliser. MDF panelplater på alle rom med unntak av stue og kjøkken, hvor det blir levert sparklet og malt gips. På badet blir det levert Fibo trespo plater på vegg. Takene blir MDF panel i alle rom med unntak av stue, bad og kjøkken, hvor de levers sparklet og malt.

Kjøkkeninnredning levers av Nettoline og har en verdi på kr. 75 000,- Forhandler av Nettoline i Arendal er Grundes Byggshopp på Stoa. Kunden kan selv tilpasse kjøkken etter eget ønske eller trekke ut kjøkkenleveransen mot en annen kjøkken leverandør. Da kommer eventuell montering av kjøkken som tillegg i pris. Innredning på bad levers i god kvalitet fra Porsgrunn og Foss bad. I tillegg levers det skyvedører fra Langlo for å skjule varmtvannsbereder, utslagsvask, vaskemaskin og tørketrommel.

Husbank/finansiering

Eneboligen er forhåndsgodkjent med inntil 80 % finansiering i Husbanken. Det innebærer at boligen kan selges med en av de mest gunstige finansieringsløsningene som er i det norske markedet. Husbanken tilbyr sine kunder rekordlav rente. Både på flytende rente og fastrente. Kunden kan velge å ha flytende rente på 1,45%. Ønsker man å binde renten for henholdsvis 3, 5, 10 og 20 år er renten fastsatt til 1,7% 2,1%, 2,5% og 2,83% Satsene er pr. september 2018.

Eksempel på finansieringskostnad:
Kjøpesum: 3 100 000,-
Egenkapital: 620 000,-
Lån: 2 480 000,-
Rentefradrag: 23%

Da blir netto finansieringskostnad pr. mnd slik: 2 480 000*1,45% / 12 mnd - 23 % skattefradrag = 2 307,-
Avdrag pr. mnd dersom lånet nedbetales over 30 år blir kr: 6 888,- Husbanken tilbyr avdragsfrihet på sine lån med inntil 8 år.

For mer informasjon se: www.husbanken.no

Formuesverdi

Formuesverdi er ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 40% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Vil bli utstedet før overtakelse.

Boligens areal

Primærrom: 101 kvm, Bruksareal: 120 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 120 m².
Primærrom: 101 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, soverom, hall, vindfang og bad/vaskerom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte arkitekttegning for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av arkitekt og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Internett

Det er klargjort for fiber i boligfeltet.

Oppvarming

Varmekabler i vindfang og på bad/vaskerom. Det blir montert stålrørspipe med Jøtul peisovn.

Adkomst

Fra Osedalen kjører man på RV 42 i retning Evje. Hold venstre i rundkjøringen mot Ovelandsheia og følg denne veien forbi menighetssenteret. Ta inn første vei til venstre etter de to første boligblokkene og følg veien (Osetoppen) opp bak hoppbakken. Ta så første vei til høyre på toppen av bakken Boligen ligger i enden av veien på venstre side.

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Boplikt

Nei.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring da dette ikke er mulig på nybygg.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tegninger. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt arkitekt og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Endringsarbeider

Endringsarbeid kan kun kreves for en verdi av inntil 15 % av kjøpesummen. Eventuelle tilvalg faktureres direkte fra entreprenør. Muligheter for tilvalg vil være avhengig av hvor langt man er kommet i byggeprosessen

Garantier

Selger er etter Bustadoppføringslova §12 pliktig til å stille garanti på 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering. Til det er dokumentert at det foreligger garanti i samsvar med paragrafen her, har forbrukeren rett til å holde tilbake alt vederlag.

Betalingsbetingelser

Det betales 100 % ved overtakelse. Kjøper trenger ikke byggelånsfinansiering, men kjøper må kunne fremvise bankgaranti, finansieringsbekreftelse ol. for at finansieringen er på plass ved signering av kjøpstilbud.

Lovgivning

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Jan Terje Øygarden
Fagansvarlig / Eeiendomsmegler MNEF
Jan Terje Øygarden

95 23 95 59

jan.terje@arendalpartners.no

VERDIVURDERING