solgt

Arendal - Froland Mykland , Risdalsveien 189

Type Hytte
Primærrom 43m²
Bruksareal 43m²
Bruttoareal 48m²
Tomt 1 072m²
06/12/2019 09:00
Oppholdsrom
Soverom 2
Byggeår 1978
Gårdsnummer 75
Bruksnummer 102
Energimerking G
Sist endret
Prisantydning 695 000,-
Totalpris 712 472,-
Ligningsverdi 0,-

Beregnet totalkostnad

695 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 16 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 17 472,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 712 472,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

BRA/PROM

43 / 43 m²

Eierform

Selveier

Boligtype

Hytte

Tomt

Areal: 1 072 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten består hovedsakelig av naturtomt med opparbeidet innkjørsel/parkering. Tomten er solrik med sol fra 06.00 til ca. kl. 21.00 (midtsommer) Hytta ligger i et lite hyttefelt med spredt hyttebebyggelse, men det er lite innsyn fra andre hytter og på fremsiden av hytta kan man sitte helt usjenert.

Velkommen til Risdalsveien 189 i Froland kommune

Eiendommen ligger i et åpent og etablert hytteområde, like før Risdal i Froland. Solrik tomt med noe utsikt/gløtt av utsikt mot Vågsfjorden. Skog, turområder, ferskvann med bade- og fiskemuligheter ligger i umiddelbar nærhet. Avstanden fra RV 42 er ca. 2,2 km. Ca. 50 km. fra Arendal sentrum. og ca. 30km til Evje sentrum. Dagligvarebutikk på Mykland.

- Vakker natur & mange flotte turstier i området
- Oppgradert & velholdt hytte
- Nærhet til fiskevann & badeplasser
- Innlagt strøm & helårsvei til hytteveggen

Innhold

Stue/kjøkken, gang, bad/vaskerom og 2 soverom.

Standard

Hytta er kosmetisk og byggeteknisk oppgradert de siste 5 årene. Utvendig er taket med takrenner og pipehatt er skiftet, alle vinduene og dørene er skiftet samt at hytta er malt. Kledningen er i god stand og den er luftet. Innvendige er de fleste rom og flater malt opp i lyse og trivelige farger. Det er satt inn en nyere kjøkkeninnredning, peisovn og det er installert bad med Forbrenningstoalett (luktfritt) Det elektriske anlegget i hytta er oppgradert med automatsikringer.

Bod

Frittliggende ved/redskapsbod.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. 31.12.15 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 213 000 pr. 31.12.15 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 43 kvm, Bruttoareal: 48 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 43 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, gang, bad/vaskerom og 2 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Ved og strøm.

Løpende kostnader

Årlig avgift til vedlikehold av felles vei: Kr 500,-
Utgifter til brøyting: Kr 100,- pr. gang.
Årlig forsikringspremie: Ca. kr 3.000,-

Adkomst

Fra Arendal følg RV42 mot Evje, gjennom Froland og Mykland. Ta til høyre ved skilt mot Risdal/Skjeggedal. Følg veien ca. 2 km. Ta 3. avkjørsel mot venstre. Veien videre er sperret med bom. (Nøkkel kan utleveres ved henvendelse til megler) Følg felles hyttevei rett frem ca. 200 meter og ta til høyre, for så å ta første til venstre og så til høyre igjen. Da ligger hytten rett frem.

Regulering

Fritid. Disposisjonsplanen var Mjåland 2 vedtatt den 08.02.1972. I 2014 reviiderte Froland kommune kommuneplanen. Da opphøre alle gamle disposisjonsplanene og erstatte disse med å tegne inn i kommuneplankartet et område for LNF-område med spredd fritidsboliger som er lagt inn med kordinater.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Jan Terje Øygarden
Fagansvarlig / Eeiendomsmegler MNEF
Jan Terje Øygarden

95 23 95 59

jan.terje@arendalpartners.no

VERDIVURDERING