Enebolig på utsiktseiendom ! Meget innholdsrikt.

Rømmekollen 12 , 4844 Arendal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Glenn J. Olsen
Glenn J. Olsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 157 m²
Bruksareal 204 m²
Bruttoareal 230 m²
Tomt 488 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1943
Gårdsnummer 507
Bruksnummer 623
Energimerking G
FINN.no 129238533
Sist endret 20.05.2020 15:03
Prisantydning 2 090 000
Totalpris 2 156 070
Ligningsverdi 614 713,-

Beregnet totalkostnad

2 090 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 52 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 090 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 66 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 156 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

BRA/PROM

204 / 157 m²

Eierform

Selveier

Boligtype

Enebolig

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt.

Tomt

Areal: 488 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiet tomt på 488 kvm. Opparbeidet med asfalert innkjørsel og gårdstun/parkering. Ellers noe plenareal rundt huset. Eldre ledningsnett i gatene legges i disse dager i bakken, slik at området rent estetisk vil bli penere og ryddigere.

Velkommen til Rømmekollen 12...

Romslig enebolig med 4 soverom. Sentralt beliggende i Arendal med kort vei til byen, offentlig kommunikasjon, butikk, barnhage, skole m.m. Utsiktstomt med gode solforhold og utsikt mot Galtesund og Torungen fyr. Boligen er godt vedlikeholdt og jevnlig oppgradert de siste årene.

Innhold

Boligen går over 2 plan + kjeller.
Kjeller: Uinnredet. Består i dag av 4 romslige boder.
1. etg.: Vindfang, gang/hall, wc, vaskerom, kjøkken og stue.
2. etg.: Loftstue, bad og 4 soverom.

Standard

Boligen holder en normal god standard og fremstår som godt vedlikeholdt. På gulver er det fliser i vindfang, gang/hall og på vaskerom. Parkett i loftstue, tregulv i stuen mens det er belegg på kjøkken, bad og 3 av soverommene. Laminat på ett soverom. På vegger er det for det meste malt panel og tapet. Våtromsplater på badet. Himlingen i boligen er stort sett malt/malt panel. Takess i ett soverom. Oppgradert elektrisk anlegg med automatsikringer. Varmepumpe er montert. Det er lagt nye rør(Vann og avløp) inn til boligen i 2016/2017. Badet i 2. etg. er oppgradert i 2010. Taket på boligen er også fornyet og oppgradert, samt at det er byttet kledning på 2 av ytterveggene i 2016.

Beliggenhet

Sentralt beliggende i rolig og veletablert boligfelt. Gangavstand til sentrum. Nærhet til: butikk, buss, barnehage, Moltemyr/Birkenlund skole og turområder. Meget barnevennlig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 614 713 pr. 31.12.16 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 967 081 pr. 31.12.16 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedt.

Boligens areal

Primærrom: 157 kvm, Bruksareal: 204 kvm, Bruttoareal: 230 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal:  47 m².
Primærrom: 0 m².  
1. etasje:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 83 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang/hall, wc, vaskerom, kjøkken og stue.
2. etasje:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue, bad og 4 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen kan fritt leies ut.

Oppvarming

Det er montert varmepumpe. Vedovn og peis i stuen. Varme i gulvet på badet. Ellers elektrisk oppvarming.

Adkomst

Kjør fra Arendal sentrum - på toppen av Vestregate, ta inn tunnellen (til høyre) - i rundkjøring hold venstre - i neste rundkjøring, ta første til høyre - på toppen av bakken (Engekjærbakken) like før Baptistkirken ta til høyre - kjør til veikryss, ta opp til venstre (skilt Melkedammen) kjør så videre oppover ta inn andre vei til høyre (mangler skilt). Huset ligger nesten ytterst på pynten, Velkommen til Rømmekollen...

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Boplikt

Det er ikke boplikt på eiendommen.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.