solgt

Froland , Osetoppen 1

Type Leilighet
Primærrom 87m²
Bruksareal 87m²
Tomt 2 912m²
24/06/2019 14:40
Oppholdsrom
Soverom 3
Byggeår 2014
Gårdsnummer 18
Bruksnummer 660
Energimerking D
Sist endret
Prisantydning 2 050 000,-
Totalpris 2 120 609,-
Ligningsverdi 484 229,-

Beregnet totalkostnad

2 050 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 500,- (Dokumentavgift) 4 237,- (Eierskiftegebyr sameie - ABBL) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 70 609,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 120 609,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

BRA/PROM

87 / 87 m²

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Velkommen til Sameiet Osetoppen 1 - Ett velorganisert og hyggelig boligsameie.

Leiligheten ligger i boligsameiet Osetoppen 1, som ligger i nedre del av Ovelandsheia. Fra leiligheten har man pen utsikt mot Osedalen, Songe og Dalen. Fra leiligheten er det kort vei til skole, barnehage, kommunesentrum, matbutikker, vinmonopol, post, apotek, bank mv. Kort sagt så finner man det meste i Froland sentrum, som ligger ca. 10 minutters lett gange fra leiligheten. Fine badeplasser i nærmiljøet med bl.a. Ovelandstjenna og Osvollen. Akebakke, ballbinge og volleyballbane ved Froland Menighetssenter.

Leiligheten har en gjennomgående god standard. Utvendig vedlikehold er sameiets anliggende, men bygget er oppført i støpt betong og forholdsvis vedlikeholdsfrie materialer. Innvendig er leiligheten lys, pen og romslig. Store vindusflater som slipper inn mye lys i stue og kjøkkendelen. Fra stue er det direkte utgang til hagen. Her er det i dag støpt en liten platting, samt beplantet plen. Leiligheten er en ende leilighet mot Osetoppen 3 og har mulighet for forholdsvis usjenert uteplass.

Osetoppen 1 er et hyggelig og velfungerende boligsameie med ryddig økonomi ( pr. 31.12.2017 har sameiet kr 92 603,-  på bok)

Innhold

Leiligheten går over ett plan og inneholder: Vindfang/gang, 3 soverom, bad, vaskerom, stue og kjøkken. Det er i tillegg en utvendig bod.

Standard

Gjennomgående god standard i leiligheten. Her er parkett i alle soverom, stue og på kjøkken. Flislagt gulv på badet og belegg på vaskerommet. Vegger er stort sett hvitmalt, unntatt på badet hvor veggene er flislagt. Himling er hvitmalt i alle rom. Praktisk vaskerom med plass til vaskemaskin og tørketrommel. Her er også utslagsvask. Kjøkkenet er oppgradert i forhold til standard leveranse. Det er montert downlights i taket på badet og pen innredning i hvit utførelse. Varme i gulvet er det både i gangen og på badet. Det er satt opp vegg og dør mellom stue og gangen.

Etasje

med inngang fra bakkeplan.

Tomt

Areal: 2 912 kvm, Eierform: Fellestomt. Asfaltert innkjørsel og parkering. Tomten er forøvrig pent opparbeidet av sameiet med natursteinsmurer og diverse beplantning. Plenklipping og rydding på tomten/hage blir gjort på frivillig dugnad.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 484 229 pr. 31.12.16 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 549 533 pr. 31.12.16 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 87 kvm, Bruksareal: 87 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang/gang, 3 soverom, bad, vaskerom, stue og kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Varmekabler på bad og gang. Ellers elektrisk oppvarming.

Adkomst

Fra Arendal: Kjør til Stoa og følg Frolandsveien (RV 42) mot Froland. Følg veien over Blakstadbrua mot Evje. Ta 2. vei til høyre i neste rundkjøring vedd Arilds Motorsenter og kjør igjennom sentrum. Ta deretter til venstre neste rundkjøring ved Froland Menighetssenter. Kjør opp bakken og ta 2. avkjørsel til venstre. Sving deretter til venstre igjen og du får leilighetsbygget rett frem.

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Boplikt

Nei.

Sameie

Sameiet Osetoppen 1, org.nr. 913 601 556, består av 12 seksjoner - fordelt over 3 etasjer.
Styreleder i sameiet er Svein Svantesen.
Forretningsfører i sameiet er Arendal Boligbyggerlag.
Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad. I dette sameiet er det totalt 12 eierseksjonsleiligheter. Denne leilighetens sameiebrøk er 1/12.  Vedtekter for sameiet, ordensregler og regnskap finner du i prospektet. Sameiet har en ryddig økonomi og et aktivt styre.

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen fellesgjeld.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Jan Terje Øygarden
Fagansvarlig / Eeiendomsmegler MNEF
Jan Terje Øygarden

95 23 95 59

jan.terje@arendalpartners.no

VERDIVURDERING