solgt

Evje og hornnes - Birkeland , Flatelandsveien 460

Type Fritidseiendom
Primærrom 78m²
Bruksareal 78m²
Bruttoareal 86m²
Tomt 1 520m²
26/06/2019 13:41
Oppholdsrom
Soverom 3
Byggeår 2003
Gårdsnummer 132
Bruksnummer 9
Energimerking D
Sist endret
Prisantydning 2 190 000,-
Totalpris 2 243 722,-
Ligningsverdi 0,-

Beregnet totalkostnad

2 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 52 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 53 722,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 243 722,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Kommunale avgifter

Kr. 3 393,50 Inkluderer renovasjon og eiendomsskatt.

BRA/PROM

78 / 78 m²

Antall soverom

3

Eierform

Selveier

Boligtype

Fritidseiendom

Byggeår

2003

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Energimerke for denne boligen er: FARGE og BOKSTAV

Energiforbruk

Det er ikke oppgitt energiforbruk.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Ja / Nei

Tomt

Areal: 1 520 kvm, Eierform: Eiet tomt

Usjenert naturtomt med vann og elv rett ved. Romslig eiendom som består av 2 parseller på til sammen   kvm. Forholsvis flat tomt rundt hytten.

Beskrivelse

Hytta ligger ved Vågsdalsfjorden i vakre, solrike omgivelser. Den er oppført laftet i 8" tømmer. Den er innholdsrik og har god standard. Stor terrasse som er delvis overbygd. I terrassen er det nedsenket badestamp. Her er også et anneks på ca.12 m2 med alt på en flate pluss to mindre frittstående boder på ca. 4 m2 hver. Flott utsikt til fjorden fra hytta. Godt fiske i fjorden. På høsten kan man plukke bær og om vinteren blir det kjørt opp skiløyper. Isfiske er også aktuelt vinterstid.

Innhold

Hytten går over ett plan + hems.
1. etg.: Vindfang, gang, 2 soverom, bad, stue og kjøkken.
Hems: Her er innredet til soverom.

Det er i tillegg 2 frittliggende boder, en utedo og ett anneks. Annekset er på ca. 12 kvm og her er innlagt strøm. Bodene er på ca. 4 kvm hver.

Standard

Eiendommen har generelt god standard og fremstår som velholdt. Det er gulver av furuplank, tømrede vegger og panel i himling. Det er montert nytt kjøkken med nye hvitevarer i hytten for få år siden. Hytten selges fullt møblert og med alt utstyr man trenger for å nyte hyttekosen med en gang. I tillegg til møbler og inventar medflølger det også en 8" og en 10" Pioner jolle, samt en nesten helt ny og nærmest ubrukt kano. Hytten er også blitt oppgradert i nyere tid med borrevann og tilkoblet avløp med felles renseanlegg. Det er klargjort opplegg med slange for enkel fylling av vedfyrt badestamp på terrassen. Elektrisk anlegg er med automatsikringer.

Beliggenhet

Hytten ligger i Lomstjønn hyttefelt ved Vågsdalsfjorden i vakre, solrike omgivelser. Flott utsikt til fjorden fra hytta. Solrik beliggenhet med meget kort vei ned til vannet hvor man kan både bade og fiske. Her er også mulighet for å ha båt. Ønsker man å ha en større båt er det muligheter for å leie plass i bryggeanlegg ikke langt unna.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. 31.12.16 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 518 181 pr. 31.12.16 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygget i laftet tømmer. Innlagt vann, avløp og strøm. Boligen er oppførte med alt på ett plan og hems. Taket har saltaks form og er tekket med torv. Ringmur i betong med tregulv. Vinduer er type 2-lags glass. Overbygget inngangsparti. Overbygget terrasse med utgang fra stue. Stor terrasse bygget i trykkimpregnert materialer med nedfelt vedfyrt badestamp.

Ferdigattest / brukstillatelse

Finnes ikke i kommunens arkiv.

Boligens areal

Primærrom: 78 kvm, Bruksareal: 78 kvm, Bruttoareal: 86 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 78 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, Gang, Stue, kjøkken, 2 soverom, bad og hems.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Hytten kan fritt leies ut.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring. Det er montert peis i stuen.

Adkomst

Når en kommer til Vegusdal tar en inn på veien til Flateland ( skilt med Flateland 2 km ) og følger veien inn til hyttefeltet. Det er siste hytte på høyre hånd.

Regulering

Eiendommen  er regulert til fritidsbebyggelse. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen. Fritidsbolig.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

2002/5199-2/37  Bestemmelse om veg

Vei/vann/avløp

Det er privat vei. Borrevann og avløp med felles renseanlegg. Ca. 3000,- i årlig avgift for brøyting og vedlikehold av vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hytten selges med alt av møbler, utstyr og inventar som forvist med unntak av noen få ting, samt personlige gjenstander. Konferer megler for mer informasjon.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.