solgt

Arendal Nord , Hesthagen 10A

Type Leilighet
Primærrom 73m²
Bruksareal 73m²
Bruttoareal 77m²
Tomt 6 444m²
18/03/2020 12:01
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1970
Gårdsnummer 507
Bruksnummer 1277
Energimerking E
Sist endret
Prisantydning 750 000,-
Totalpris 1 418 086,-
Ligningsverdi 0,-

Beregnet totalkostnad

750 000,- (Prisantydning) 666 954,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 416 954,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 1 132,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 418 086,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Nyli er et populært og veletablert boligområde med sentral beliggenhet ca. 2 km nord for Arendal sentrum. Området ble i hovedsak ferdig utbygd i 1970-årene. Kort vei fra bebyggelsen finner du fine turområder i naturskjønne omgivelser. Lysløypa er flittig benyttet hele året av joggere, turgåere og for skigåing. Nyli har meget god bussforbindelse. Du finner også dagligvareforretning, gartneri, barnehager mv. i nærområdet.

Leiligheten ligger i 3. etasje kun 1 1/2 trapp opp fra hovedinngangen og inneholder: Entré, stue, kjøkken, 3 soverom og bad/vaskerom. Bod i kjeller. Callingsystem for leiligheten. Vestvendt balkong med god solforhold og utsikt til området rundt. Felles parkeringsplass og gjesteparkering. Lekeplass kort gange fra leiligheten.

Innhold

3. etg.: Gang, 3 soverom, kjøkken, bad og stue.

Standard

Leiligheten holder gjennomgående normal standard. Det er belegg på gulv i gangen, soverom 3 har teppe på gulv, øvrige rom har laminat på gulv utenom badet som er slått sammen med vaskerommet og er flislagt både gulv og vegg. Varmekabler i gulv. Bad/vaskerom ble totalrenovert og var ferdig i 2016. Viser forøvrig til boligrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Tomt

Areal: 6 444 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkering på felles tomt.

Felleskostnader

5 494 pr. mnd. Inkl. renter og avdrag på andel fellesgjeld, varmtvann, forretningsfører, kommunale avgifter, tv/internett mv.

Borettslag

Nyli Borettslag II, org.nr. 954 363 368.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter  (felleskostnader) må dekkes av andelshaverne.
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader. Dette gjøres ved å betale månedlige felleskostnader.
Hvis borettslaget lider tap som følge av at andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.
Borettslaget har tegnet forsikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne typen tap.
Forsikringen er tegnet i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene

Forkjøpsrett

Ja

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sikringsordning. Ikke IN-ordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 63118114622, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.08.2019: 2.3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 127
Saldo per 06.08.2019: 39 503 000
Andel av saldo: 666 954
Første termin/første avdrag: 30.06.2016 ( siste termin 31.03.2051 )
1% + bankens margin 1,3 % fast i 5 år - til 30.09.21
1% + bankens margin 1,3 % fast i 5 år - til 30.09.21

Andel fellesgjeld

666 954

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse i forbindelse med utleie.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold skal i følge vedtekene / husordensreglene godkjennes av styret.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1970

Antall soverom

3

Byggeår

1970

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 73 kvm, Bruttoareal: 77 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3 soverom, kjøkken, bad og stue.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Vedovn i stue. Varmekabler på bad. Ellers elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 12 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 12 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Løpende kostnader

Se pkt. vedr. fellesutgifter

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Phong Thanh Tran
Eiendomsmegler MNEF
Phong Thanh Tran

94 27 77 66

phong@arendalpartners.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
78%

eier sin egen bolig

79%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

55%

har bolig mellom 60-120 kvm

16%

av boligene er nyere enn 20 år

18%

er barnefamilier