solgt

Froland , Duevegen 2

Type Enebolig
Primærrom 167m²
Bruksareal 173m²
Bruttoareal 198m²
Tomt 864m²
08/08/2019 13:46
Oppholdsrom
Soverom 4
Byggeår 1988
Gårdsnummer 14
Bruksnummer 131
Energimerking D
Sist endret
Prisantydning 2 790 000,-
Totalpris 2 871 122,-
Ligningsverdi 553 449,-

Beregnet totalkostnad

2 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 67 250,- (Dokumentavgift) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 81 122,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 871 122,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Sokkeletasje: Hall, kjellerstue, vaskerom, bod, kott, 2 soverom og bad.
1. etasje: Stue, gang, kjøkken, 2 soverom og bad.

Standard

Utvendig har boligen en gjennomgående vanlig standard for byggetiden. Bygningsmassen fremstår som godt vedlikeholdt. Innvendig er stort sett hele boligen oppgradert siden byggeår. De fleste rommene er kosmetisk oppgraderte med malte overflater, nye gulv mv.. Begge badene er oppgraderte i nyere tid, hvorav badet i hovedetasjen ble oppgradert i 2007 og badet i underetasjen ble oppgradert i 2017. Begge badene fremstår som lyse og pene. Badet i underetasjen har fliser på gulv og vegg. Bad i hovedetasjen har fliser på gulv og plater på veggene. Det er varmekabler på begge badene. Vaskerommet er kosmetisk oppgradert. Kjøkkenet ble oppgradert i 2012. Da ble hele rommet oppgradert og det ble installert ny kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer.

Beliggenhet

Froland kommune er en kommune i vekst, og i 2018 passerte kommunen 5.700 innbyggere. Geografisk er kommunen stor med et areal på 642 km². Den strekker seg fra Libru i sør til Mykland og Risdal i nord. Osedalen er Frolands kommunesenter, og her finner du et godt utvalg av butikker, kommuneadministrasjon, skole og flere barnehager. Froland er en viktig pendlerkommune for Arendal og Grimstad der mange av kommunens innbyggere har sitt daglige virke. Froland Skole på Mjølhusmoen har gjennomgått en omfattende ombygging de siste årene. I tillegg er det bygget flerbrukshall og svømmehall ved Froland Idrettstadion Kringla som stod ferdig sommeren 2011. Kommunen er kjent for å ha et godt oppvekstmiljø med mange gode tilbud til deg som liker aktiv fritid, i forening, alene, eller sammen med din familie.

Tomt

Areal: 864 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 2358, Indekseres hvert 10. år etter konsumprisindeksen. Neste indeksering er i 2028. Mulighet for innløsning av festetomten.. Festetiden er 99  år regnet fra 1988. Årlig festeavgift utgjør kr 2.358,-. Festeavgiften kan reguleres hvert 10 år etter konsumprisindeks/markedsverdi/avtale. Neste regulering av festeavgiften er 2028. Det er muligheter for å innløse festetomten for 25 ganger årlig festeavgift. Konferere megler for mere informasjon.  Festeavtalen ligger vedlagt.
Tomten er pent opparbeidet. Ved innkjørselen er det opparbeidet forstøtningsmurer med lys, asfaltert innkjørsel og parkering. Diverse hekk, plen og beplantning på tomten. På baksiden av boligen er det opparbeidet en forholdsvis usjenert hage hvor det er oppført en lekestue og en redskapsbod. I tilegg er det laget en stor veranda ut i fra stuen i hovedetasjen. På verandaen og i hagen er det gode solforhold med sol fra tidlig morgen til sen kveld.

Garasje

Dobbel isolert garasje oppført i 1993. Garasjen har et bruksareal (BRA) på 48 kvm. Garasjen inneholder god parkering til to biler, samt et innredet rom for verksted/hobby. Det er innlagt strøm og vann/avløp i garasjen.

Barnehage / skole i området

Blakstadheia oppvekstsenter med barnehage og småskole (1-4 klasse)
Froland skole på Mjølhusmoen (5-10 klasse)

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1988

Antall soverom

4

Byggeår

1988

Byggemåte

Enebolig over 2-plan bygget i 1988. Grunnmur i Leca. Utvendig malt stående kledning i trekonstruksjon. Vinduer er type isolerglass. Yttertak har
hvalmtaks form som er tekket med betongtakstein frå byggeår. Etasjeskiller i trebjelkelag. Inntrukket inngangsparti i sokkeletasjen. Oppvarmingen
er strøm og ved. Vedovn i kjellerstuen og stuen i 1.etg. Varmepumpe er montert i stue. Det er en frittstående dobbel garasje med verksted. Garasjen
er isolert. Leddport med automatisk portåpner på den ene porten. Det er lagt opp til 3-fas el.anlegg i garasje/verksted. Innlagt vann/avløp. I tillegg er
det en frittstående utebod og en lekestue. Stor terrasse med utgang fra stue bygget i trykkimpregnert materialer. Opparbeidet hage med plen.
Opparbeidet gårdsplass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedet ferdigattest på boligen.

Boligens areal

Primærrom: 167 kvm, Bruksareal: 173 kvm, Bruttoareal: 198 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 80 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, kjellerstue, vaskerom, 2 soverom og bad.
1. etasje:
Bruksareal: 93 m².
Primærrom: 93 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, gang, kjøkken, 2 soverom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Varmekabler på begge badene og i hallen. Peisovn i stue og vedovn i kjellerstue. Varmepumpe i stuen. Ellers hovedsakelig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 20.000 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 20.000,- pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 17 357

Løpende kostnader

Årlig forsikringspremie: Kr. 8 190,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 553 449 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 992 415 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Nei.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Erklæring/avtale - 23.06.1988 
Diverse ledninger kan føres over dette bruk
 
Festekontrakt - vilkår - 23.06.1988 
Festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 1,209
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
KONTRAKTEN KAN OVERDRAS/FRAMLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
BESTEMMELSE OM VILKÅR FOR SLETTELSE AV LEIEKONTRAKT
 

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Froland kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er 2,5 % provisjon inkl. mva. av salgssummen. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Jan Terje Øygarden
Fagansvarlig / Eeiendomsmegler MNEF
Jan Terje Øygarden

952 39 559

jan.terje@arendalpartners.no

VERDIVURDERING