Bud mottatt! Fevik - Stor og innholdsrik enebolig på romslig tomt! Flott utsikt over Strand Hotel og Fevikkilen

Lillevei 50 , 4870 Fevik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Phong Thanh Tran
Phong Thanh Tran Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

56%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

37%

av boligene er nyere enn 20 år

45%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 208 m²
Bruksareal 236 m²
Bruttoareal 266 m²
Tomt 1 324 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 5
Byggeår 1947
Gårdsnummer 49
Bruksnummer 46
Energimerking G
FINN.no 145157692
Sist endret 02.06.2020 15:31
Prisantydning 2 450 000
Totalpris 2 527 122
Ligningsverdi 819 136,-

Beregnet totalkostnad

2 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 61 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 450 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 77 122,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 527 122,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Her har vi for salg en stor og innholdsrik enebolig på Fevik. Eiendommen har tidligere vært benyttet som barnehage, men er bruksendret tilbake til bolig. Boligen går over 3 plan, og har en innholdsrik planløsning, et stort uteareal, og utsikt til Fevikkilen. Romslig tomt med muligheter. Herfra er det få minutters gange til Strand hotell med flott badestrand og fine turområder langs strandpromenaden mot Feviktoppen. Her finner du butikker, restauranter, skole mv. Storesand og Randvika, som er noen av de mest populære badestrendene i distriket er også kun en kort sykkeltur unna. Kort vei til E18 som tar deg raskt og effektivt østover mot Arendal eller vestover mot Grimstad sentrum og Kristiansand.

Innhold

1. etg.: Gang/Garderobe, gang 2, vaskerom/wc, kjøkken, stue, kjølerom og kott.
2. etg.: Gang, bad og 5 soverom.
Kjeller: Gang, 2 stuer, trapperom og bod/lagerrom.

Standard

Boligen holder gjennomgående normal standard, med noe oppgraderingsbehov.
Vaskerom/Wc 1. etg. har belegg på gulv og våtromstapet på vegger. Opplegg for vaskemaskin.
På kjøkkenet er det korkfliser på gulv og malt trepanel på vegger. Her er det innredning med hvite profilerte fronter og benkplate i heltre.
På gulver er det hovedsakelig parkett og belegg med malte og olje/lakkede paneler.
Bad 2. etasje har fliser på gulv  og vegger i våtsoner. Øvrige vegger er med malte flater. Trepanel i himling. Innfliset badekar. Varmekabler i gulv.
Kjelleren er delvis innredet.
Vannrør i kobber, avløpsrør i plast og soil. Varmtvannsbereder fra 2003 og balansert ventilasjon med aggregat montert på kaldloft i 2009. Pipen er ikke i drift og bør undersøkes før bruk. Ventilasjonsanlegget er i tilknytning til pipen.
Viser forøvrig til boligrapporten vedlagt i salgsoppgaven.

Tomt

Areal: 1 324 kvm, Eierform: Eiet tomt. Det er bestilt ny oppmåling på tomten. Tomten er estimert å være på ca. ........ kvm. Avvik vil forekomme.

Garasje / Parkering

Parkering på tomten.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1947

Antall soverom

5

Byggeår

1947

Byggemåte

Enebolig over 3-plan bygget i 1947 med tilbygg bygget i 1987. Stor bolig med oppgraderingsbehov. Tidligere benyttet som barnehage. Grunnmur i støpt betong. Overbygget inngangsparti. Vegger i trekonstruksjon med stående malt tømmermannskledning. Taket er et hvalmtak og tekket med betongtakstein. Vinduer er type 2-lags glass. Varmepumpe med balansert ventilasjon fra 2009. Etasjeskiller i trebjelkelag og betong over krypkjeller.

Ferdigattest / brukstillatelse

For bygg som er omsøkt før Bygningsloven av 1965, og som mangler midlertidig brukstillatelse/ferdigattest, er det ikke krav om dette. Ferdigattest utstedes heller ikke for tiltak som er omsøkt før  1. januar 1998.

Boligens areal

Primærrom: 208 kvm, Bruksareal: 236 kvm, Bruttoareal: 266 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 2 stuer og trapperom
1. etasje:
Bruksareal: 96 m².
Primærrom: 90 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:Gang/garderobe, gang 2, vaskerom/wc, kjøkken og stue.
2. etasje:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og 5 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Balansert ventilasjon, varmepumpe og vedovn. Ellers elektrisk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 22 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 22 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 948 pr. år Eiendommen har tidligere vært registrert som næring/barnehage.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 819 136 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 948 888 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område med formål bolig og hensynssone marine avsetninger i kommuneplanen. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

- 30.03.1973 Erklæring/Avtale (Vegvesenets betingelser vedtatt)

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Grimstad kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Privat vei.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.