BUD MOTTATT - Innholdsrik enebolig med bl.a. 5 soverom, utestue med innredet rom og dobbel garasje.

Lindkloppveien 3 , 4812 Kongshavn

BE OM SALGSSUM
Jan Terje Øygarden
Jan Terje Øygarden Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

69%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

72%

har bolig på over 120 kvm

52%

av boligene er eldre enn 20 år

45%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 150 m²
Bruksareal 159 m²
Tomt 605 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1864
Gårdsnummer 221
Bruksnummer 82
Energimerking G
FINN.no 144906641
Sist endret 30.05.2020 11:42
Prisantydning 2 360 000
Totalpris 2 427 820
Ligningsverdi 394 891,-

Beregnet totalkostnad

2 360 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 54 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 67 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 427 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Beskrivelse

Eiendommen ligger i usjenerte og landlige usjenerte omgivelser på den østlige delen av Tromøy. Fra eiendommen er det gangavstand til barnehage, fine turområder, Skarestrand mv.
Tomten er i sin helhet opparbeidet med god plass til parkering, stor usjenert uteplass ved sommerstuen og stor veranda/terrasse. Tomten er solrik med sol fra morgen til ca. kl. 21.30 på sommerstid.
Boligen opprinnelig oppført i 1864, men ombygget og modernisert i senere tid. I 2012 ble boligen tilbygget med en ekstra stue, flere soverom og bad. Innholdsrik planløsning med bl.a. fem soverom, to stuer og to bad.

Innhold

1. etasje: Gang, vaskerom/wc, bad, hall, 2 stuer, kjøkken og bod.
2. etasje: Gang, mellomgang og 5 soverom.

Standard

Eneboligen er ombygget og modernisert igjennom tidende. Opprinnelig byggeår er antatt å være ca. 1864 og deler av det originale reisverket i tømmer er fremdeles en del av dagens reisverk. Boligen ble så ombygget rundt 1964 hvor det ble bl.a. ble innredet loft. Nå sist i 2012 ble det ble satt opp et stort tilbygg med ekstra stue, nytt bad (innredet i 2015) og to romslige soverom i 2. etasje. Det er nyere elektrisk anlegg i boligen. De fleste vinduer ble skiftet rundt 2012 og da ble også taket omlagt. Kledning ble skiftet og boligen ble etterisolert. Det er satt opp en romslig utvendig bod som var tiltenkt som en utvidelse av dagens vaskerom. Innvendig har boligen en normal god standard.

Tomt

Areal: 605 kvm, Eierform: Eiet tomt. Tomten er ikke så stor, men pent opparbeidet. Det er tinglyst veirett over naboens eiendom.

Garasje / Parkering

Nyere garasje fra 2017 med loft. Bruksareal (BRA) 37 kvm. Det er elektrisk portåpner. Innlagt provisorisk strøm.

Sommerstue/anneks

Frittliggende sommerstue med innredet og isolert anneks. Bruksareal (BRA) 31 kvm. Det er egen elektrisk kurs fra sikringsskapet til annekset.

Barnehage / skole i området

Skare familiebarnehage ligger like nedenfor boligen.
Sandnes barneskole 1-7 klasse.
Roligheten ungdomsskole 8-10 klasse.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1864

Antall soverom

5

Byggeår

1864

Byggemåte

Enebolig bygget i 1864. Tilbygg og ombygging i 2012. Boligen har 2-plan og krypkjeller. Grunnmur i murte naturstein og betong. Påbygg med
ringmur og stubbloft. Utvendig malt liggende kledning i trekonstruksjon av tømmer og bindingsverk. Vinduer er type 2-lags glass fra 2011-2013.
Yttertak har saltaks form og tekket med betongtakstein. Etasjeskiller i trebjelkelag. Det er oppført et isolert anneks/utestue med glass skyvedører. Det er oppført en dobbel garasje med isolert leddport og elektrisk portåpner i 2017.

Ferdigattest / brukstillatelse

I følge kommunen er det ikke utstedet ferdigattest eller brukstillatelse på boligen eller garasje/uthus. Tilbygg fra 2012 er søkt og godkjent. Det er ikke sendt søknad om oppføring av garasje i 2018. For bygg som er omsøkt før Bygningsloven av 1965, og som mangler midlertidig brukstillatelse/ferdigattest, er det ikke krav om dette. Ferdigattest utstedes heller ikke for tiltak som er omsøkt før  1. januar 1998.

Boligens areal

Primærrom: 150 kvm, Bruksareal: 159 kvm
U . etasje/kjeller:
Krypkjeller uten målbart areal.
1. etasje:
Bruksareal: 93 m².
Primærrom: 84 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, vaskerom/wc, bad, hall, 2 stuer og kjøkken.
2. etasje:
Bruksareal: 66 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, mellomgang og 5 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Varmekabler på badet fra 2015. Vedovn Peis 4 fra Jøtul i dagligstuen. Ellers hovedsakelig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 20.000 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 20.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 19 487 pr. år

Løpende kostnader

Årlige utgifter til vedlikehold av vei: (Sommer og vintervedlikehold) Estimert til ca. kr 3 000,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 394 891 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 421 609 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Arendal: Ta tredje avkjørsel i rundkjøringen etter Tromøybrua og kjør ca. 5 km. langs Østre Tromøyvei.
Ta deretter til høyre inn på Skarevei og følg denne ca. 1,1 km før du svinger inn til høyre mot Skarestrand. Ta
deretter første avkjørsel til høyre og kjør 120 meter. Da ligger huset på høyre side.

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanen. En liten del av eiendommen er avsatt til LNF i kommuneplanen.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Nei.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Erklæring/avtale - 17.12.1991 
rettighetshaver:Knr:0906 Gnr:221 Bnr:82  
Best vedr veirett
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Det er privat vei til eiendommen fra Skarestrandveien.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er 2,5 % provisjon inkl. mva. av salgssummen. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Det er startet en prosess med å få utstedet ferdigattest på tilbygg for bolig og garasje. Det skal også undersøkes om ombygging av sommerstue/anneks er søknadspliktig.

Diverse 2

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.