Songe - Stor og innholdsrik enebolig med 2 hybler - Garasje - Egen brygge! Påmeldingsvisning 2. Juni!

Holmen 5 , 4842 Arendal

VISNINGER

2. juni tirsdag kl. 16:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Phong Thanh Tran
Phong Thanh Tran Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

59%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

58%

har bolig på over 120 kvm

47%

av boligene er eldre enn 20 år

25%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 183 m²
Bruksareal 251 m²
Bruttoareal 284 m²
Tomt 650 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 4
Byggeår 1998
Gårdsnummer 508
Bruksnummer 113
FINN.no 152206907
Sist endret 19.05.2020 14:25
Prisantydning 4 750 000
Totalpris 4 882 570
Ligningsverdi 1 094 062,-

Beregnet totalkostnad

4 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 118 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 750 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 132 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 882 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Her har vi for salg en stor og innholdsrik enebolig med 2 hybler beliggende sentralt til på Songe like vest for Arendal sentrum. Herfra er det ca. 3 km. til sentrum hvor en finner alle fasiliteter byen har å tilby. Tar man sjøveien tar det ca. 5 minutter inn til Pollen. Kort vei til barne- og ungdomsskole, barnehager, fine turområder, butikker mv.
En romslig eiendom med strandlinje og tilhørende brygge. I tillegg er det en stor tilbygget garasje.
- Sentralt beliggende
- Strandlinje med egen brygge
- 2 hybler
- Gode solforhold

Innhold

1. etg.: Entré, 2 boder, hall, vaskerom, stue, wc og kjøkken. Tilbygget garasje med direkte adkomst inn til boligen.
2. etg. hoveddel: Gang, 4 soverom, bad og 2 boder.
2. etg. hybel 1: Stue/kjøkken og bad.
2. etg. hybel 2: Stue/kjøkken, bod/sovealkove og bad.

Standard

Bolig oppført i 1998, og innehar gjennomgående normal god standard. Tilbygget i 2006. Det er fliser i store deler av 1. etasje og på alle bad. Ellers er det laminat og belegg på gulv. På vegger er det fliser på bad, og ellers tapet og malte vegger. Rør-i-rør opplegg, sentralstøvsuger, garasje med vegger i Lecamur og elektrisk portåpner. Kjøkkeninnredning med malte profilerte fronter, nedfelt vaskekum i laminert benkeplate. Viser forøvrig til boligrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Tomt

Areal: 650 kvm, Eierform: Eiet tomt. Asfaltert adkomst og biloppstillingsplasser. Natursteinsmur, skiferlagt platting og ellers naturtomt.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og på tomten.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1998

Antall soverom

4

Byggeår

1998

Byggemåte

Enebolig bygget i 1998. Boligen er over 2 plan. Tilbygget og ombygget i 2006 og 2013. Deler av boligen i 2. etasje er innredet som 2 hybler. Boligen har støpt gulv i betong med gulvvarme og fliser i 1. etg. Yttervegger i 1. etasje oppført i pusset Leca isoblokker. Yttervegger i 2. etasje i trekonstruksjon med liggende trekledning. Taket har saltaks form og tekket med betongtakstein. Etasjeskiller i trebjelkelag. Etasjeskiller mellom garasje og hybler i Lecaplank dekke. Vinduer er type 2-lags glass. Oppvarmingen er strøm og ved med peis i stue i 1. etasje. Boligen har integrert garasje med leddport og elektrisk portåpner. Stor sydvendt skiferbelagt terrasse med utgang fra stue. Overbygget inngangsparti i svalgang. Utvendig inntilbygget boder. Asfaltert gårdsplass. Egen brygge med båtplasser og tilhørende oppholdsplass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest foreligger ikke. Finnes ikke kommunens arkiv.

Boligens areal

Primærrom: 183 kvm, Bruksareal: 251 kvm, Bruttoareal: 284 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 144 m².
Primærrom: 81 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall, wc-rom, stue, kjøkken og vaskerom.
2. etasje:
Bruksareal: 107 m².
Primærrom: 102 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 4 soverom, 2 stuer, 2 hybelkjøkken, bad, 2 bad/vaskerom (hybel) og sovealkove.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Nåværende eier har leid ut hele boligen. Leieinntekter på hovedde l kr. ,- pr. mnd. Leieinntekter på hybel 1 kr. ,- Leieinntekter på hybel 2 kr. ,- I tillegg leies garasje og bryggeplassen ut til kr..... ,-.

Oppvarming

Peisovn i stuen. Varmekabler og ellers elektrisitet.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 25 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 25 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand. Det gjøres oppmerksom på at dette kun er estimat, og at hele eiendommen har vært utleid.

Kommunale avgifter

Kr. 27 173,76 pr. år herav eiendomsskatt kr. 5.720,40,-

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygg, evt. tv/internett mv.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 094 062 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 938 623 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til Byggeområde: boligformål (område B97)
Hensynssone «avvikssone støy»
Arendal bystyre behandlet og vedtok forslag til ny kommuneplan (periode 2019 – 2029) 23og 24.mai 2019. Holmen, med Gnr./bnr. 508/113, 112 og 81 ble vedtatt tatt inn som byggeområde, med hensynssone «avvikssone støy» For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Arendal bystyre behandlet og vedtok forslag til ny kommuneplan (periode 2019 – 2029) 23og 24.mai 2019. Holmen, med Gnr./bnr. 508/113, 112 og 81 ble vedtatt tatt inn som byggeområde, med hensynssone «avvikssone støy» For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Boplikt

Det er ikke boplikt i Arendal kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

- 02.04.2008 Kjøpekontrakt/Vilkår i kjøpekontrakt (best. om bebyggelse, båtplass og parkering)
- 24.04.1990 Bestemmelse om veg
- 20.08.2013 Best. om veg

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og kloakk.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Ingen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Det gjøres oppmerksom på at selger har tegnet boligselgerforsikring. Interessenter bes gå igjennom selgers egenerklæringsskjema vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 3.775,-, tilrettelegging. kr. 7.900,-, markedsføringspakke kr. 13.900,- Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.