solgt

Arendal - Froland Hynnekleiv   , Telemarksveien 163

Type Enebolig
Primærrom 199m²
Bruksareal 250m²
Bruttoareal 281m²
Tomt 2 093m²
Oppholdsrom
Soverom 4
Byggeår 2014
Gårdsnummer 93
Bruksnummer 88
Seksjonsnummer 6
Ekstra toalett 1
Energimerking C
Sist endret 4 dager siden
Prisantydning 3 200 000,-
Totalpris 3 274 972,-
Ligningsverdi 0,-

Kommunale avgifter
6 700,- (I dette inngår avgift for vann, avløp, renovasjon og feiing)

Beregnet totalkostnad

3 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 73 750,- (Dokumentavgift) 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 74 972,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 274 972,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Eiendommen ligger ca. 30 minutter i bil fra Arendal sentrum mot Evje. Fra Hynnekleiv er det ca. 45 minutter til Kjevik, ca. 10 minutter til butikk, skole og barnehage på Mykland og ca. 20 minutter til Åmli sentrum, samt ca. 20 minutter til Froland sentrum Osedalen.

Eiendommen som nå selges er det nyeste bolighuset som er oppført i grenda. Bolighuset har en arkitektonisk utførelse som et eldre og herskapelig gårdshus og denne stilen er også gjennomgående i innredningen av boligen. Gamle detaljer i kombinasjon med det moderne. Her er alt er nytt - uten nevneverdig slitasje.

Innhold

1. etasje: Hall, bad, vaskerom, stue, kjølerom, bod, matbod og kjøkken.
2. etasje: Loftstue, 4 soverom, bad, garderobe og gang.

Standard

Boligen har gjennomgående høy standard for byggetiden, og fremstår som godt vedlikeholdt. Stilen er gjennomført i herskaplig bondestil med mange flotte detaljer både ute - og innvendig. Boligen har en innholdsrik planløsning og er innredet i to fulle etasjer og mulighet for innredning av loft. Det er to store gode bad, ett i hver etasje, som er flislagte med høy kvalitet på materialvalg og innredning. Kjøkkenet er meget romslig med pen innredning fra Stai kjøkken og integrerte hvitevarer. Smart "spiskammers" på kjøkkenet for lagring av utstyr og mat. I tillegg er det eget kjølerom i boligen

Tomt

Areal: 2 093 kvm, Eierform: Eiet tomt. Pent opparbeidet tomt med flotte natursteinsmurer, plen og gruset innkjørsel/gårdstun. Det er plantet bøkhekk mot naboen på baksiden av boligen med inngangspartiet.

Garasje / Parkering

God parkering på egen tomt.

Garasje

Dobbel garasje oppført i 2015 med 2 porter og god lagerplass. Garasjen har et bruksareal (BRA) på 84 kvm. Det er innlagt strøm i garasjen.

Barnehage / skole i området

Barneskole (1-7 klasse) med SFO og barnehage på Mykland. 8-10 klasse på Froland ungdomsskole.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 2014

Antall soverom

4

Byggeår

2014

Byggemåte

Enebolig over 2-plan bygget i 2014. I tillegg er det en uinnredet loftsetasje. Plate på mark med isolert ringmur. Utvendig stående kledning i
trekonstruksjon. Vinduer er type 2-lags glass. Yttertak har saltaks form og tekket med betongtakstein. Etasjeskiller i trebjelkelag. Overbygget inngangsparti. Terrasse med utgang fra stue. Overbygget balkong fra loftstue og balkong fra soverom nord/vest.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for bolig og garasje.

Boligens areal

Primærrom: 199 kvm, Bruksareal: 250 kvm, Bruttoareal: 281 kvm

1. etasje:
Bruksareal:  106 m².
Primærrom: 98 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, bad, vaskerom, stue og kjøkken.

2. etasje:
Bruksareal: 106 m².
Primærrom: 101 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue, 4 soverom, bad og gang.

3. etasje:
Bruksareal: 84 m².
Primærrom: 0 m².
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Varmekabler på badene, vaskerom og gang. Vedfyring.  Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Ellers hovedsakelig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 15.000 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 15 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 6 174 pr. år

Løpende kostnader

Årlig forsikringspremie: Kr 7 699,-
Årlig utgift til felles vedlikehold/brøyting av vei: Ca. kr 2 500,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til LNRF. (Landbruk, natur, reindrift og friluft) Det foreligger en reguleringsplan for Hynnekleiv, men denne eiendommen ligger utenfor det regulerte området. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Nei.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Bestemmelse om veg 05.09.2013 
rettighetshaver:Knr:0919 Gnr:93 Bnr:2  
rettighetshaver:Knr:0919 Gnr:93 Bnr:3

Vei/vann/avløp

Septiktank. Vann er felles borehull med Telemarksveien 165. Det vil i forbindelse med salget bli tinglyst en avtale om bruk og vedlikehold av dette. Kjøper må innen 5 år etter overtakelse etablere egen privat vannforsyning til boligen. Denne eiendommen har tinglyst rett til å benytte eksisterende vei over gnr 93 bnr 1. Gnr 93 bnr 2 og 3 har veirett over denne eiendommen på grensa mot sør.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Ledig på kort varsel.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er 2,0 % provisjon inkl. mva. av salgssummen. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Jan Terje Øygarden
Fagansvarlig / Eeiendomsmegler MNEF
Jan Terje Øygarden

95 23 95 59

jan.terje@arendalpartners.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
85%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

56%

har bolig på over 120 kvm

32%

er barnefamilier

34%

er gift