ØVREBYGDA - Godt vedlikeholdt enebolig med dobbel garasje, stor opparbeidet tomt og gangavstand til sentrum.

Kamperhaug 33 , 4980 Gjerstad

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Jan Terje Øygarden
Jan Terje Øygarden Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

67%

eier sin egen bolig

78%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

55%

har bolig på over 120 kvm

20%

av boligene er nyere enn 20 år

20%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 217 m²
Bruksareal 297 m²
Bruttoareal 326 m²
Tomt 1 306 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1986
Gårdsnummer 11
Bruksnummer 75
Energimerking E
FINN.no 157673764
Sist endret 27.04.2020 17:14
Prisantydning 2 650 000
Totalpris 2 730 122
Ligningsverdi 435 634,-

Beregnet totalkostnad

2 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 66 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 650 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 80 122,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 730 122,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Eiendommen ligger i et etablert og hyggelig boligfelt med lett gange til butikk, kommuneadministrasjon mv. Eiendommen ligger høyt og fritt med pen utsikt og meget gode solforhold. Tomten er romslig og pent opparbeidet med stor plen, diverse frukttrær, rabarbra, ripsbusker, bringebær mv. I tillegg til at eiendommen ligger høyt og fritt, er eiendommen forholdsvis usjenert.

Innhold

1. etasje: Vindfang, hall, wc rom, soverom, bad, kjøkken, stue, kontor/stue, kjøle og grovkjøkken/vaskerom.
Underetasje: Kjellerstue, gang, treningsrom, matbod, bod, 3 soverom, bad, badstue og vaskerom.

Standard

Boligen har gjennomgående høy standard for byggetiden, og fremstår som godt vedlikeholdt. Det ble i forbindelse med bygging av boligen veklakt kvalitetsmaterialler og ekstra isolasjon i tak og vegg, samt vindeuer i forhold til det som var gjeldende byggeforskirfer i 1986. Boligen er delvis oppgradert og modernisert igjenom årene, men noe kosmetisk oppgradering/modernisering må kjøper påregne. Badet i hoveetasjen ble oppgradert i 2018. I dag tjener badet som "privat" bad for hovedsoverommet, men det er lagt inn dør i vegen for eventuelt å åpne opp for tilgang fra gang/hallen. Kjøkkewnet ble oppgradet i 2008 med ny kjøkkeninnredning mv.

Tomt

Areal: 1 306 kvm, Eierform: Eiet tomt. Tomten er romslig og pent opparbeidet med stor plen, diverse frukttrær, rabarbra, ripsbusker, bringebær mv. Her er plantent mye blomster og blomsterbedd samt hoe hekkbeplantning. På fremsiden og enden av boligne er det vewrandas hvor man kan sitte usjenert og nyte pen utsikt og sen kveldssol. I tillegg til at eiendommen ligger høyt og fritt, er eiendommen forholdsvis usjenert. Eiendommen grenser til kommunal skog.

Garasje / Parkering

Det er er samtidig med at boligen ble sdsatt opp bygget en dobbel garasje som henger sammen m,ed bolighuset. Fra bolighuset kan man gå rett inn i garasjen under overbygget inngangsparti. Fra boligens underetasje er det en stor bod  under garasjen. Her har eier hatt lagerplass for bl.a. ved.
Garasjen har et bruksareal (BRA): Ca. 40 kvm. Det er innløagt strøm i garasjen.

Barnehage / skole i området

Se nabolagsprofil på neste side i prospektet for bl.a. informasjon om barnehage og skole.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1986

Antall soverom

4

Byggeår

1986

Byggemåte

Enebolig over 2-plan bygget i 1986. Bygget på skråtomt. Grunnmur i pusset Leca. Yttervegger i trekonstruksjon med stående og liggende
trekledning. Vinduer er type 3-lags glass. Taket er typen halvvalm og tekket med betongtakstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest.

Boligens areal

Primærrom: 217 kvm, Bruksareal: 297 kvm, Bruttoareal: 326 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 158 m².
Primærrom: 118 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall, wc rom, soverom, bad, kjøkken, stue, kontor/stue, grovkjøkken/vaskerom.
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 139 m².
Primærrom: 99 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, gang, treningsrom, 3 soverom, bad, badstue og vaskerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Varmekabler på vaskerom/grovkjøkken og på begge badene. Varmepumpe. Peis i stue og peisovn i kjellerstue. Ellers er det Villavent ventelasjon (ny kompressor for 5 år siden) i flere rom. Ellers hovedsakelig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 23 500 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 23 500,- pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 20 381 pr. år

Løpende kostnader

Årlig frosikringspremie: Ca. kr. 8 000,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 435 634 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 568 283 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Nei.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Gjerstad kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.