Enebolig i landlige omgivelser ved Mykland sentrum - Romslig tomt - Innholdsrik planløsning

Åstveitveien 13 , 4832 Mykland

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Noddeland
Thomas Noddeland Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

91%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

48%

har bolig på over 120 kvm

27%

er barnefamilier

32%

er gift

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 168 m²
Bruksareal 222 m²
Bruttoareal 249 m²
Tomt 1 255 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1950
Gårdsnummer 68
Bruksnummer 24
Energimerking G
FINN.no 162664915
Sist endret 27.04.2020 17:15
Prisantydning 1 290 000
Totalpris 1 336 122
Ligningsverdi 370 000,-

Beregnet totalkostnad

1 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 32 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 290 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 46 122,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 336 122,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Åstveitveien 13 ligger i landlige og naturskjønne omgivelser på Mykland. Her er det nærhet til dagligvarebutikk ved Joker Mykland med postmottak, ladestasjon til El-bil, barneskole og barnehage ved Mykland oppvekstsenter og bensinstasjon.
Eiendommen har en romslig tomt med en pent opparbeidet hage som er godt egnet for barnelek, hundehold eller sosiale sammenkomster. Ut fra kjøkkenet i 1. etasje er det en romslig terrasse som strekker seg rundt deler av huset. Boligen har også en integert garasje med direkte adkomst til boligens underetasje, så man slipper å gå ut for å hente ved på en kald vinterdag.
Boligen går over 3 etasjer og har blitt delvis oppgradert med bl.a nye vinduer i det fleste rom, ny kledning på gavelvegg mot nordøst i 2017. Boligens fasadevegger på de to kortsidene har blitt malt i senere tid. Boligen har forøvrig blitt kosmetisk oppgradert med smakfulle fargevalg på soverom, kjøkken, stue og trappegang.
Kort oppsummert om eiendommen:
- Romslig og pent opparbeidet tomt
- Landig beliggenhet
- Romslig planløsning
- Nærhet til skole og dagligvarebutikk ved Mykland sentrum

Innhold

Underetasje: Kjellerstue, kjøkken, gang og 2 boder. Adkomst til garasje.
1. etasje: Gang, bad/vaskerom, stue, kjøkken og garderobe.
2. etasje: Gang, 3 soverom, disponibelt kott/garderoberom og kott

Standard

Enebolig med normal god standard, men noen oppgraderinger bør påberegnes.På gulv er det hovedsakelig laminat, fliser og malte tregulv. På vegger er det malte panelplater/panel. I himling er det malt panel og malte plater. Kjøkkenet i 1. etasje fra 2009 med lys innredning med kjøkkenøy og profilerte fronter. Kjøkkenet er utstyrt med oppvaskmaskin, komfyr med koketopp og kjøleskap. Kjøkkenet i underetasjen har en mørk innredning og er utstyrt med oppvaskmaskin, kjøleskap og komfyr med koketopp. Bad fra 2009 med fliser på gulv og vegger. Badet er utstyrt med varmekabler, dusjkabinett, toalett, badromsinnredning, opplegg for vaskemaskin og mye skapplass. Se forøvrig boligrapport fra Anticimex for mer informasjon

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et landlig område ved Mykland sentrum med spredt boligbebyggelse. Fra eiendommen er det umiddelbar nærhet til skogen med rekreasjonsområde og flotte naturopplevelser.  Ved Mykland sentrum er det barneskole/sfo, barnehage og dagligvarebutikk Joker Mykland, og det er ca. 23 km til Åmli sentrum. Til Froland sentrum i Osedalen er det ca. 32 km.

Tomt

Areal: 1 255 kvm, Eierform: Eiet tomt Usikret areal i følge Froland kommune.Tomten er delvis skrånet og flat. Tomten opparbeidet med plen, murer, terrasser og diverse beplantning

Garasje / Parkering

Integrert garasje med direkte adkomst til boligens underetasje. Isolert leddport med elektrisk portåpner.

Barnehage / skole i området

Se nabolagsprofil for mer informasjon.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1950

Antall soverom

3

Byggeår

1950

Byggemåte med kommentarer/anmerkinger fra boliginspektør

Enebolig over 3-plan bygget i 1950. Skrånet terreng. Integrert garasje i underetasje. Isolert leddport med elektrisk portåpner. Fukt i tak garasje. Stedvis sprekker i grunnmur ved garasjeport. Grunnmur i betong. Yttervegger i trekonstruksjon med liggende trekledning. Kledning er sterkt malingslitt og tiltak anbefales utført. Stedvis råteskadet, og utbedringer er nødvendig. Gavelvegg mot nord/øst har ny kledning i 2017. Vinduer er type 2-lags glass i 1.og 2.etasje fra 2008 og 2017. I underetasje og 1.stk vindu ved trapp i 1.etg er det enkle glass fra byggeår. Slitt inngangsdør som er montert feil vei. Taket har saltaks form og tekket med betongtakstein. Slitasjegraden på tekkingen (inkl. undertak og lekter) er betydelig. Skorstein og beslag er i svært dårlig stand og omgående tiltak anbefales. Etasjeskillere i trebjelkelag. Betongdekke over garasje med terrasse. Sydvent terrasse med utgang fra kjøkken i 1.etg. Oppvarmingen er strøm og ved. Varmepumpe montert på kjøkkenet i 1.etg og kjøkken underetasje. Vedovner i stue, kjellerstue og stort soverom 2.etg Hage med gressplen. Gårdsplass. Overbygget inngangsparti. Betongdekke ved inngangspartiet. Fuktgjennomgang på vegger er synlig der konstruksjonen er åpen og ikke tildekket. Dette er en uønsket situasjon som bør utbedres. Så lenge kjelleren er en "råkjeller" med fritt eksponerte murflater og ventilasjonen ivaretas på en tilstrekkelig måte, har en bedre tid på å utbedre forholdene. Se forøvrig boligrapport fra Anticimex for mer informasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på boligen.

Boligens areal

Primærrom: 168 kvm, Bruksareal: 222 kvm, Bruttoareal: 249 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 98 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, kjøkken og gang.
1. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad/vaskerom, stue og kjøkken.
2. etasje:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3 soverom og disponibelt kott.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Varmepumpe på kjøkken i underetasjen og på kjøkken i 1. etasje. Vedovn i kjellerstue, stue i 1. etasje og på stort soverom i 2. etasje. Varmekabler i gulv på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 22 150 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 22 150,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 17 088 pr. år

Løpende kostnader

Årlig forsikringspremie: Kr. 5.142,-.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 370 000 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 299 999 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Følg Rv. 42 Frolandsveien i retning Evje / Mykland. Ved Hynnekleiv følger man Rv. 42 Telemarksveien videre mot Evje/ Mykland. Ved kryss hvor Rv. 41 Telemarksveien og Rv. 42 Evjeveien møtes, følger man Rv. 42 Evjeveien videre mot Mykland. Ta deretter inn til høyre på Åstveitveien ved Mykland sentrum. Du vil da få eiendommen på venstre hånd. Se etter "Til salgs" plakat fra Meglerhuset & Partners.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1953/2646-2/36  Bestemmelse om bebyggelse. Bestemmelse om kloakk mv.
1984/7192-1/36  Erklæring/avtale.Bestemmelse om kloakkledning. Vegvesenets betingelser vedtatt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Froland kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken i underetasje og 1. etasje medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er fastprovisjon kr. 45.000,- inkl. mva. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.