solgt

Arendal Saltrød , Dalenveien 51

Type Enebolig
Primærrom 180m²
Bruksareal 189m²
Bruttoareal 212m²
Tomt 1 142m²
03/03/2020 09:45
Oppholdsrom
Soverom 4
Byggeår 1976
Gårdsnummer 44
Bruksnummer 37
Energimerking F
Sist endret
Prisantydning 2 200 000,-
Totalpris 2 253 342,-
Ligningsverdi 529 532,-

Beregnet totalkostnad

2 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 52 120,- (Dokumentavgift) 172,- (Pantattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 53 342,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 253 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Beskrivelse

Familievennlig enebolig over 2 plan med hybel. Hybelen ligger i 1. etasje og består av egen inngang, kjøkken, stue, bad og en alkove.
Boligen ligger i et hyggelig nabolag på Saltrød, skjermet fra veien på en liten høyde. På fremsiden har du inngangspartiene til både hybel og hoveddel, her har du også et gårdstun med biloppstillingsplasser. Nedenfor har du en større terrasse med god plass for hyggelig sittegruppe. Rundt boligen er det plen, busker og annen beplantning. Når du kommer inn i hoveddelen, kommer du inn i en større gang i 1. etasje. Her har man et separat toalett, vaskerom, soverom og bodrom. Det er videre trapp til boligens 2. etasje. Her har man et bad, tre soverom, kjøkken og stue. Stuen fremstår som lys og romslig med peis, innredningsmuligheter for både en hyggelig sofakrok og spisegruppe. Store vindusflater slipper inn godt med naturlig lys, i tillegg er det adkomst til en vinterhage med videre utgang til terrasse. Terrassen ligger usjenert til og vender mot sørvest, så her kan du nyte fine dager i sommervarmen. Kjøkkenet i hoveddelen er av nyere dato og har godt med skap- og benkeplass. Kjøkkenet har avtrekksventilator, og integrerte hvitevarer som koketopp, komfyr, oppvaskmaskin og kjøl/frys.

Innhold

Boligen går over to plan, med egen hybeldel i 1. etasje.

1. etasje: Hoveddel; Entré/hall, soverom, bod, vaskerom og separat toalett. Hybel; Entré, vindfang, bad, stue, kjøkken og alkove.

2. etasje: Hoveddel; Stue med utestue, kjøkken, bad og tre soverom.

Standard

Boligens Innvendige gulvoverflater består av laminatgulv, parkett, teppe og fliser. Veggflatene er utført med malte plater, tapet og trepanel. Det er benyttet takessplater og trepanel i himlingene. Det ble registrert stedvis gulvknirk i undergulv, hovedetasje. Redusert limdekning (bom) i tilknytning til enkelte gulvfliser i entrè/trappegang, underetasje. Utildekket avslutning av laminatgulv mot terskler. Stedvis gjenstående arbeid med ferdigstillelse av overgangslister. Bad i 2. etasje har gulvbelegg med oppkant. Veggflatene er utført med våtromstapet og det er benyttet takesspalter i himlingen.  Badet er innredet med toalett, servantinnrdning, dusjkabinett og stråleovn. Mekanisk avtrekk. Det ble registrert motfall på deler av gulvet. Ingen synlige eller målbare fuktsymptomer. Bad i hybel har gulvbelegg med oppkant. Veggflatene er utført med våtromstapet og det er benyttet malte plater i himlingen. Badet er innredet med toalett, servantinnredning, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Overflatekrakkelering og redusert avrenning i servant. Mekanisk avtrekk av eldre dato. Det ble registrert motfall på deler av gulvet. Ingen synlige eller målbare fuktsymptomer. Vaskerom i 1. etasje har gulvbelegg med oppkant. Veggflatene er utført med brystningsfliser og malte plater. Det er benyttet malt trepanel i himlingen. Rommer er innredet med utslagsvask, opplegg for vaskemaskin og varmtvannsbereder. Naturlig ventilering. Anbefaler ettermontering av mekanisk avtrekk i kombinasjon med tilluftsspalte i dør, for effektiv gjennomlufting. Ingen synlige eller målbar fukt. Toalettrom i 1. etasje er med gulvbelegg. Veggflatene er utført med tapet og det er benyttet malt trepanel i himlingen. Noe gjenstående arbeid med ferdigstillelse av overflate over dør og belistning. Manglende ventilering. Kjøkkenet har et laminatgulv. Veggflatene er utført med plater og det er benyttet takessplater i himlingen. Gjenstående arbeid med ferdigstillelse av overgangsavslutning mot gulv i døråpning. Det er benyttet hjørneavslutningslist som taklist. Skap og skuffefronter i laminert utførelse. Gjenstående arbeid med ferdigstillelse av enkelte avslutninger, sokkel og dekksider. Kjøkken i hybel er med laminatgulv. Veggflatene er utført med malt strie og det er benyttet malte plater i himlingen. Ingen fuktsymptomer på befaringstidspunktet.

Beliggenhet

Boligen er beliggende i et stille og rolig, etablert boligområde ca. 7,5 km fra Arendal sentrum. Kort avstand til barne- og ungdomsskole, idrettshall, barnehage samt handlesenter med matbutikk, apotek. treningssenter mm.

Tomt

Areal: 1 142 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen består av to parseller.

Garasje / Parkering

Biloppstillingspalsser på egen tomt.

Barnehage / skole i området

Se vedlagt nabolagsprofil.

Forsikring

TRIBE Polisenummer: 2012625.11

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1976

Antall soverom

4

Byggeår

1976

Byggemåte

Terrengforholdene på eiendommen tilsier at boligen er oppført på sprengsteinsmasser over fjellgrunn. Synlige deler av grunnmuren er oppført i blokker av lettklinkerbetong. Støpt plate mot terreng. Tilbakefylt grunnmur mot deler av underetasjen. Manglende fuktsikring av murverket. Tildekkede overflater mot tilbakefylte grunnmurer betegnes som risikokonstruksjon. Det er ikke utført innboring for tilstandsvurdering av skjulte konstruksjonsdeler. Ingen åpenbare symptomer på fuktproblematikk ved visuell inspeksjon av tildekkede overflater. Påforede yttervegger mot innredede rom. Løsningen medfører økt risiko for opphopning av kondensfukt i isolerende sjikt. Antydning til fuktvandring langs veggfoten i kjellerbod. Det er sannsynligvis benyttet glassull eller steinull som isolasjonsmateriale i veggkonstruksjon. Ingen synlige tegn til utbøyninger eller svikt i den vertikale kontruksjonen. Moderate loddavvik i kontrollerte deler av ytterkonstruksjonen. Datidens byggemåte medfører påregnelige luftlekkasjer i vindsperresjiktet. Det er montert stående malt tømmermannskledning. Deler av kledningen står i nær kontakt med opparbeidelse og utsettes for ekstra fuktbelastning. Manglende musetetting og dryppkant i tilknytning til kontrollerte deler av veggfoten. Utvendige overflater har et helhetlig vedlikeholdsbehov. Malte fastkarm og hengslede vinduer med isolerglasser. Kontrollerte vinduer er fra oppføringsperioden. Naturlige aldringssvekkelser medfører at det må påregnes løpende utskiftinger av isolerglasser. Redusert tettefunksjon. Vinduer i tilbygget del av stue er utsatt for fuktinntrengning. Taket er en fabrikkfremstilt saltakskonstruksjon med horisontal isolering av himlingen mot innredede rom. Gesimsutstikk/takutstikk er utført med spalter for utlufting av kaldtloftet. Ingen åpenbare symptomer på skadedyr i konstruksjonen. Stedvis redusert utlufting ved takutstikkene. Det ble registrert noe kondensmerker i deler av undertaket, ved takutstikkene. Det er etablert innfelt takbelysning (spot-belysning) i deler av himlingen mellom hovedetasje og loft. Belysningen er ført gjennom dampsperresjiktet og defineres derfor som risikokonstruksjon. Bærende undertak av sponplater. Det visuelle inntrykket tilsier at undertaket er tekket med eldre asfaltshingel. Yttertaket er tekket med stålplater. Ukjent tidspunkt for etablering av nytt yttertak. Anbefaler jevnlige tilsyn med overgangstekkinger for gjennomføringer i yttertaket. Ingen åpenbare symptomer på taklekkasjer. Takrenner og nedløp i stål. Treterrasse i tilknytning til hovedetasje og tomtens sydvestlige side. Behov for vedlikehold av rekker og overflater. Deler av bjelkelagskonstruksjonen er festet mot ytterkledningen. Elementpipe med pussede og malte overflater. Ingen åpenbare tegn til sprekker eller setninger. Etasjeskiller av tre. Det er ikke etablert lyd/brannskille mellom utleiedel og hoveddel. Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon og tilstandsgrad.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det forleligger ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse for denne eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 180 kvm, Bruksareal: 189 kvm, Bruttoareal: 212 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 84 m².
Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hoveddel: Entrè/trappegang, soverom, vaskerom og toalettrom. Hybeldel: Entrè/vindfang og baderom. Stue og kjøkken i åpen løsning.

2. etasje:
Bruksareal: 105 m².
Primærrom: 105 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Trappegang, 3 soverom, baderom, kjøkken, stue og tilbygget stue.

Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Hybeldel står oppført som ikke godkjent bolig, i matrikkelopplysninger fra kommunen. For å få noe godkjent som egen boenhet, finnes det en rekke offentligrettslige krav. For det første kan det finnes begrensninger i kommunens planer (reguleringsplan, bebyggelsesplan). Her må det skilles mellom hybler, hybelleiligheter (utleiedeler) og seksjoner, fordi det er ulike krav og regelverk som regulerer disse kategoriene. Kommunen kan ha angitt begrensning av antall boenheter på eiendommen, jf. plan- og bygningsloven § 12-7. Har kommunen fastsatt en begrensning på én boenhet pr. gn/bnr, må eier søke dispensasjon dersom vedkommende ønsker å opprette en utleiedel på eiendommen. For det annet kan det dreie seg om endring i bruk som krever bruksendring, jf. plan- og bygningsloven § 20-1. Et klassisk eksempel er der eier har omgjort en del av kjelleren til beboelsesrom (rom for varig opphold), og at kjelleren er registrert som bod/oppbevaringsplass i kommunens arkiv. Omgjøring av kjelleren vil i denne sammenheng kreve søknad om bruksendring. For det tredje må en rekke bygningstekniske krav være oppfylt, jf. plan- og bygningsloven § 29-5 der de detaljerte regler finnes i byggteknisk forskrift (TEK). Eksempler på dette er branntekniske krav (rømningsvei, branncelle), krav til lys og utsyn, krav til "tilstrekkelig romstørrelse", vindusstørrelse m.v. I tillegg er det krav til oppbevaringsplass, uteareal og parkering til hver boenhet. De siste byggtekniske forskriftene kom i 2010 og gjelder fra  01.07.2010. Hvis utleieenheten ikke er omsøkt tidligere må den tilfredsstille kravene fra denne forskriften. De er omfattende og omhandler  forhold som er nevnt over. Særlig kapitel 12 og 13 i forskriften har detaljerte krav til den fysiske utførelsen. (Kilde: NEF)

Oppvarming

Elektrisitet, varmepumpe og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 21 748 pr. år Kommunale avgifter inkluderer eiendomskatt på kr. 3385,-

Løpende kostnader

Andre løpende kostnader vil være bla. strøm, forsikringer, TV og internett.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 529 532 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 906 316 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Arendal følg Kystveien retning Saltrød/Eydehavn. Når du kommer til Saltrød tar du ned til venstre mot Dalen. Eiendommen ligger på venstre hånd etter en lang slette, 4. vei til venstre og opp bakken. Velkommen til visning!

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert boligområde. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Arendal bystyre vedtok 23.05.2019 ny kommuneplan 2019-2029. Kommunen jobber nå med å oppdatere plankartet for ny kommuneplan. Dersom det er ønske om en vurdering av planstatus opp mot ny kommuneplan, ta kontakt med planseksjonen. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Offentlige planer

Arealplaner under arbeid: Plannavn; Mørfjærlia, Saltrød. Planidentitet: 09062015-6. Oppstart av reguleringsplanarbeid. Formålet med reguleringen er å få regulert området for nye private boenheter. Området er avsatt til bebyggelse og anlegg, landbruks, natur og friluftsformål, samt generelt bruk og vern på sjøareal. Videre inngår området i hensynssoner for kulturmiljø, naturmiljø og detaljeringssone.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Ingen boplikt.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1932/900188-1/36  Erklæring/avtale  
16.07.1932  Bestemmelse om senking/lukking av grøft/bekk

2008/764461-1/200  Best. om adkomstrett  
22.09.2008  rettighetshaver:Knr:0906 Gnr:44 Bnr:37  
Med flere bestemmelser
Gjeler veirett for adkomst til eiendommen. Eier plikter også å være med på vedlikehold av veien.

1897/900021-4/36  Registrering av grunn  
11.05.1897 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0906 Gnr:44 Bnr:19
Utgått fra bl.a. bnr 20 som er sammenføyd med bnr 19
 
1918/900003-1/36  Registrering av grunn  
07.01.1918 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0906 Gnr:44 Bnr:52

Vei/vann/avløp

Privat vei opp til boligen fra fylkesvei. Offentlig vann og avløp.

Offentligrettslig pålegg

Pålegg om å installere vannmåler på eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er fastpris kr. 50.000,- inkl. mva. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Varmtvannsbereder av nyere dato (2007) er plassert i vaskerom.
Sikringsskap er montert i vindfang/entrè, underetasje-utleiedel. Tavleskapet er utført med tradisjonelle skrusikringer og ettermonterte automater. Separate målere for hoveddelen og utleiedelen.
Luft til luft varmepumpe, hovedetasje. Installasjonen er produksjonsmerket 2011. Utgått garantitid. I følge eier ble varmepumpa installert i 2012. Videre blir det opplyst at siste service ble utført i 2018.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Linn Coucheron Berli
Eiendomsmegler MNEF
Linn Coucheron Berli

41 51 03 77

linn@arendalpartners.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
81%

eier sin egen bolig

83%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

62%

har bolig på over 120 kvm

70%

av boligene er eldre enn 20 år

28%

er barnefamilier