Sentrumsnær enebolig i rekke - Praktisk planløsning med alt på en flate - Pent opparbeidet tomt

Mauråsveien 32 , 4844 Arendal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Noddeland
Thomas Noddeland Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

75%

eier sin egen bolig

89%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

44%

har bolig på over 120 kvm

71%

av boligene er eldre enn 20 år

24%

er barnefamilier

Type Rekkehus / Selveier
Primærrom 50 m²
Bruksareal 60 m²
Bruttoareal 66 m²
Tomt 163 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Byggeår 1975
Gårdsnummer 507
Bruksnummer 1644
Energimerking G
FINN.no 160622162
Sist endret 11.05.2020 12:30
Prisantydning 1 310 000
Totalpris 1 356 622
Ligningsverdi 359 516,-

Beregnet totalkostnad

1 310 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 32 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 310 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 46 622,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 356 622,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Ønsker du en bolig med alt på en flate? Sentral beliggenhet i forhold til Arendal sentrum? Nærhet til lysløype og badeplasser? Praktisk planløsning? Da kan denne boligen kanskje være den rette for akkurat deg!
Boligen ligger i enden av en rekke med 3 boliger. Det første man møter når man ankommer eiendommen er pene murer og et asfaltert område ved inngangspartiet. Denne jobben ble utført av OK Hage våren 2019. Ut fra stuen er det utgang til en terrasse, hvor man kan nyte ettermiddag/kveldsolen.
I nærheten finner man flotte turområder som kan benyttes like godt sommer som vinter. Birkenlund lysløype som er på 4,4 km ligger kun to minutter unna. Her kjøres det opp skiløyper om vinteren og om sommeren kan man ta seg en rolig gåtur eller en god treningsøkt. På vei inn til lysløypen finner man Ribbervannet, hvor man kan prøve fiskelykken.
Kort oppsummert om boligen:
- Sentralt
- Praktisk planløsning
- Pent uteområde

Innhold

Stue/kjøkken, bad, entré, soverom, gang og bod/garderobe

Standard

Rekkeboligen har normal god standard og har blitt vesentlig oppgradert i senere tid. På gulv er det hovedsakelig laminat, unntatt på våtrom hvor det er fliser. På vegger er det malte panelplater og tapet. Kjøkken med kjøkkenøy og profilerte fronter. Kjøkkenet er utstyrt integrert komfyr, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøle/fryseskap. Bad med fliser på gulv og vegger. Badet er utstyrt med badromsinnredning, toalett, dusj med vegger i
glass og opplegg for vaskemaskin. Fuktindikatorinstrument viser utslag som ikke helt kan utelukke at det kan være fuktskade i vegger i dusjhjørne.
Høsten 2018 ble det gjennomført en del oppgraderinger utvendig med bl.a skifte av kledning på deler av boligen
og etterisolering, byttet vinduer, ny veranda og ytterdør, murer og steintrapp, asfaltering av bakke opp mot
boligen m.v.
Se forøvrig tilstandrapport fra Anticimex for mer informasjon om boligens tilstand.

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Mauråsveien i Jovannslia.  Byggefeltet ble etablert mot slutten av 70-tallet, og boligfeltet ligger rett ved endeholdeplassen for Ring Nyli. Det er kort vei til barnehage, skole og nærbutikk. Nyli er et populært og veletablert boligområde med sentral beliggenhet ca. 2 km nord for Arendal sentrum. Et ideelt oppvekstområde, med stor variasjon, både i alderssammensetning og bebyggelse. Kort vei fra bebyggelsen finner du fine turområder i naturskjønne omgivelser. Lysløypa på ca. 4,5 km er flittig benyttet hele året av joggere, turgåere og syklister. Ønsker man å ta seg et bad etter turen, kan man ta dette i vakre Ribbervann.

Tomt

Areal: 163 kvm, Eierform: Eiet tomt .Tomten er opparbeidet med asfaltert bakke opp mot inngangspartier, pene støttemurer, plen og terrasse.

Garasje / Parkering

Parkering på romsling felles parkeringsplass rett nedenfor eiendommen.

Barnehage / skole i området

Moltemyr skole (1 - 10.klasse): 1,5 km
Jovannslia barnehage (0 - 6 år): 400 meter

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Selveier), byggeår: 1975

Antall soverom

1

Byggeår

1975

Byggemåte

Rekkehus. Oppført i bindingsverk med liggende ytterkledning. Saltak tekket med betongtakstein. Vestvendt platting på mark. Vinduer i 2-lags glass. Se forøvrig boligrapport fra Anticimex for mer informasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 17.09.1975. Det foreligger godkjente bygningstegninger på tilbygget utvendig bod fra 1996.

Boligens areal

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 66 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, bad, entré, soverom og gang.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Varmepumpe i stue. Forøvrig elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad, stue og gang.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 11 000 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 11 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 116 pr. år herav eiendomsskatt på kr. 2.548,-

Løpende kostnader

Årlig fullverdiforsikring: Kr. 7.606,-.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 359 516 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 294 257 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Kjør fra sentrum og opp Engekjærdalen. Ta til høyre ved Engekjærveien og følg veien forbi fotballbanen på venstre hånd. Ta til venstre i krysset og deretter andre veg til venstre. Følg veien helt til ende, under gangbru og helt til der bussen snur. Ta til høyre og første vei til høyre igjen, da er du i Mauråsveien. Du vil deretter få boligen på høyre hånd. Se etter "Til salgs" plakat fra Meglerhuset &Partners

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Utbygging ved Rønningen boligfelt.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1975/9413-1/36  Bestemmelse om bebyggelse  
17.12.1975 
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om elektriske ledninger over eiendommen.
Veirett over eiendommen:
Rettighetshaver:Knr:0906 Gnr:507 Bnr:1645. Rettighetshaver:Knr:0906 Gnr:507 Bnr:1646

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er  fast provisjon kr.45.000,- inkl. mva. Tilretteleggingsgebyr kr. 4.000,- Markedsføringspakke kr. 7.500,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.