Fin og praktisk hjørneleilighet med flott utsikt - 2 soverom - Solrik hjørnebalkong - Parkering

Bliksåsen 21 , 4820 Froland

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Anita Nordvik
Anita Nordvik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

40%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

51%

har bolig på over 120 kvm

92%

av boligene er nyere enn 20 år

45%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 82 m²
Bruksareal 87 m²
Bruttoareal 97 m²
Tomt 1 035 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2016
Gårdsnummer 13
Bruksnummer 165
Energimerking B
FINN.no 163203266
Sist endret 23.05.2020 11:01
Prisantydning 1 950 000
Totalpris 2 007 570
Ligningsverdi 495 907,-

Beregnet totalkostnad

1 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 48 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 950 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 57 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 007 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leilighet i firmannsbolig beliggende i et populært og nyere boligstrøk på Bliksåsen, like ved Osedalen og Froland sentrum. Boligen ligger i 2. etasje og har en attraktiv planløsning. Boligen er malt i morderne farger og har lyse parkettgulv. Store vindusfalter er med på å slippe inn godt med naturlig lys.
Du kommer inn i en innbydende entré med fliser og gulvvarme, plass til oppheng av yttertøy. Fra entreen har du adkomst til begge soverommene, bod/vaskerom og bad. Boligen har en parktsisk innvendig bod, her er det montert opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Videre er det adkomst til stue og kjøkken. Stuen er av en romslig størrelse med åpen løsning til kjøkken. Stuen kan du innrede med en hyggelig sofagruppe, samtidig som man får plass til en spisegruppe. Spisegruppen vil ha en naturlig tilhørighet både til kjøkkenet og stuen. Fra stuen er det utgang til balkong. Balkongen er av god størrelse, så her har man god plass til loungesett, grill, parasoll mm. Balkongen vender mot sør-øst, og kan nytes på varme sommerdager.Fra balkongen har man en luftig utsikt mot Osedalen.
Til boligen har man en utvendig redskapsbod.

Innhold

Leilighet beliggende i 2. etasje med trappeadkomst.
Innhold: Entré, bod/vaskerom, bad, kjøkken, stue og 2 soverom.

Standard

Boligen fremstår som moderne med tidsrikte fargevalg og god standard. Innvendige gulvoverflater består av fliser og parkett. Innvendige vegg og takflater er utført med malte plater. Baderom er med fliser på gulv og vegger. Dusjgarnetyr på vegg i med dører i glass. Vegghengt wc. Heldekkende servant i baderomsinnredning. Varmekabler i gulv. Downlight i himling. Det opplyses at nye veggfliser og vegghengt toalettskål er montert oktober/november 2019. Praktisk kjøkkenhjørne med god skap- og benkeplass. Innredning med hvite fronter. Vaskekum i rusfritt stål nedfelt i laminert benkeplate. Integrerte hvitevarer som komfyr med platetopp og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator er montert i overskap. Det er Installert komfyrvakt og vannvakt med magnetventil.

Beliggenhet

Flott beliggenhet med sol fra tidlig morgen til kveld. Leiligheten har fantastisk utsikt over Osedalen med gangavstand til butikker, legesenter, bibliotek, skole, badeland etc. Det er ny barnehage på byggefeltet. Flotte turområder i nærheten.

Tomt

Areal: 1 035 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Utvendige biloppstillingsplasser på felles tomt. Det er ikke faste oppmerkede parkeringsplasser.

Barnehage / skole i området

Bliksåsen barnehage (0-6 år) 0,7 km.
Eikely barnehage (1-6 år) 2,4 km.
Froland Musikkbarnehage 2,5 km.
Froland skole (1-10 kl.) 1,8 km.
Sam Eydes videregående skole 10.7 km.

Felleskostnader

1 300 pr. mnd.
Fellesutgifter inkluderer forsikring av bygg, TV/Internett over fiber fra GET, brøyting av parkeringsplass og adkomstvei.
Styret kommer til å foreslå for årsmøtet at felleskostnadene økes med kr. 200,- fra nyttår.

Sameie

Sameiet Bliksåspynten, org.nr. 919390603, består av 3 seksjoner - fordelt over to etasjer.
Styreleder i sameiet er Håkon Seljåsen.
Sameiet står selv for forretningsførsel.
Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad. I dette sameiet er det totalt  3  eierseksjonsleiligheter. Denne leilighetens sameiebrøk er 1/4. Vedtekter for sameiet finner du i prospektet.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det jobbes med å få oppført en felles søppelbod for sameiets midler i sammarbeid med naboeiendommen Bliksåsen 27, dette vil ikke utløse ekstraordinære kostnader for den enkelte sameier.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Frende forsikring Polisenummer: 771481

Regnskap

Budsjett og regnskap kan fåes av megler.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg. Som ordensregler for eiendommen gjelder Norges Huseierforbunds standard ordensreglement, med mindre annet blir fastsatt av sameiermøtet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2016

Antall soverom

2

Byggeår

2016

Byggemåte

Leilighet i 4-mannsbolig bygget i 2016. Beliggende i 2.etg. Høytliggende med syd/øst vendt balkong med rekkverk i glass,utgang fra stue. Inngangspartiet mot vest med balkong, rekkverk i glass. Bygget er oppført i trekonstruksjon med liggende malt trekledning. Taket har saltaks form og tekket med betongtakstein. Vinduer er type 3-lags glass i PVC. Etasjeskiller i trebjelkelag. Utvendig bod ved inngangspartiet. Asfaltert gårdsplass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 26.08.2016 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 87 kvm, Bruttoareal: 97 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue, kjøkken og to soverom.
Sekundærrom: 5 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod/vaskerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner for at boligen leies ut i sin helhet. Utleie må meldes til styret.

Oppvarming

Oppvarmingen er strøm med varmepumpe. Balansert ventilasjon.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 703 pr. år

Løpende kostnader

Andre løpende kostnader vil være bla. strøm og innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 495 907 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 785 263 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Osedalen følger man Frolandsveien igjennom sentrum mot Frolands Verk. Ta til høyre i rundkjøringen mot Bliksåsen. Leiligheten ligger på venstre side av veien. Velkommen til visning!

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål.

Offentlige planer

Det er ikke registrert pågående planarbeid på eiendommen eller i nærheten av eiendommen. Jfr. informasjon fra Froland Kommune 07.10.2019.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Ingen boplikt

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Grunndata
2016/780196-1/200  Seksjonering  
30.08.2016 
opprettet seksjoner:
snr: 2
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/4

Vei/vann/avløp

Kommunal vei. Offentlig tilknyttet vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er 2,5 % i provisjon av salgssummen. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Vannrør av typen "rør i rørsystem". Avløpsrør i plast. 198 liters varmtvannsbereder fra 2015.
Ved stikkprøver ble det ikke oppdaget synlige termiske skader på elanlegget eller tilknyttet utstyr. El.tavle oppfattes som ryddig. Samsvarserklæring datert: 01.09.2016. Ny strømmåler med samsvarserklæring montert: 28.11.2016.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.