BUD MOTTATT ! Sjelden sjangse ! Flott eiendom ved sjøen. 2 båtplasser like utenfor døren. Ikke boplikt.

Seelanders Bakke 11 , 4839 Arendal

BE OM SALGSSUM
Glenn J. Olsen
Glenn J. Olsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

65%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

57%

har bolig på over 120 kvm

69%

av boligene er eldre enn 20 år

24%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 171 m²
Bruksareal 172 m²
Bruttoareal 185 m²
Tomt 1 234 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1880
Gårdsnummer 432
Bruksnummer 14
Energimerking G
FINN.no 161436874
Sist endret 29.05.2020 11:31
Prisantydning 4 990 000
Totalpris 5 128 820
Ligningsverdi 526 492,-

Beregnet totalkostnad

4 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 125 000,- (Dokumentavgift) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 138 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 128 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meget innholdsrik eiendom med sentral beliggenhet i Arendal. Boligen ligger med gangavstand til det aller meste, og med denne innholdsrike boligen, dobbel garasje og båtplass i sjøen kun ca. 50 meter fra huset er dette en eiendom som burde tiltale de fleste. Huset er både bygget på og modernisert i nyere tid. Her har man gode solforhold, en romslig platting og akkurat passe stor plen og hage. Velholdt eiendom som oser av høy trivselfaktor.....

Innhold

Boligen går over 2 plan og innegholder følgende:
1. etg.: Entre`, stue, spisestue, kjøkken, vinterstue, bad/vaskerom og soverom.
2. etg.: 2 stuer, 2 soverom og bad.
I tillegg er det en frittliggende, dobbel garasje med et lite verkstedrom og bod.

Standard

Generell god standard på eiendommen totalt sett. Her det meste oppgradert etterhvert. De fleste flater i boligen er tatt, og det er gjort oppgraderinger både på tak, elektrisk anlegg m.m. Huset er bygget på i 1998/99, og det er også bygget på med ny sommerstue i 2015. Innvendig er det en fin kobinasjon av eldre stil som er pusset opp og blandet med det nye og moderne. Her er innlagt fiber og det er montert varmepumpe i både garasjen og huset(NY). 2 båtplasser i sjøen følger med eiendommen.

Beliggenhet

Eiendommen ligger meget sentralt til med gangavtand til kjøpesenter og til Arendal sentrum. Det er også kort vei til busstopp, barnehage og skole. Eiendommen ligger kun ca. 50 meter fra vannet og man ser rett bort på båtplassen som medfølger eiendommen. Gode solforhold.

Tomt

Eiet tomt på totalt 1234 kvm. Eiendommen består av 2 parseller da en mindre del av eiendommen er brygge/båtplass. Tomten rundt boligen er meget pent opparbeidet med plen, hekk og beplantning. Innkjørsel er asfaltert og det er et større parti som er belagt med beleggningsstein.

Garasje / Parkering

Egen dobbel garasje på tomten. Det er i tillegg romslig parkering i tunet til 4 - 5 biler.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1880

Antall soverom

3

Byggeår

1880

Byggemåte

Enebolig oppført i bindingsverk med stående ytterkledning, saltak tekket med betongtakstein. Overbygget inngangsparti. Frittstående dobbel garasje oppført i bindingsverk med stående ytterkledning, saltak tekket med betongtakstein. For mer informasjon henvises det til boligrapport fra Anticimex i prospektet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Finnes ikke i kommunens arkiv.

Boligens areal

Primærrom: 171 kvm, Bruksareal: 172 kvm, Bruttoareal: 185 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 111 m².
Primærrom: 111 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre`, stue, spisestue, kjøkken, vinterstue, bad/vaskerom og soverom.
2. etasje:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 stuer, bad og 2 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen kan fritt leies ut.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring. Varmepumpe er montert i den ene stuen i 1. etg.

Energimerking

Energimerke for denne boligen er: FARGE GUL og BOKSTAV G.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 20 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 20 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 1 625,16 pr. mnd

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 526 492 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 895 369 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Arendal: Følg Vesterveien forbi Maxis kjøpeseter. Ta inn til venstre ved Arendal Auto(Samme innkjørsel). Hold til høyre og kjør ned bakken. Huset ligger som nummer 2 på høyre hånd når man har kommet helt ned bakken.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1987/8572-1/36  Bestemmelse om bebyggelse
1989/462-1/36  Jordskifte
1996/8008-2/36  Bruksrett
1996/8008-3/36  Forkjøpsrett
2008/461630-1/200  Bestemmelse om bryggeplass
Tinglyst forkjøpsrett er ikke lenger gjeldende. For mer informasjon rundt servitutter/rettigheter, venligst kontakt megler.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er kr. 80.000,- i provisjon inkl. mva. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.