Stor leilighet med egen separat hybelleilighet, heis, 4 garasjeplasser og 2 balkonger.

Osetoppen 2 , 4820 Froland

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Jan Terje Øygarden
Jan Terje Øygarden Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

40%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

51%

har bolig på over 120 kvm

92%

av boligene er nyere enn 20 år

45%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 180 m²
Bruksareal 180 m²
Bruttoareal 207 m²
Tomt 3 681 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2015
Gårdsnummer 18
Bruksnummer 688
Energimerking C
FINN.no 165984035
Sist endret 20.05.2020 14:45
Prisantydning 4 999 000
Totalpris 5 132 790
Ligningsverdi 815 573,-

Beregnet totalkostnad

4 999 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 970,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 999 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 133 790,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 132 790,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Nå kan du sikre deg en av Frolands kanskje største leiligheter med hele 4 garasjeplasser, to balkonger, stor kjøkkenavdeling, to utvendige boder og separat vaskerom for å nevne noe. I tillegg er det innredet en utleiedel med egen inngang, adskilt fra hovedleiligheten. Utleiedelen generer kr. 6 500,- pr. mnd i skattefrie inntekter.

Innhold

Leiligheten ligger i 3. etasje (toppetasjen) og inneholder: Gang , 3 soverom, to ganger, vaskerom, bad, stue og kjøkken.
Hybel: Vindfang, stue, kjøkken, soverom, vaskerom, bad. Leiligheten har egen inngang.

Standard

Boligen har gjennomgående høy standard og fremstår som påkostet, godt vedlikeholdt med lite bruksslitasje og meget innholdsrik. Innredning i god kvalitet både på kjøkken bad og vaskerom (Strai). Kjøkkeninnredningen er betydelig påkostet med god skapplass, spiseplass for hele storfamilien og integrerte hvitevarer. Praktisk kjølehjørne som erstatter tradisjonelt kjøleskap. På de fleste vegger er det det malte og tapetserte flater. Helsparklet og malte himlinger og en stavs eikparket på gulver. Hovedleiligheten har en pen og dempet spottbelysning i alle oppholdsrom. Badene er flislagt. På vaskerom er det fliser på gulv og malt/tapetserte vegger.
Til leiligheten tilhører det to utvendige sportsboder, samt  4 parkeringsplasser i garasje.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i boligsameiet Osetoppen 2, som ligger i nedre del av Ovelandsheia. Fra leiligheten er det kort vei til skole, barnehage, kommunesentrum, matbutikker, vinmonopol, post, apotek, bank mv. Kort sagt så finner man det meste i Froland sentrum, som ligger ca. 10 minutters lett gange fra leiligheten. Fine badeplasser i nærmiljøet med bl.a. Ovelandstjenna og Osvollen. Akebakke, ballbinge og volleyballbane ved Froland Menighetssenter.

Tomt

Tomten er fellesareal. Areal: 3 681 kvm, Eierform: Eiet tomt. Tomten er fellesareal. Pent opparbeidet tomt. På sommerstid er det er sen kveldssol på balkongene og morgen/ettermiddagssol ved inngangspartiet.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Til leiligheten medfølger det hele 4 garasjeplasser i felles garasjeanlegg i underetasjen, med trapp og heis opp til leiligheten. Ellers godt med utvendig parkering og gjesteparkering.

Barnehage / skole i området

Se nabolagsprofil på neste side i prospektet for bl.a. informasjon om barnehage og skole.

Felleskostnader

Kr. 2 986 pr. mnd. Fellesutgiftene inkluder kommunale avgifter, forretningsførsel, honorar styreleder, renovasjon, brøyting, tv/internett, forsikring av bygg, strøm i fellesareal, vedlikehold av heis, avsetning fremtidig vedlikehold m.m.

Sameie

Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad. I dette sameiet er det totalt 11 eierseksjonsleiligheter. Denne leilighetens sameiebrøk er 1/12. Vedtekter for sameiet, ordensregler og regnskap finner du i prospektet

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Regnskap

Regnskap for 2018 er godkjent med overskudd kr.32 135,- ifølge informasjon fra referat siste generalforsamling.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold skal ifølge vedtektene / husordensreglene godkjennes av styret.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2015

Antall soverom

4

Byggeår

2015

Byggemåte

Leilighet m/hybel i boligblokk bygget i 2015. Leiligheten med /hybel ligger i 3-etg. Heis i fellesareal. Tilhørende 4 stk. garasjeplasser i underetasje.
Elektrisk portåpner i felles garasje Vestvendte balkonger med utgang fra stue og kjøkken i leiligheten. Yttervegger i isolerte betongelementer.
Vinduer er type 3-lags glass i PVC. Flatt tak. Etasjeskiller i betong.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 180 kvm, Bruksareal: 180 kvm, Bruttoareal: 207 kvm
3. etasje - Hovedleiligheten:
Bruksareal:  135 m².
Primærrom: 135 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Leilighet: Gang , 3 soverom, mellomgang, vaskerom, bad, stue og kjøkken.
3. etasje - Hybelleilighet:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Hybel: Vindfang, stue, kjøkken, soverom, vaskerom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Varmekabler på bad, vaskerom og gang. Varmepumpe i stue i hovedleiligheten. Ellers elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 15 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 15 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 815 573 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 936 063 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Nei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er 2,0% provisjon inkl. mva. av salgssummen. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.