Romslig 4-roms eierleilighet med inngang fra bakkeplan. Egen balkong - Gangavstand til helsesenter og kommunesentrum.

Nidelvvegen 55G , 4820 Froland

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Jan Terje Øygarden
Jan Terje Øygarden Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

54%

eier sin egen bolig

94%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

47%

har bolig på over 120 kvm

64%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 99 m²
Bruksareal 102 m²
Bruttoareal 115 m²
Tomt 1 336 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2007
Gårdsnummer 18
Bruksnummer 268
Energimerking E
FINN.no 172916842
Sist endret 27.04.2020 17:21
Prisantydning 1 990 000
Totalpris 2 048 570
Ligningsverdi 448 305,-

Beregnet totalkostnad

1 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 49 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 58 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 048 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL DIN NYE LEILIGHET PÅ NIDELVVEGEN!
Er du lei av snøbrøyting, hage, vedlikehold, høye kommunale avgifter og forsikringer? Hva med å kjøpe en sentrumsnær og romslig leilighet? Leiligheten har god standard og en praktisk planløsning med alle oppholdsrommene inkludert to soverom på hoveflaten. I tillegg er det et praktisk rom i 2. etasje som kan benyttes som allrom/soverom/loftstue mv. Leiligheten er ledig omgående.
Leiligheten ligger i "det gamle ungdomssenteret" like utenfor Froland sentrum, Osedalen. Bygget ble totalrenovert og ombygget til totalt 7 leiligheter i 2007.
Kort om leiligheten:
- Praktisk planløsning & inngang fra bakkeplan
- Nyere standard & vedlikeholdt bygg
- Egen balkong & parkeringsplass
- Sentralt & gangavstand til alle fasiliteter

Innhold

1. etg.: Stue, bad/vaskerom, entrè, kjøkken, 2 soverom, gang og bod.
2. etg.: Allrom som kan benyttes som tv-stue/soverom og eller kontor.
Kjeller: Låsbar bod i kjeller med innlagt strøm.

Standard

Leiligheten ligger i "gamle ungdomssenteret" like utenfor Froland sentrum, Osedalen. Bygget ble totalrenovert og ombygget til totalt 7 leiligheter i 2007 og standarden i leiligheten er hovedsakelig fra den gang. Badet er romslig med flis på gulv og vegg. På gulvene i resten av leiligheten er det hovedsakelig parkett. Vegger er malte panelplater og takene er helsparklet og malt. Det er godt lyd- og brannisolert mellom leilighetene.

Tomt

Areal: 1 336 kvm, Eierform: Eiet tomt. Tomten er et fellesareal, men seksjonene på bakkeplan har bruksrett til hage. Tomten er hovedsakelig asfaltert og opparbeidet med noe beplantning og hekker. Tomten er fellesareal.

Etasje 2 etasje

Internett

Det er ikke innstallert internett i dag, men det ligger ifølge selger fiber til bygget.

Garasje / Parkering

Ja. Parkering på fellesareal.

Barnehage / skole i området

Se nabolagsprofil på neste side i prospektet for bl.a. informasjon om barnehage og skole.

Felleskostnader

1 500 pr. mnd. Dette inkluderer, renovasjon, brøyting, forsikring av bygget, utvendig vedlikehold mv.

Sameie

Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad. I dette sameiet er det totalt 7 eierseksjonsleiligheter. Denne leilighetens sameiebrøk er 7/55. Vedtekter for sameiet finner du i prospektet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen fellesgjeld i sameiet.

Regnskap

Forretningsfører er Arilds Eiendom AS. Det foreligger ikke regnskap for sameiet. Forretningsfører dekker løpende utgifter til brøyting, forsikring ol. Fellesutgiftene betales inn pr. mnd til forretningsfører.

Vedtekter / husordensregler

Foreligger ikke.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2007

Antall soverom

3

Byggeår

2007

Byggemåte

Leilighet 1.etg i bygg bestående av totalt 8 enheter hvor 4 enheter er i u.etg og 4 enheter er i 1.etg. Oppført i bindingsverk med liggende og stående
ytterkledning. Saltak tekket med betongtakstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest/midlertidig brukstillatelse datert 14.06.2013 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 99 kvm, Bruksareal: 102 kvm, Bruttoareal: 115 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, bad/vaskerom, entrè, kjøkken, 2 soverom og gang.
2. etasje:
Bruksareal: 17 m².
Primærrom: 17 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Soverom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Varmekabler på badet. Ellers elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 10.000 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 10 000,- pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 725 pr. år

Løpende kostnader

Nei.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 448 305 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 613 897 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Nei.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1980/3603-2/36  Erklæring/avtale  
16.05.1980 
Iflg. skjøte bestemmelse om fordeling av brøyteutgifter,
byggefrist m.v.
Overført fra: 4214-18/268
Gjelder denne registerenheten med flere
2007/938183-1/200  Seksjonering  
16.11.2007 
opprettet seksjoner:
snr: 7
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 10/55

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Froland kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Ledig på kort varsel.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er 45.000,- inkl. mva. av salgssummen. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.