3-roms leilighet med 2 soverom, i øvre del av Arendal sentrum - Klar for innflytting - PÅMELDINGSVISNING

Munkegaten 1 D , 4801 Arendal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Anita Nordvik
Anita Nordvik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

51%

eier sin egen bolig

57%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

45%

har bolig mellom 60-120 kvm

23%

av boligene er nyere enn 20 år

27%

er gift

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 73 m²
Bruksareal 73 m²
Bruttoareal 83 m²
Tomt 443 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1865
Gårdsnummer 501
Bruksnummer 610
Energimerking G
FINN.no 169893100
Sist endret 23.05.2020 08:47
Prisantydning 1 150 000
Totalpris 1 187 570
Ligningsverdi 410 911,-

Beregnet totalkostnad

1 150 000,- (Prisantydning) Omkostninger 28 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 150 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 37 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 187 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Munkegaten 1 D er beliggende nesten midt i sentrum, kun ca. 400 fra  selve bykjernen.
Med kun få minutters gange til både kjøpesenteret Alti Arena med ca 70 butikker, Arendal sentrum sine handlegater, resturanter, kino, gode bussforbindelser, skoler, barnehager m.m., har man de aller fleste fasiliteter man trenger i umiddelbar nærhet.
Så her kan man for eksempel spasere ned til sentrum og kjøpe ferskt bakverk til frokosten.
Denne leiligheten er beliggende i 1. etasje med lett adkomst fra gatenivå.
Leiligheten er holdt i lyse og trivelige farger og her er god takhøyde. Det er ikke vedovn i leiligheten, men her er pipe og da også mulighet for å installere ovn.
Leiligheten er klar for å kunne overtas omgående.

Innhold

Inngang, kjøkken, stue, 2 soverom, bad/vaskerom. I tillegg en fellesbod på 9 kvm. hvor man eks. kan sette sykkel el. l.

Standard

Leiligheten har standard jfr. byggeår med laminat på gulvene og nymalte mdf. plater på vegg på alle rom med unntak av bad/vaskerom som har fliser og varmekabler på gulv og fliser på vegger. Bad/vaskerom har også wc, dusjkabinett og servant med skap. Varmtvannsbereder på 190 l var ny i 2019 og er plassert på bad/vaskerom. Det er opplegg for vaskemaskin.
Her kan man flytte rett inn.

Tomt

Areal: 432 kvm, Eierform: Felles for sameiet - Tomten eies i fellesskap med de øvrige sameiere. 
Hyggelig uteplass like ved hovedinngangen til leiligheten hvor sameiet setter ut bord og stoler sommerstid.
Det er belegningsstein på gårdsplass og inngangspartier.

Parkering

Sameiet har 4 biloppstillingsplasser som leies ut til beboerne etter ansiennitet/botid.
Her kan man sette seg på venteliste for å få plass når det blir ledig.

Barnehage / skole i området

Det finnes flere barnehager i nærområdet.
Stinta skole (1. - 10. trinn) og midt i Arendal sentrum finner du St. Franciskus skole (1. - 10. trinn) som er en privat skole.

Felleskostnader

2 393 pr. mnd. Fordeler seg slik: Fellesutgifter kr. 1.244,- som inkl. Forsikring bygg, Forbruk vann og avløp (komm.avgifter), Forretningsførsel til ABBL, Drift-og vedlikehold m.m. + kr. 549,- Tv- og internett + kr. 300,- à konto strøm + kr. 300,- à konto vann

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP0001998372

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1865

Antall soverom

2

Byggeår

Opprinnelig 1865 og siste utbedring /fornyelse samt seksjonering ble foretatt i 2008.

Byggemåte

Bygget er oppført over grunnmur i trekonstruksjon med liggende malt trekledning.
Vinduer er koblede type fra 2008. Etasjeskiller i tre bjelkelag.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ikke ferdigattest/brukstillatelse i kommunens arkiv.

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 73 kvm, Bruttoareal: 83 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, 2 soverom og bad/vaskerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte boligrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.
Nåværende eier har leid ut leiligheten de siste år, med en leieinntekt på kr. 9.000,- pr. mnd.

Oppvarming

Elektrisk

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 092 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 410 911 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 479 280 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Følg Rv. 420 Vestregate fra Arendal sentrum og i retning Blødekjær. Ta til 3. avkjørsel til høyre. Du vil da få bygget på venstre hånd.

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente som berører denne eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Dok. nr. 589 Reg. 16.05.1949 - Ekspropriasjonsoverskjønn og fravikelseskjennelse
Dok. nr. 476226 Reg. 12.06.2008 - Seksjonering
Øvrige sameier har panterett i seksjone for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § . Pantekravet kan ikke overstige 1 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad. I dette sameiet er det totalt  4 eierseksjonsleiligheter. Denne leilighetens sameiebrøk er  1/4. Vedtekter for sameiet finner du i prospektet.
Iht. lov Eierseksjonslovens § 31, har de andre seksjonseierne panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Komfyr og oppvaskmaskin
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt kr. 45.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 3.775,-, tilrettelegging. kr. 4.900,-,Markedsføringspakke kr. 7.500,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.