VEGÅR - Idyllisk beliggende helårshytte i solrike omgivelser - Nærhet til badeplass - bilvei til hytteveggen

Orreveien 24 , 4985 Vegårshei

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Linn Coucheron Berli
Linn Coucheron Berli Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

69%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

66%

har bolig på over 120 kvm

33%

er barnefamilier

39%

er gift

Type Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 88 m²
Bruksareal 95 m²
Bruttoareal 107 m²
Soverom 3
Byggeår 2009
Gårdsnummer 12
Bruksnummer 1
Energimerking D
FINN.no 172229341
Sist endret 28.05.2020 08:42
Prisantydning 1 585 000
Totalpris 1 638 440
Ligningsverdi 294 800,-

Beregnet totalkostnad

1 585 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 39 620,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 585 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 53 440,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 638 440,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Vegårshei kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se kommunens hjemmeside.

Beskrivelse

Flott og nyere helårshytte med idyllisk beliggenhet ved Vegårvann på Orrenes. Hytta fremstår som lys og moderne, god takhøyde og store vindusflater gir en deilig og luftig atmosfære. Hytta inneholder 3 soverom, entré/?vindfang, bad, stor stue med vedovn og kjøkkenkrok i åpen løsning, samt hems i overetasje uten målbart areal. Utvendig redskapsbod med plass til oppbevaring. Eiendommen har innlagt strøm, snurredass, samt bilvei helt frem til hytta. Eiendommen ligger meget solrikt til og har utsikt mot vannet. Velstelt og fredelig hytteområde som er like fint, både sommer som vinter. Fra eiendommen er det kort avstand ned til felles bålplass med gapahuk, badeplass og bryggeanlegg hvor det finnes muligheter for båtplass.

Innhold

Hytta inneholder Entré/vindfang, 3 soverom og bad/stellerom. Stue og kjøkken i åpen løsning. Det er også en innvendig bod og en utvendig redskapsbod. Hytta har også en hems, men hemsen har ikke måleverdig areal.

Standard

Nyere hytte som fremstår lys og moderne. De innvendige gulvoverflatene består av gulvbelegg, tregulv og laminat. Veggflatene er utført med malte panelplater og overflatebehandlet trepanel. Det er benyttet overflatebehandlet trepanel i himlingene.
Hyggelig kjøkkenkrok med over og underskap. Kjøkkenet er et eldre, håndlaget kjøkken av tre og er snere malt. Kjøkkenet er innredet med skyllekum uten vanntilkobling. Avtrekksventilator. Integrert koketopp og komfyr. Frittstårnde kjøleskap.
Hytta har et romslig bad med gulvbelegg, veggflatene er utført med våtromsplater og overflatebehandlet trepanel. Baderommet har komposteringstoalett (snurredass), tilknyttet utvendig oppsamlingstank med manuell tømming. Baderommet er utført med servantinnredning, uten vanntilkobling. Gjenstående arbeid med mekanisk innfesting av innvendig toalett.

Beliggenhet

Hytta har solrik beliggenhet med utsikt. Fra hytta kan man gå direkte inn i flott og variert turterreng. Et særdeles fint utgangspunkt for gode friluftsopplevelser. Vinterstid er det preparerte skiløyper med utgangspunkt fra hyttefeltet. Vegår med sine mange fjorder kan by på godt fiske og flere fine badestrender. Besøk gjerne badestranda i Sandbukta eller badestranda på fellesområdet til hyttefeltet. Fellesområdet er fint tilrettelagt for hyggelig samvær med stor terrasse og et moderne bryggeanlegg.

Tomt

Eierform: Punktfestetomt, Festeavgift: 4950, Festekontrakten gjelder til den sies opp av fester.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplasser rett ved hytteveggen.

Forsikring

Jernbanepersonalets bank og forsikring Polisenummer: 1095762

Boligtype, eierform og byggeår

Fritidseiendom (Selveier), byggeår: 2009

Antall soverom

3

Byggeår

2009

Byggemåte

Terrengforholdene tilsier at fritidsboligen er fundamentert mot fjell og steinmasser over fjellgrunn. Ingen åpenbare setningssymptomer. Fundamenteringen fremstår som stabil. Pilarer av betongblokker. Fritidsboligen er etablert over terrengnivå. Ingen åpenbare symptomer på overvannsproblematikk. Ytterkonstruksjonen er oppført i bindingsverk av tre, med vindtetting og liggende beiset villmarkskledning. Deler av kledningen fremstår med enkel utførelse. Anbefaler ettermontering av overgangsbeslag i overganger mellom vassheller og kledning på den slagregnsutsatte nordlige siden. Sprekk i øvre kledningsbord og noe gjenstående arbeid med ferdigstillelse av takutstikket på den vestlige siden. Trevinduer i malt utførelse med isolerglasser. Taket er en saltakskonstruksjon med isolerte skråtak mot innredede rom. Ingen åpenbare symptomer på konstruksjonsmessige setninger. Manglende inspeksjonsluke til øverloftet over den horisontale himlingen. Bærende undertak av trepanel. Undertaket er tilsynelatende tekket med asfaltpapp. Ingen åpenbare tegn til fuktproblematikk på inspiserte overflater. Yttertaket er tekket med betongtakstein. Synlige kondensmerker i gjenværende undertaksplater for luftesjikt i redskapsbod. Takrenner og nedløp i stål og/eller aluminium. Pipebeslag er av plastbelagt stål. Treterrasse i tilknytning til stue sydlig og vestlig side. Det ble registrert skjevheter i terrasserekker. Løs del av terrassebord ved boddør. Kryprom under fritidsboligen.
Se vedlagt tilstandsrapport ved Espen Martinsen for mer informasjon om tilstandsgrad, datert 3. mars 2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 28.01.2020

Boligens areal

Primærrom: 88 kvm, Bruksareal: 95 kvm, Bruttoareal: 107 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 95 m².
Primærrom: 88 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè/vindfang, 3 soverom og bad/stellerom. Stue og kjøkken i åpen løsning.
Hems:
Hemsen har ikke måleverdig areal, i henhold til Norsk standard 3940. Det er utilstrekkelig takhøyde som legges til grunn for vurderingen.
Det tilgjengelige gulvarealet på hemsen er for øvrig 12,5 m2, men omfattes ikke av målereglene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner på at hytta leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Elektrisitet og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger har ikke brukt eiendommen selv, og kan derfor ikke si noe om strømforbruk.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 3 734 pr. år Kommunale avgifter inkluderer pt. kun eiendomsskatt på kr. 3734,- per år.
Kommunale avgifter vil øke ved påkobling til evt. vann, avløp, renovasjon mm.

Løpende kostnader

Årlig betaling for snømåking av vei utgjør ca. kr. 2500,- per år.
Andre faste kostnader vil være bygningsforsikring, innboforsikring, strøm mm.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 294 800 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Arendal: Følg E18 og ta av til Åmli/Vegårshei. Etter avkjøringen fra E18 kommer du til Fianesvingen, her tar du inn til høyre mot Vegårshei og følger Fv 415 i ca 11 km. Deretter tar du avkjøring til høyre mot Vegårshei og inn på Fjordbygdveien (Fv91). Etter ca. 13 km. tar du avkjøring til venstre og inn på Raudsandmoveien og følger veien videre mot høyre når du kommer over vannet. Avkjøringen til hyttefeltet vil komme på din høyreside etter ca. 1,5 km. Velkommen til Visning!

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbolig og friluftsområde.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Ingen boplikt

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2008/585328-2/200  Festekontrakt - vilkår  
16.07.2008 
gjelder fra dato: 03.04.2008
TOMTEVERDI: NOK 160.000
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 4.000
Pant for forfalt festeavgift
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelser om regulering av leien
Forkjøpsrett
Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
Festekontrakten ligger vedlagt i salgsoppgaven. Bortfester ønsker ikke å benytte seg av forkjøpsretten.

Vei/vann/avløp

Det er ikke lagt inn vann og avløp til hytta. Eiendommen er tilknyttet privat vei.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er fastpris kr. 50.000,- inkl. mva. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Teknisk rom: Det er klargjort for fremtidig tilkobling til varmtvannsbereder. Rommet er utført med sluk og tettesjikt/gulvbelegg for håndtering av lekkasjevann. Det er ikke innlagt vann og avløp i fritidsboligen. Det er for øvrig klargjort røropplegg for eventuell fremtidig tilkobling. Synlige vannrør i plast / Pex og avløpsrør i plast. Varmtvannsbereder er ikke tilkoblet røropplegget.
Hovedsakelig skjult elektrisk anlegg tilknyttet tavleskap i innvendig bodrom. Tavleskapet er utført med automatsikringer.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.