På toppen av Gautefall ! Ski inn/ski ut. 5 soverom og 2 bad. Optimal beliggenhet !

Rytterveien 188A , 3750 Drangedal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Glenn J. Olsen
Glenn J. Olsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Type Fritidseiendom / Eierseksjon
Primærrom 122 m²
Bruksareal 126 m²
Bruttoareal 143 m²
Tomt 826 m² / Fellestomt
Soverom 5
Byggeår 2010
Gårdsnummer 44
Bruksnummer 161
Energimerking C
FINN.no 172599170
Sist endret 29.05.2020 10:42
Prisantydning 2 850 000
Totalpris 2 930 070
Ligningsverdi 218 900,-

Beregnet totalkostnad

2 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 71 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 850 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 80 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 930 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 var kr. 2290,08,-.

Beskrivelse

Flott hytte/fritidsbolig sentralt beliggende like ved Gautefall alpinanlegg. Man kan gå rett ut i alpinanlegget, oppkjørte langrennsløyper m.m. Her er også gode solforhold, og man har både formiddags-, ettermiddags- og kveldssol store deler av året.
Meget praktisk med parkering like på utsiden og enkel adkomst. 5 soverom og totalt 10 sengeplasser gjør denne lfritidsboligen perfekt for storfamilien, men også til utleieformål.

Innhold

Dette er en stor og romslig vertikaldelt hytte som er meget innholdsrik og passer ypperlig både for store og små familier. Midt i blinken også for deg som er ute etter en firmahytte. Hytten ligger på det nyere hyttefeltet Rytterspranget i tilknytning til Alpinbakken og flere oppkjørte skiløyper.
Hytten går over 2 plan og inneholder gang, stue, kjøkken, 2 bad, 5 soverom, loftstue, innvendig og utvendig bod.

Standard

Hytten har gjennomgående god standard med bl.a. flislagte bad og flislagt gulv i gang, stue og kjøkken. Alle flislagte gulv har varmekabler. Åpen kjøkkenløsning. Veggene er kledd med MDF veggpanel. Himling er panel. Alt av listverk er i hvit ferdigmalt utførelse. Wc og dusj på begge bad. På badet i 1. etg. er det opplegg for vaskemaskin.
Det er montert Bose høytalere/stereo i stuen i 1. etg.
Hytten kan etter avtale selges ferdig møblert og med hvitevarer, med unntak av personlige eiendeler og løsøre.

Beliggenhet

Hytten har en fantastisk beliggenhet på Rytterspranget nesten på toppen av Gautefall alpinanlegg med ski inn/ski ut. Her kan man ta på seg enten langrennski eller slalomski og gå rett ut i oppkjørte løyper. Gautefall er et område vest i Drangedal kommune i Telemark. Meget populært hytteområde som ligger mellom 500 og 700 moh, og består stort sett av heier, fjell og lyngområder. Hytten ligger fint til med utsikt og gode solforhold. Gautefallheia er Drangedals største utfartsområde, og strekker seg inn i nabokommunen Nissedal. Ca. 10 minutters kjøring til Treungen sentrum hvor man har bank, kolonial, sportsbutikk, kafe m.m.
Gautefall er etter hvert blitt en solid helårsdestinasjon og vinterstid et av Telemarks største skisteder. Meget sentral beliggenhet i sør-Norge, mellom Drangedal og Nissedal/Treungen. Midt på Gautefallheia ligger Gautefall skisenter som kan tilby flotte bakker, kafé, skiutleie og afterski. Anlegget har også blitt oppgradert den siste tiden med moderne ekspressheis med 6 stoler. I dag har anlegget 14 nedfarter, 2 stolheiser og 3 skitrekk. I tilknytning til alpinanlegget finner vi også Gautefall hotell, Ski Lodge Gautefall, som åpnet dørene i 2015. Her finner man blant annet lounge/bar, buffet restaurant og lekerom for barn. Utenfor hotellet ligger Gautefall Biathlon Skiarena med fine langrennsløyper, samtidig som det er fine baner for rulleski/blades om sommeren.
Gautefall har en vakker natur, og det bugner av flotte toppturer i området. Dette m.m. gjør stedet til en fin helårsdestinasjon, som er like flott sommer som vinter. Man kan blant annet ta turen til den spesielle plassen kalt "Himmelrike", som består av glattskurte fjell som ble skapt av isbreén ved forrige istid. Dette er en av mest populære turene. På sommerstid er det i tillegg over  50 km med tilrettelagte sykkeløyper i terreng, samt utallige, flotte fiskevann. Ellers er det ca. 15 minutter til Treungen med butikker, kafé, bank og lignende. I Treungen har man også Telemarks nest største innsjø, Nisser, som har mange fine sandstrender. I nærheten finner man også Jettegrytene, som er et slags naturlig badeland bestående av glattslipte fjell. Her finnes fosser og kulper, sklier og basseng, og er en flott opplevelse.
AVSTANDER:
- Til Arendal er det ca. 1 time og 15 min. med bil.
- Til Drangedal sentrum er det ca. 30 minutter, og her finner man dagligvareforretning, vinmonopol osv.
- Gautefallheia ligger i overkant av 1 time i fra Grenland og Langesund, og ca. 2 timer fra Kristiansand.

Tomt

Areal: 826 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er en eiet tomt på 825 kvm. Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter på egen tomt.

Sameie

Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad. I dette sameiet er det totalt  2  seksjoner. Denne leilighetens sameiebrøk er  1/2.
Iht. lov Eierseksjonslovens § 31, har de andre seksjonseierne panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Fritidseiendom (Eierseksjon), byggeår: 2010

Antall soverom

5

Byggeår

2010

Byggemåte

Bygget er oppført i trekonstruksjon. Det henvises for øvrig til rapport utarbeidet av Anticimex som er vedlagt i prospektet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 122 kvm, Bruksareal: 126 kvm, Bruttoareal: 143 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad/vaskerom, soverom, stue og kjøkken.
2. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, loftstue og 4 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Fritidsboligen kan leies ut.

Oppvarming

Varmekabler i gang, bad/vaskerom, stue og kjøkken i 1. etg. I 2 etg. er det varmekabler på badet. Peisovn er montert i stuen i 1. etg.

Energimerking

Energimerke for denne boligen er: FARGE ORANGE og BOKSTAV C.

Energiforbruk

Selger har ikke oppgitt forbruk. Energiforbruket vil variere etter bruk av eiendommen

Kommunale avgifter

Kr. 23 510,54 pr. år Beløpet inkluderer eiendomsskatt og er for 2019.

Løpende kostnader

Årlig betaling for snemåking/vedlikehold vei utgjør kr. 6000,-.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 218 900 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra sørlandet rv. 41 Åmli - Treungen mot Drangedal. Fra østlandet rv 39 gjennom Drangedal mot Treungen.
Når man kommer tiil Gautefall Hotell/alpinanlegg, følger man skilt mot Rytterspranget. Følg veien til toppen, forbi restauranten på høyre hånd. Man får hytten rett fram på venstre side rett etter parkeringsplassen. Denne seksjonen er den innerste av de 2 i bygget.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritid. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1978/1671-6/31  Erklæring/avtale
2020/435555-1/200  Omnummerering ved kommuneendring
2010/832845-1/200  Seksjonering

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilkoblet offentlig vann- og kloakknett. Felles privat adkomstvei for feltet, med felles vegvedlikehold og brøyting, samt felles renovasjon for området.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er kr. 50.000,- inkl. mva. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.