En sjarmerende og sentral byleilighet beliggende midt i Arendal sentrum - alle byens fasiliteter rett utenfor døren.

Bendiksklev 11 , 4836 Arendal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Linn Coucheron Berli
Linn Coucheron Berli Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

40%

eier sin egen bolig

67%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

75%

har bolig mellom 60-120 kvm

25%

er gift

24%

har høyskoleutdanning

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 53 m²
Bruksareal 53 m²
Bruttoareal 62 m²
Tomt 87 m² / Fellestomt
Soverom 1
Byggeår 1919
Gårdsnummer 501
Bruksnummer 57
Energimerking G
FINN.no 173308156
Sist endret 27.04.2020 17:26
Prisantydning 890 000
Totalpris 921 070
Ligningsverdi 237 947,-

Beregnet totalkostnad

890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 22 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 890 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 31 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 921 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Arendal kommunes hjemmeside.

Beskrivelse

Bendiksklev 11 er en sjarmerende og sentral byleilighet beliggende midt i Arendal sentrum. Her har du alle byens fasiliteter rett utenfor døren, om det så er shopping, spisesteder, cafeer, bussforbindelser og uteliv.
Leiligheten inneholder entré, bad, soverom, bod og en romslig stue med åpen løsning til kjøkken. Stuen gir muligheter for å innrede med spisebord og sofagruppe. Stuen har store vinduer på husets fasade, som gir godt lysinnslipp. Stuen har laminatgulv og lysmalte vegger. Peis midt i rommet. Kjøkkenet er av praktisk størrelse og gir greit med oppbevaringspalss.

Innhold

Leiligheten er beliggende i nedre etasje og inneholder: Entrè/vindfang, soverom og baderom. Stue og kjøkken i åpen løsning. Oppbevaring i kott/skap (ikke måleverdig areal).

Standard

Leiligheten er malt i lyse farger og holder en enkel standard. Innvendige gulvoverflater består av laminat. Veggflatene er utført med malt strietapet og malt steinmur. Det er benyttet takessplater i himlingene.
Kjøkken i åpen løsning med stue. Kjøkkenet har en praktisk innredning med over- og underskap, skapfronter er malt i en lys farge. Kjøkkenet er innredet med kjøleskap, komfyr, skyllekum og avtrekksventilator. Det er etablert benkbereder (produksjonsmerket 2006) i underskap. Takstmann registrerte ingen fuktsymptomer på befaringstidspunktet.
Leiligheten har en lite og enkelt bad. Baderommet har gulvbelegg med oppkant. Veggflatene i dusjsonen er utført med våtromsbelegg. Øvrige veggflater er utført med tapet. Det er benyttet takessplater i himlingen. Det ble registrert varmgangsmerke i deler av gulvbelegget og sprekk i sveiset beleggskjøt. Baderommet er innredet med standard toalett, servant og dusjgarnityr. Takstmann registrerte ingen synlige eller målbare fuktsymptomer som følge av bruken av baderommet.

Beliggenhet

Boligen ligger sentralt til i Bendiksklev der alle byens fasiliteter ligger rett utenfor døren. Herunder shopping, spisesteder, cafeer, bussforbindelser og uteliv. Det er også en kort gåtur til jernbanestasjonen.

Tomt

Areal: 87 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Parkering etter gjeldende bestemmelser i gate og parkeringshus.

Barnehage / skole i området

Møllers Asyl barnehage: 0,1 km.
St - Franciskus barnehage (1-6 år): 0,7 km.
Soria Moria barnehage Arendal: 0,7 km.
St. Franciskus skole (1-10 kl.): 0,7 km.
Stinta skole (1-10 kl.): 0,8 km.
Birkenlund skole (1-10 kl.): 2 km.
Steinerskolen i Arendal (1-10 kl.): 2 km.

Felleskostnader

500 pr. mnd. Fellesutgiftene dekker felles bygningsforsikring

Sameie

Bendiksklev 11 består av 3 seksjoner, fordelt over tre 3 etasjer. Gjeldene seksjon har adresse og inngang fra Bendiksklev 11, de to andre seksjonene har inngang fra Hylleveien, og har adressene Hylleveien 22 og Hylleveien 24.
Det er ikke utnevnt noen styreleder eller forretningfører for eierseksjonssameiet. Eierne av de tre seksjonene går sammen når det er behov for felles vedlikehold og oppgraderinger. Det foreligger ikke regnaskap eller vedlikeholdsplan for eierseksjonssameiet.
Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad. I dette sameiet er det totalt  3  eierseksjonsleiligheter. Denne leilighetens sameiebrøk er  3/9. Vedtekter for Bendiksklev 11 finner du i prospektet.
Iht. lov Eierseksjonslovens § 31, har de andre seksjonseierne panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

TRYG Polisenummer: 6418811

Regnskap

Det foreligger ikke regnaskap for sameiet. Nødvendig vedlikehold og oppgraderinger på fellesareal må løses ved samarbeid blandt de 3 eierseksjonene.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter for Bendiksklev 11 finner du i prospektet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1919

Antall soverom

1

Byggeår

1919
Bendiksklen 11 ble omgjort til 3 eierseksjonsleiligheter i 2004.

Byggemåte

Grunnmuren er hovedsakelig oppført i naturstein. Ingen synlig fuktsikring av grunnmur. Løsningen medfører risiko for fuktvandring til tilstøtende rom og krypromskonstruksjonen. Oppføringsåret indikerer at bygningen er oppført i laftet tømmer og/eller enkel bindingsverkskonstruksjon / stolpekonstruksjon. Utvendige overflater har et helhetlig vedlikehold/rehabiliteringsbehov. Sidehengslede trevinduer med koblede glassrammer. Redusert tettefunksjon og stedvis friksjon mellom karm og ramme. Taktekkingen har passert sin forventede levetid. Anbefaler jevnlige tilsyn med taktekkingen. Videre anbefales av sikkerhetsmessige årsaker å ettermontere snøfangere ved hele takfoten. Tegl eller natursteinspipe med pussede og malte overflater. Pipeløpet er tilsynelatende utført med separat luftesjakt, tilknyttet mekaniske avtrekk på bad og kjøkken. Ingen åpenbare symptomer på setninger. Deler av gulvet er bjelkelagskonstruksjon over kryprom. Noe horisontalavvik. Alder og byggemåte medfører noe påregnelige horisontalavvik. Konstruksjonen er utsatt for kondensbelastning fra kryprommet. Det ble registrert noe trinnlyd-symptomer fra tilstøtende leilighet på befaringstidspunktet. Tekniske løsningsvalg tilsier at lyd og brannskille ikke er ivaretatt.
Se vedlegt tilstandsrapport for mer informasjon om tilstandsgrader.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest for denne eiendommen, iht. informasjon fra Arendal kommune.

Boligens areal

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 62 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè/vindfang, soverom og baderom. Stue og kjøkken i åpen løsning.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner på at leiligheten leies ut i sin helhet. Selgar har selv leid ut boligen, og har ikke bebodd eiendommen selv.

Oppvarming

Vedfyring og elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger har ikke selv bebodd eiendommen, og kan derfor ikke uttale seg om energiforbruk.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 700 pr. år Herunder er eiendomsskatt på kr. 1494,- inkl.

Løpende kostnader

Andre løpende kostnader vil være bla. strøm, TV/internett og innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 237 947 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 793 156 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Står man på Torvet i sentrum, går man opp Bendiksklev, ved siden av Sparekassa. Gå forbi parkeringshuset, så kommer nr 14 helt øverst i bakken på venstre side. Velkommen på visning!

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Boligen ligger i uregulert område, formålet med reguleringsplanen er Bolig/Kontor/Forretning. I kommundelplanen for 2013- 2023 avsatt til sentrumsformål med bevaringsverdig bebyggelse.

Offentlige planer

Planer i området er:
Kanal - Pollen-Kittelsbukt.
Fløyheia, Sjømannskolen.
Områderegulering for arealene innenfor vegene Vestregate, Klevgaten og Høyveien.
Omregulering for Østregate 12, områdets begrensning er Dueheia mot øst, Østregate 14 mot nord og midt i veien for Østregate/Nygate mot vest og sør.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Ingen boplikt

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2005/2182-1/36  Seksjonering  
11.03.2005 
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Bolig
sameiebrøk: 3/9
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 2

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og kloakk. Det finnes ikke ferdigmelding på vann-og avløp på denne eiendommen.
Vannmåler er installert.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er fastpris kr. 40.000,- inkl. mva. Tilretteleggingsgebyr kr. 4.900,- Markedsføringspakke kr. 7.500,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Selger opplyser i egenerklæringsskjema at det er noe fukt i gulv ved fjellvegg.
Tavleskapet er utført med tradisjonelle skrusikringer. Ny "smart" måler ble installert 10.03.2017.
Leiligheten har delvis skjult og delvis åpent vann og avløpsanlegg. Det er kun synlige rør, koblinger og kraner som er vurdert. Synlige vannrør i kobber og avløpsrør i plast. Bygningens alder medfører at avløpet kan være tilknyttet bunnledning av soil/støpejern. Hoveddelen av røropplegget i bygningen er omfattet av fellesarealer.
Varmtvannsbereder (produksjonsmerket 2006) er plassert i underskapsinnredning på kjøkken. Deler av røropplegget kan være utsatt for frostrisiko i den kalde årstiden.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.