Pen og praktisk bolig med god beliggenhet i boligfeltet. Alt på en flate -Tilbygget garasje

Yttertjenn 23B , 4820 Froland

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Jan Terje Øygarden
Jan Terje Øygarden Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

70%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

61%

har bolig på over 120 kvm

55%

av boligene er nyere enn 20 år

52%

er barnefamilier

Type Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 70 m²
Bruksareal 70 m²
Tomt 778 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2014
Gårdsnummer 2
Bruksnummer 318
Energimerking C
FINN.no 174011594
Sist endret 27.04.2020 17:24
Prisantydning 1 890 000
Totalpris 1 946 070
Ligningsverdi 372 651,-

Beregnet totalkostnad

1 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 47 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 890 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 56 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 946 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Boligen er en del av en tomannsbolig med praktisk planløsning og tilbygget garasje med tilhørende redskapsbod. Utomhusarealet er enkelt opparbeidet med asfaltert gårdstun, litt plen og stor terrasse på fremsiden og ved inngangspartiet. Enkelt og lettstelt.

Innhold

Boligen har alt på en flate og inneholder: Gang, 2 soverom, stue, kjøkken, bad og vaskerom.
Tilbygget garasje med egen redskapsbod.

Standard

Boligen har gjennomgående vanlig standard for byggetiden, og fremstår som godt vedlikeholdt. Boligen har lite bruksslitasje og fremstår som lys innbydende og pen.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et nyere, men veletablert boligfelt. God tilgjengelighet og direkte kontakt med naturen. Flotte turområder finner du i umiddelbar nærhet og ny matbutikk er under bygging på Blakstadheia.

Tomt

Areal: 778 kvm, Eierform: Eiet tomt Tomten er i utgangspunktet fellesareal, men tomten er naturlig delt mellom boligene. Tomten tilhørende denne boligen er asfaltert ved inngangspartiet. Her er det også en fin uteplass ved inngangspartiet. Rundt boligen er det opparbeidet med plen og diverse beplantning. På fremsiden er det veranda med utgang direkte fra stuen.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Ja. God parkering ved inngangspartiet.  Tilbygget garasje i 2019 med elektrisk portåpner. I tilknytning til garasjen ble det i bakkant oppført en redskapsbod. Garasje med bod har et bruksareal (BRA): 29 m2.

Barnehage / skole i området

Se nabolagsprofil på neste side i prospektet for bl.a. informasjon om barnehage og skole.
Blakstadheia oppvekstsenter med barnehage og småskole (1-4 klasse)

Sameie

Det er ikke et aktivt sameie og det betales ingen faste fellesutgifter.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Boligen bør males i like farger for at totalinntrykket skal bli best mulig.

Vedtekter / husordensregler

Foreligger ikke.

Husdyrhold

Ingen restriksjoner.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Eierseksjon), byggeår: 2014

Antall soverom

2

Byggeår

2014

Byggemåte

Tomannsbolig på en flate med tilbygget garasje. Boligen er bygget i 2014. Grunnmur er støpt plate på mark. Yttervegger i trekonstruksjon med
liggende trekledning. Vinduer er type 3-lags glass. Taket har saltaks form og tekket med betongtakstein. Oppvarmingen er strøm og ved.
Skorsteinen er en stålrørspipe med vedovn i stue/kjøkken. Balansert ventilasjon. Terrasse i impregnerte materialer med utgang fra stue. tilbygget
garasje med isolert leddport og elektriske portåpner.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 25.11.2014  for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt. Det foreligger ikke ferdigattest på garasje/tilbygg, men tiltaket er omsøkt og godkjent hos Froland kommune.

Boligens areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 70 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 2 soverom, stue, kjøkken, bad og vaskerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Varmekabgler i gang, vaskerom og på badet. Peisovn i stue/kjøkken. Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Ellers hovedsakelig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Orange C. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger har aldri bebodd boligen og derfor er ikke estimert forbruk av strøm vurdert.

Kommunale avgifter

Kr. 14 450

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 372 651 pr. 01.01.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. 01.01.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Nei.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2015/16340-1/200  Seksjonering opprettet seksjoner:
snr: 2
formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/2
 
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Froland kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
Dødsbo
Eiendommen selges som et dødsbo, og selger har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers har aldri bebodd eiendommen og derfor er det ikke utarbeidet egenerklæring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Ledig omgående.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er kr. 50 000,- inkl. mva. av salgssummen. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.