Innholdsrik enebolig med garasje og carport, solrik og barnevennlig beliggende på Saltrød. Separat leilighet.

Anders Henriksens vei 2 , 4815 Saltrød

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Linn Coucheron Berli
Linn Coucheron Berli Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

83%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

62%

har bolig på over 120 kvm

70%

av boligene er eldre enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 174 m²
Bruksareal 181 m²
Tomt 788 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1979
Gårdsnummer 44
Bruksnummer 307
Energimerking F
FINN.no 179687443
Sist endret 22.05.2020 12:54
Prisantydning 2 750 000
Totalpris 2 832 570
Ligningsverdi 708 486,-

Beregnet totalkostnad

2 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 68 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 82 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 832 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Beskrivelse

Anders Henriksens vei 2 er en innholdsrik bolig med separat leilighet i underetasjen. Boligen er beliggende i et rolig, veletablert og barnevennlig boligområde. Meget pent opparbeidet tomt, som ligger usjenert og solrikt til. Sol fra morgen til kveld. Stor terrasse med hagestue. Fra terrassen er det videre trappeadkomst ned til hage. Det er separat inngangsparti og uteområder mellom hovedbolig og leilighet. Gårdsplassen er pent opparbeidet med belegningsstein, grus og busker. Parkering i garasje og carport.
Boligen holder en god standard, flere av boligens rom ble pusset opp rundt 2010. Boligen fremstår som lys og moderne med sine lysemalte veggflater og stilrene gulv. Store vindusflater er med på å slippe inn godt med naturlig lys.
Hovedbolig: Du kommer inn i boligens entré, innredet med en praktisk skyvedørsgarderobe med speilskap. Videre kommer du inn i en lengre gang, som gir adkomst til de øverige rommene. Boligen har tre romslige soverom og et mindre soverom/kontor. Boligen har et pent bad og separat toalett, i tilegg til et vaskerom. Stuen er av god størrelse og har åpen løsning til kjøkkenet. Kjøkkenet har godt med skap- og benkplass, i tillegg til en praktisk barløsning. Stuen kan du innrede med en hyggelig sofagruppe, samtidig som man har en naturlig plass til spisegruppe. Fra stuen er det utgang til terrasse. I stuen har du også vedovn og varmepumpe. Hovedboligen er fordels på to plan.
Leilighet: Du kommer inn i et vindfang, videre kommer du inn i en lengre gang, som gir adkomst til de øverige rommene. Leiigheten har et soverom og et disponibelt rom. Separat kjøkken og en romslig stue. Egen terasse til leiligheten.

Innhold

Enebolig oppført i 2 etasjer. Boligen er utført med utleiedel i underetasjen.
Hovedboligen er fordelt på 2 etasjer og består av: Entré/vindfang, trapperom, mellomgang, 3 soverom, baderom og toalettrom. Stue og kjøkken i åpen løsning i hovedetasjen. I underetasjen har man trappegang, bod, vaskerom og kjellerstue.
Leilighet ligger i underetasjen og består av: Entré, mellomgang, 2 soverom, baderom, bod, stue og kjøkken.
På eiendommen har du også en garasje og carport.

Standard

Boligen holder en generell god standard. Boligens overflater består hovedsakelig av laminatgulv og belegg. Veggflatene er med malte plater og tapet. Malte plater i himling. Lokale knirksymptomer i deler av gulvet i tilknytning til soverom.
Boligen har et praktisk og lekkert kjøkken fra 2010. Kjøkkenet er med lyse fronter og mørk benkeplate i laminat. Speil bak kjøkkenbenk som gir en større romfølelse. Kjøkkenet har en praktisk barløsning/kjøkkenøy mot spisestuen, som gir mer arbeidsplass og et sosial samligspunkt ved matlaging. Kjøkkenet har god skap- og benkeplass. Kjøkkenet er innredet med integrerte hvitevarer som; kjøl/frys-skap, komfyr, platetopp, mikrobølgeovn, oppvaskemaskin, skyllekum og avtrekksventilator. På befaring med taksmann var det ingen unormale utslag på fukt.
Boligen har et pent bad fra 2009. Badet er utført i moderne og tidløse farger. Gulv og vegger er med fliser. Det er varmekabler i gulvet. Badet er innredet med servantinnredning, veggspeil og dusjkabinett. Mekanisk avtrekk og tilluftsspalte i dør. Det ble registrert antydning til motfall på deler av gulvet. På befaring med takstmann var det ingen unormale utslag på fukt.
Boligen har et eget vaskerom i underetasjen. Rommet er innredet med praktiskarbeidspenk og underskap. Utslagsvask i innredning. Det er to nyere varmtvannsberedere og opplegg for vaskemaskin. Manglende ventilering. Anbefaler ettermontering av mekanisk avtrekk for effektiv gjennomlufting av rommet. Tilgjengelige deler av gulvet er utført med fall mot sluk.
Leiligheten har et separat kjøkken. Nyere, lys kjøkkeninnredning med over- og underskaper, mørk benkeplate med skyllekum og avtrekksventilator over komfyr. Det er avsatt plass til komfyr, kjøleskap og vaskemaskin. På befaring med takstmann var det ingen unormale utslag på fukt.
Leiligheten har et enkelt bad med gulvbelegg og våtromsplater. Badet er innredet med dusjkabinett, servantinnredning, veggspeil og toalett. Varmekabler i gulv. Rommet har naturlig ventilering. På befaring med taksmann var det ingen unormale utslag på fukt.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert og rolig boligområde på Anders Henriksens vei på Saltrød. Eiendommen ligger solrikt til med sol fra morgen til ca kl. 2200 på sommerstid. Usjenert og meget pent opparbeidet tomt. Stor terrasse med hagestue. Fra terrassen er det videre trappeadkomst ned til hage som består av plenarealer og beplantning. Her er det også en terrasse som hører til leiligheten. Belegningsstein ved garasje og ved inngangsparti.
Eiendommen ligger i et rolig, veletablert og barnevennlig boligområde. Kort gangvei til nye Stuenes skole (1-10. klasse) med tilhørende idrettsanlegg - og et aktivt fritidstilbud, Stuenes stadion og Saltrød Senter med bl.a. legekontor, restaurant, apotek og dagligvarebutikk. Flotte turområder i nærområdet. God offentlig kommunikasjon med jevnlig bussforbindelse til Arendal sentrum.

Tomt

Areal: 788 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Til boligen er det parkering til en bil i garasje og to biler i carport. Ellers biloppstillingsplasser på egen tomt.

Barnehage / skole i området

Lia barnehage (0-6 år): 0,4 km.
Drømmevika Naturbarnehage (0-6 år): 1,8 km.
Soria Moria Barnehage (0-6 år): 2,6 km.
Stuenes skole (1-10 kl.): 0,9 km.
Eydehavn skole (1-7 kl.): 2,8 km.

Forsikring

Watercicles Polisenummer: 100484013

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1979

Antall soverom

5

Byggeår

1979

Byggemåte

Terrengforholdene på eiendommen tilsier at boligen er oppført på sprengsteinsmasser over fjellgrunn. Fundamenteringen fremstår som stabil. Synlige deler av grunnmuren er oppført i blokker av lettklinkerbetong. Støpt betongplate mot terreng i underetasjen. Det ble registrert noe ujevnheter i gulv mot grunnen. Lokale sprekker i tilknytning til det sydvestlige ytterhjørnet mot terrassebod. Tilbakefylt grunnmur mot underetasjen. Synlig vertikal fuktsikring i tilknytning til deler av murverket. Drensmassene i tilknytning til de tilbakefylte delene av murverket er i følge eier reetablert. Ingen åpenbare symptomer på drensproblematikk. Det er sannsynligvis benyttet glassull eller steinull som isolasjonsmateriale. Moderate loddavvik i kontrollerte deler av ytterkonstruksjonen. Stående malt tømmermannskledning. Overflatene fremstår i sin helhet som normalt godt vedlikeholdt. Manglende utlufting av kledningen. Nyere hengslet trevindu med isolerglass i tilknytning til baderom i hovedetasje. Gjenværende trevinduer med isolerglasser.  Det ble registrert fargesymptomer på punktert isolerglass i tilknytning til et stuevindu i hovedetasjen og vindu i kjellerstue. Taket er en fabrikkfremstilt saltakskonstruksjon med isolert himling mot innredede rom. Ingen åpenbare tegn til svikt i bærekonstruksjonen. Gesimsutstikk/takutstikk er utført med spalter for utlufting av kaldtloftet. Noe redusert utlufting, som følge av isolasjonsmatter ved takutstikkene. Eier opplyser at det kan forekomme knirksymptomer fra mønevegg ved vesentlig vindbelastning. Synlig del av undertaket er utført med lett undertak av sutak eller ranitplater. Yttertaket er utført med betongtakstein. Ingen åpenbare lekkasjesymptomer ved inspeksjon av innvendige overflater. Taksteinene har passert det nedre levetidsintervallet. Det ble registrert vridning i vannbord på den vestlige siden. Eier opplyser at det vil bli rekvirert fagpersonell for ettersyn og eventuell utbedring av undertakstekking rundt pipegjennomføringen. Takrenner og nedløp er i plast. Heldekkende pipebeslag av nyere dato. Boligen er utført med elementpipe. Etasjeskiller av tre. Lyd/brannskille mellom utleiedel og hoveddel er ikke fullt ut ivaretatt.
Delvis overbygget treterrasse i tilknytning til hovedinngang og stue, hovedetasje. Hoveddelen av terrassen ble i følge eier etablert og fornyet i perioden rundt 2015. Avstand mellom terrassegulv og tilstøtende kledning medfører påregnelig hyppigere vedlikeholdsintervaller. Moderat overflateslitasje. Ingen åpenbare sviktsymptomer. Deler av konstruksjonen er festet mot ytterkledningen. Det ble registrert noe skjevheter i adkomsttrapp mellom carport/overbygget parkering og nedre terrengnivå.
Garasje: Tilgjengelige opplysninger tilsier at garasjen ble oppført i perioden rundt 2003/2004. Grovstøpt betongsåle mot terreng og delvis tilbakefylt ringmur av lettklinkerblokker. Den vertikale ytterkonstruksjonen er oppført i uisolert bindingsverk av tre. Utvendige overflater er utført med stående malt tømmermannskledning. Taket er en plassbygget saltakskonstruksjon med lett undertakstekking av trefiberplater. Yttertaket er tekket med betongtakstein. Manglende snøfangere langs takfoten. Bygningen er utført med malt leddport i tre, tilknyttet elektriske portåpner. Bygningen fremstår som normalt godt vedlikeholdt.
Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon og tilstandsgrader.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 07.05.1980 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.
Avvik fra bygningstegninger: Kjellerstuen i underetasjen er slått sammen med en tidligere bod. Vegg mellom stue og kjøkken i hovedetasjen er revet ned. Det lille soverommet i leiligheten er registert som bod på bygningstegningene, og hadde ikke et vindu opprinnelig.
Det foreligger godkjente tegninger for garasje, registrert 07.08.2001.
Det foreligger ingen søknad for carport. Denne er søknadspliktig.
Det foreligger ikke søknad for den nye delen av terrassen.

Boligens areal

Primærrom: 174 kvm, Bruksareal: 181 kvm
Underetasje:
Bruksareal: 86 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hoveddel: Trappegang, vaskerom og kjellerstue. Utleiedel: Entré, mellomgang, 2 soverom, baderom, stue og kjøkken.
Hovedetasje:
Bruksareal: 95 m².
Primærrom: 95 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/vindfang, trapperom, mellomgang, 3 soverom, baderom og toalettrom. Stue og kjøkken i åpen løsning.
Garasje:
Bruksareal: 23 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.
Boligen har en separat leilighet i underetasjen.
Utleiedelen er godkjent som egen boenhet i henhold til godkjente bygningstegninger fra 15.03.1979. Det er ikke foretatt vurdering om øvrig offentligrettslig regelverk, herunder blant annet forholdet til brann og lydisolasjon er fulgt. Leiligheten har separat strømmåler.

Oppvarming

Boligen oppvarmes med vedfyring, varmepumpe og elektrisitet. Leiigheten oppvarmes med vedfyring og elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Strømmen ligger på 12.000 kWh, før leiligheten fikk egen måler lå den på 20.000 kWh
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 20 167 pr. år Herunder inkluderer eiendomsskatt på kr. 3.221,- per år.

Løpende kostnader

Andre løpende kostnader vil være bla. strøm, bygningsforsikring, innboforsikring, TV og internett.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 708 486 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 550 551 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Arendal mot Saltrød. Ta inn til venstre, vis a vis bensinstasjon på Mørfjær. Følg så Friisøveien og deretter til venstre inn på Anders Henriksens vei.  Eiendommen ligger første på høyre side. Velkommen til visning!

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Regulering: Helle Syd.

Offentlige planer

Planer under arbeid i nærheten: Mørefjærlia, Saltrød, Heldalsvei
Planident: 09062015-6,09062013-4
Se vedlagte arealplanstatus med reguleringsbestemmelser.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Ingen boplikt

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1978/6461-2/36  Best. om vann/kloakkledn.  
30.08.1978 
Med flere bestemmelser
Kommunen og naboer har rett til å anlegge og vedlikeholde vann- og kloakkledninger over eiendommen når det er nødvendig. Eier av eiendommen må ikke anlegge murer, bygg eller annet som kan vanskeliggjøre vedlikehold av ledningene. Om nødvenig kan det også trekkes ledninger og anlegges kabler og stolper for elektrisitet og telefoni til området. På tomta må det ikke settes opp hekk eller lignende som kan vanskeliggjøre oversikten i veikrysset.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.
Det er innstallert vannmåler på eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er fastpris kr. 40.000,- inkl. mva. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Selger opplyser om at det har vært fuktinnsig ved problemer med drenering. Dreneringen ble utbedret og det har ikke vært innsig etter dette.
Selger opplyser om at det har vært observert mus på loft for 6-7 år tilbake. Det har ikke vært observert i ettertid.
Selger opplyser om at det har vært vanninnsig fra tak/pipe under storm. Pipebeslag montert etter dette i 2014.
Selger opplyser om at det er lagt inn ny kurs for kjøkken, oppgradering av bad og ny kurt for varmtvann til leilighet. Arbeidene er utført av Flosta elektro, Total teknikk og Centrum elektro.
Selger opplyser om at bytte av varmtvannstank og strøm trekt til garasje er gjort ved egeninnsats.
Luft til luft varmepumpe, produksjonsmerket 2007. Utgått garantitid. Vedlikehold av installasjonen er utført ved egeninnsats.
Hovedsakelig skjult elektrisk anlegg, tilknyttet tavleskap i entré, hovedetasje. Det er etablert underfordeler i utleiedel, underetasje. Tavleskapet er utført med tradisjonelle skrusikringer og ettermonterte automater. Tilgjengelig kursfortegnelse i tavleskapet.
Boligen er utført med vannrør i kobber og nyere vannrør i plast (Pex). Synlige innvendige avløpsrør i plast. Det er ikke registrert åpenbare tegn til lekkasjer fra koblinger eller loddeskjøter. Varmtvannsberedere er plassert i vaskerom, underetasje. Berederene er av nyere dato.
Ventilering: Periodisk avtrekk fra kjøkken og baderom i hovedetasjen.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.