BUD MOTTATT! Leilighet med idyllisk utsikt utover Tromøysund - Meget pent opparbeidet hage - Smakfullt innredet

Vindholmheia 5 C , 4842 Arendal

BE OM SALGSSUM
Thomas Noddeland
Thomas Noddeland Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

58%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

53%

har bolig på over 120 kvm

53%

av boligene er eldre enn 20 år

39%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 70 m²
Bruksareal 73 m²
Bruttoareal 80 m²
Tomt 955 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 2005
Gårdsnummer 509
Bruksnummer 630
Energimerking D
FINN.no 179482832
Sist endret 28.05.2020 11:59
Prisantydning 1 790 000
Totalpris 1 845 320
Ligningsverdi 474 052,-

Beregnet totalkostnad

1 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 46 500,- (Dokumentavgift) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 55 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 845 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Beskrivelse

Ønsker du en leilighet med idyllisk utsikt utover Tromøysund? Pent opparbeidet hage og uteområde? Praktisk planløsning og en smakfullt innredet leilighet? Da kan dette være den rette leiligheten for akkurat deg!
Leiligheten ligger sentralt på Vindholmheia med nærhet til Krøgenes handelsområde med både matbutikk, tannlegekontor, apotek, treningssenter, frisør, gode bussforbindelser m.v. I forbindelse med utbyggingen av Ny E18 mellom Arendal og Tvedestrand er det  kort vei til motorvei. Til Arendal sentrum er det kun 7 minutter i bil. Lysløypa på Birkenlund er rett i nærheten.
Uteområdet er meget pent opparbeidet med plen, terrasse, hekker, busker og blomsterbed. Fra terrassen i hagen er det en idyllisk utsikt utover Tromøysundet.

Innhold

Entré, stue, kjøkken, bad/vaskerom, 2 soverom og bod. Utvendig bod ved siden av inngangspartiet.

Standard

Boligen har gjennomgående god standard og fremstår som godt vedlikeholdt. På gulv er det hovedsakelig parkett på gulv, med unntak av gang som har flis og bad/vaskerom som har belegg. På vegger er det malte panelplater. I himling er det malte plater. Kjøkken med innredning fra Ikea. Profilerte fronter med glass. Benkplate i laminat. Bad/vaskerom er utstyrt med toalett, dusjkabinett, badromsinnredning og opplegg for vaskemaskin. Se forøvrig boligrapport fra Anticimex for mer informasjon om boligens tilstand.

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt til i et veletablert byggefelt på Vindholmheia, ca. 4 km utenfor Arendal sentrum. Kort vei til Krøgenes handelsområde med både matbutikk, tannlegekontor, apotek, treningssenter, frisør, gode bussforbindelser m.v.

Tomt

Areal: 955 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Tomten er pent og ryddig opparbeidet. Foran leilighetens inngangsparti er det en hage med busker, hekk, plen, blomsterbed og terrasse. Idyllisk utsikt ut mot Tromøysund. Gruset parkeringsområdet foran leilighetenes inngangsparti.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Parkering på felles tomt.

Barnehage / skole i området

Enghaven barnehage: 600 meter.
Birkenlund skole (1 - 10. klasse): 3,2 km.

Felleskostnader

700 pr. mnd. Felleskostnadene dekker forsikring av bygg, avsetting til vedlikehold m.v

Sameie

Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad. I dette sameiet er det totalt 4 eierseksjonsleiligheter. Denne leilighetens sameiebrøk er  1/4. Vedtekter for sameiet og regnskap finner du i prospektet.
Iht. lov Eierseksjonslovens § 31, har de andre seksjonseierne panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge vedtektene tillatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2005

Antall soverom

2

Byggeår

2005

Byggemåte

Leiligheten ligger i byggets sokkeletg. Bygget består av 4 boenheter, fordelt på 2 plan. Oppført i bindingsverk med liggende ytterkledning. Saltak
tekket med betongtakstein. Sørvendt platting på mark i forbindelse med inngangsdøren. Frittstående platting på mark i hagen. Frittstående bod,
stående på gateplan.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest/midlertidig brukstillatelse datert 05.01.2006 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 73 kvm, Bruttoareal: 80 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, bad/vaskerom, entré, kjøkken og 2 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Varmekabler i gang og på bad/vaskerom. Forøvrig elektrisk oppvarming. Mulighet for å installere peis.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 8 700 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 8 700,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 008 pr. år

Løpende kostnader

Årlig avgift til velforening på kr. 300,-.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 474 052 pr. 18.05.20 12:55 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 706 588 pr. 18.05.20 12:55 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

Fiber

Adkomst

Fra Arendal følger man Rv. 410 Kystveien i retning Eydehavn/Tromøy. Ta av til venstre mot Enghaven rett etter å ha passert Songebukta. Følg veien videre oppover og ta til høyre inn mot Vindholmheia. Følg veien videre mot bunnen av bakken og ta til venstre. Følg veien videre og ta til venstre. Følg veien videre og du får deretter eiendommen på høyre hånd. Se etter "Til salg" plakat fra Meglerhuset &Partners.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foregår utbygging av Bryggebyen på Vindholmen. Det må forventes bygge-aktivitet i årene fremover.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2006/122744-3/200  Bestemmelse iflg. skjøte:
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening
Selger og off.myndighet har rett til å anlegge ledninger og kabler, transformatoranlegg mv.
Bestemmelse om vedlikehold

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag fastprovisjon på kr. 40.000,- inkl. mva. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.