TROMØY - Oppgradert enebolig med strandlinje til Tromøysund. Stor brygge med innredet båthus. Anneks. - IKKE BOPLIKT.

Østre Tromøyvei 565 , 4812 Kongshavn

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Jan Terje Øygarden
Jan Terje Øygarden Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

58%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

71%

har bolig på over 120 kvm

54%

av boligene er eldre enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 113 m²
Bruksareal 123 m²
Bruttoareal 142 m²
Tomt 2 046 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1961
Gårdsnummer 222
Bruksnummer 63
Energimerking G
FINN.no 179456545
Sist endret 25.05.2020 09:30
Prisantydning 4 300 000
Totalpris 4 421 320
Ligningsverdi 379 329,-

Beregnet totalkostnad

4 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 300 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 121 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 421 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Pen eiendom med innredet anneks, oppgradert bolighus og stor brygge med tilhørende båthus. Ekstra tilrettelagt for de som ønsker å ha  en sekundærbolig, men også egnet for helårsbeboelse.  Det er IKKE BOIPLIKT på eiendommen.
Eiendommen ligger ved Tromøysund og har gode solforhold med sen kveldssol. Tomten er pent, men enkelt opparbeidet. Innkjørselen er delvis asfaltert og parkeringsareal er gruset opp. Hagen er beplantet med noe plen, murer i naturstein og ny trapp ned til brygge og båthus.
I tilknytning til den store brygga er det oppført et nytt båthus som er godkjent og praktisk innredet med stort oppholdsrom og hems.
Bolighuset er modernisert de siste årene med bl.a. nye bad og kjøkken. Innredet anneks innredet med eget bad, stue og soverom.

Innhold

Bolig:
1.etasje: Gang, mellomgang, bad, soverom, kjøkken og stue.
Kjeller: Kjellergang, vaskerom, bad, boder og 2 soverom.
Anneks:
Gang, bad, soverom og stue med opplegg for kjøkkenkrok.
Båthus:
Innredet stuerom og hems.

Standard

Bolig:
Bolighuset er oppgradert i perioden 2018-2020. Utvendig er det bl.a. lagt inn offentlig vann og avløp, drenert, skiftet kledning, ytterdører og byttet de fleste vinduer. Det er bygget på ny veranda og balkong. Innvendig er det laget to nye bad og ett nytt vaskerom. Kjøkkenet er nytt og de fleste innvendige flater er oppgradert. Det elektriske anlegget og røropplegget er oppgradert.
Anneks: Dette var opprinnelig et uthus som eier har oppgradert og innredet til et anneks. Utvendig er det skiftet kledning, det er isolert og vinduer og dører er skiftet. Original grunnmur er slammet. Innvendig er samtlige rom nye. Det er installert eget bad med separat varmtvannsbereder og i stue er det klargjort med røropplegg for fremtidig kjøkken.
Båthus: Nyoppført i 2019/2020. Isolert rom. Dert er innlagt strøm til båthuset, men ikke vann og avløp. Båthuset er oppført på betongbryggen.

Beliggenhet

Ca. 12 km til Arendal sentrum. Kort vei til Sandnes barneskole (1.-7. klasse), barnehage, kunstgressbane og dagligvareforretning. I området finner man også mange turområder med bl.a. Dybdalsstranda, hvor det er fine bademuligheter, grillplass og volleyballbane.

Tomt

Areal: 2 046 kvm, Eierform: Eiet tomt. Tomten har lang strandlinje til Tromøysund og flott utsikt mot innseilingen til Neskilen, Frisøya og Arendal havn.
Bryggen er oppført i støpt og armert betong og kosmetisk oppgradert med nytt dekke. Det er støpt skifer hvor det er satt opp og innredet båthus. Fra boligen er det betongtrapper ned til bryggeanlegget. Boligen ligger i skrående terreng og tomten er opparbeidet med plen og natursteinsmurer ut mot Tromøysund. Ved inngangspartiet er adkomstveien delvis asfaltert og det er gruset biloppstillingsplasser. Det er satt opp ny veranda ut fra stuen og en liten balkong ved kjøkkeninngangen.  Det er tinglyst bryggeplass og båtfeste for tre naboeiendommer på eiendommen. Dette på østsiden av bryggen med båthus. Adkomsten er via sti i tomtegrensen bak annekset.

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt.

Barnehage / skole i området

Se nabolagsprofil i prospektet for bl.a. informasjon om barnehage og skole.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1961

Antall soverom

3

Byggeår

1961

Byggemåte

Enebolig over 2-plan bygget i 1961. Oppgradert perioden 2016-2020. Grunnmur i betong. Yttervegger i trekonstruksjon med liggende trekledning.
Taket har saltaks form og tekket med betongtakstein. Vinduer i 2-3 lags glass og koblede type. Etasjeskiller i trebjelkelag. Tilhørende Anneks med
bad/vaskerom oppgradert 2018-2020. Sjøbod/naust oppført i 2019 med romslig brygge.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på boligen eller annekset. For bygg som er omsøkt før Bygningsloven av 1965, og som mangler midlertidig brukstillatelse/ferdigattest, er det ikke krav om dette. Ferdigattest utstedes heller ikke for tiltak som er omsøkt før  1. januar 1998. Ferdigattest for båthus er rekvirert og vil foreligge ved overtakelse.

Boligens areal

Primærrom: 113 kvm, Bruksareal: 123 kvm, Bruttoareal: 142 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, vaskerom, 2 soverom og bad.
1. etasje:
Bruksareal: 66 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, bad, soverom, kjøkken, stue, soverom/stue.
Anneks:
Bruksareal: 33 m².
Primærrom: 33 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, soverom, bad/vaskerom og stue/fremtidig kjøkken.
Båthus:
Bruksareal: 23 m².
Primærrom: 23 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue i sjøbod.
I tillegg er det innredet en hems, men her er ikke målbart areal p.g.a. lav takhøyde.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Varmekabler på alle våtrom. Vedovn i stuen. Ellers hovedsakelig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger har aldri bebodd eiendommen og derfor ikke hatt noe strømforbruk å oppgi.

Kommunale avgifter

Kr. 13 128 pr. år

Løpende kostnader

Årlig forsikringspremie: Ca. kr 5 000,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 379 329 pr. 01.01.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 365 585 pr. 01.01.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Arendal sentrum følg RV 410. Ta så over Tromøybrua og til venstre i rundkjøring mot Kongshavn. Kjør så videre forbi Sandnes skole. Ta inn til venstre i bakken rett etter Skogtun (Atac AS).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Uregulert. Gjeldende kommuneplan: Planperiode 2013- 2023. Formål: Bebyggelse- og anlegg; boligbebyggelse. Hensynssone; støy.
Det er planer under arbeid. Varslet en plan for Omdal. Formålet er tilrettelegging for boliger/bryggeanlegg. For mer info se link: https://www.arendal.kommune.no/tjenester/plan-bygg-og-eiendom/reguleringsplaner/reguleringsplaner-under-arbeid/. Konferer megler for mere informasjon.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Nei.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Servitutter
Bestemmelse om båt/bryggeplass rettighetshaver: 0906/222/83 tinglyst 04.04.1974
med dagboknr. 2360.
Bestemmelse om båt/bryggeplass rettighetshaver: 0906/222/31 tinglyst 04.04.1974
med dagboknr. 2361.
Bestemmelse om båt/bryggeplass rettighetshaver: 0906/222/98 tinglyst 08.09.2000
med dagboknr. 7108.
Jordskifte sak nr. 24/1997 tinglyst 02.05.2002 med dagboknr. 3443.
Rettigheter:
Bestemmelse om båt/bryggeplass, rettighet hefter i: 0906/222/31 tinglyst 08.12.1953
med dagboknr. 3286.
Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst servitutter

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Dette var nytt i 2018.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er 2,5 % provisjon inkl. mva. av salgssummen. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.