Arendal

Innholdsrik enebolig like ved Moltemyr skole - Dobbel garasje - Snekkerbod - Solrik og usjenert beliggenhet

Tiurveien 1 , 4846 Arendal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anita Nordvik
Anita Nordvik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

91%

eier sin egen bolig

94%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

60%

har bolig på over 120 kvm

71%

av boligene er eldre enn 20 år

35%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 172 m²
Bruksareal 190 m²
Bruttoareal 212 m²
Tomt 1 051 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1975
Gårdsnummer 507
Bruksnummer 1482
Energimerking E
FINN.no 180495961
Sist endret 30.06.2020 13:17
Prisantydning 2 600 000
Totalpris 2 678 820
Ligningsverdi 645 609,-

Beregnet totalkostnad

2 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 65 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 600 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 78 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 678 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Tiurveien 1, som ligger like ved Moltemyr skole. Eiendommen består av enebolig på to etasjer, hovedetasje og underetasje. Her er også takoverbygget sommerstue hvor det er badestamp og ovn til å fyre i. I tillegg er her snekkerbod/anneks på 38 kvm samt dobbel garasje på 46 kvm, med loft og bod i tilknytting.
Eneboligen er innholdsrik med 4 soverom, kjellerstue, 2 bad, gjestewc, kjølerom, vaskerom, kjøkken og stue med utgang til opparbeidet hage og en koselig overbygget sommerstue hvor du kan sitte lunt og godt.
Her er mye sol og eiendommen har en usjenert beliggenhet. Hagen er beplantet med plen og prydbusker.
Boligen har :
- Varmepumpe
- Vedovn
- Koselig hage
- Kort vei til Lysløype
- Kort vei til Moltemyr skole

Innhold

1. etg.: Inngang, vindfang, gang m/garderobe, wc, bad, soverom, kjølerom, vaskerom, trappegang ned til understasje, kjøkken og stue med utgang til hagen med takoverbygget sommerstue og snekkerbod/anneks

Standard

Boligen har gjennomgått oppgraderinger gjennom årenes løp. Noen vinduer er skiftet.
Kjøkken har kjøkkeninnredning i beiset bjørk og det er parkett på gulv. Vegger er malte.
Stuen har laminat på gulv og vegger er malte. Det er montert vedovn og varmepumpe i stuen.
Vaskerommet har våtromsbelegg på gulv og Fibo trespo plater på vegger. Kjølerommet er innredet med hyller.
Bad I i hovedetasjen er renovert i 2011 og har våtromsbelegg på gulv og Fibo trespo plater på vegger. Det er dusjkabinett og baderomsinnredning med servant.
Bad II, i underetasjen har våtromsbelegg på gulv og på vegg i dusjhjørne. Dører i dusjhjørne. Baderomsinnredning med servant.
Soverommene har teppe på gulv og har enten malte vegger eller panel på vegg.
Kjellerstue har fliser på gulv med varmekabler og panel på vegger

Beliggenhet

Tiurveien 1 ligger ca. 3 km nord fra Arendal sentrum.
Kun få minutter å gå til Motemyr skole.
Det er kort vei for å komme seg ut til E 18

Tomt

Areal: 1 051 kvm, Eierform: Eiet tomt
Opparbeidet tomt med singel og belegningsstein på gårdsplassen. Hagen er opparbeidet med murer, plen og beplantning.

Garasje / Parkering

Dobbel garasje og parkering på egen tomt

Barnehage / skole i området

Moltemyr skole og  flere barnehager er like i nærheten av Tiurveien.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 6591410

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1975

Antall soverom

4

Byggeår

1975

Byggemåte

Grunnmur i pusset Leca. Yttervegger i trekonstruksjon med stående og liggende trekledning.
Tak er tekket med betongtakstein. Vinduer er type 2-lags glass og noen er av type koblede vindu, i underetasjen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 01.08.1975.

Boligens areal

Primærrom: 172 kvm, Bruksareal: 190 kvm, Bruttoareal: 212 kvm
1.etasje:
Bruksareal: 99 m²
Primærrom: 97 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang,gang, garderobe, wc, kjøkken, spisestue, stue, bad, vaskerom og soverom.
Kjølerom er sekundærareal.
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 91 m².
Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, vindfang, gang, 3 soverom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen ble bygget med hybel i underetasjen i 1975. Selger tok selv i bruk dette arealet og innredet  til flere soverom i stedet. På de opprinnelige tegningene er boligen godkjent med hybel.

Oppvarming

Elektrisk, varmekabler, vedovn og varmepumpe

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 20 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 20 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 1 584 pr. mnd

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 645 609 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 324 192 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Kjør fra Arendal sentrum, opp Vestregate. På toppen av gaten ta til høyre inn i tunnell. I rundkjøring ta andre avkjørsel. I neste rundkjøring ta første avkjørsel. Følg bakken oppover, kjør forbi misjonshus og veikryss, ta til venstre i andre veikryss. Følg veien forbi Moltemyr skole. Ta så inn andre vei til høyre. du får da Tiurveien 1, første hus på venstre side.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boliger. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Boplikt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt  fast pris kr. 50.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 3.775-, tilrettelegging. kr.13.900,-, Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,-, . Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.