Nelaug

Nelaug - Innlandshytte med idylliske omgivelser - Utsikt mot Nelaugvannet - Nærhet til badeplasser

Damvegen 38 , 4863 Nelaug

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Noddeland
Thomas Noddeland Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

50%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

77%

har bolig på over 120 kvm

23%

er barnefamilier

37%

er gift

Type Hytte / Selveier
Primærrom 59 m²
Bruksareal 60 m²
Bruttoareal 69 m²
Tomt 2 562 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2003
Gårdsnummer 57
Bruksnummer 117
Energimerking D
FINN.no 183744055
Sist endret 03.08.2020 13:49
Prisantydning 1 290 000
Totalpris 1 336 070

Beregnet totalkostnad

1 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 32 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 290 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 46 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 336 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Innlandshytte på Nelaug med rolig beliggenhet og naturskjønne omgivelser. Fra hytta er det utsikt ned mot Nelaugvannet og gode solforhold. Det er bilvei helt frem til hytta.
Tomten er romslig og består hovedsakelig av naturtomt og terrasse som strekker seg rundt store deler av hytta. Praktisk anneks med et innredet rom og bortstuingsrom.

Innhold

Stue, kjøkken, gang, toalettrom, 3 soverom, bod og hems. Anneks som med et innredet rom og et bortstuingsrom.

Standard

Hytta har normal standard og virker godt vedlikeholdt. På gulv er det er det hovedsakelig malte/lakkerte tregulv, med unntak av gang som har fliser og toalettrom som har belegg. På vegger og himling er det trepanel. Kjøkken med hvit innredning. Kjøkkenet er utstyrt med komfyr, koketopp og kjøleskap. Integrert oppvaskmaskin og vask er ikke i bruk ettersom det ikke innlagt vann. Bad med snurredass og dusjkabinett med pumpekanne.

Beliggenhet

Usjenert og idyllisk beliggenhet i nærheten av Nelaug togstasjon.
Her er det kort vei til fine turområder og skogen med rekreasjonsområde og flotte naturopplevelser. I nærheten finner du også gode fiske, padle og bademuligheter. Nelaug er også et knutepunkt for togtrafikken fra Oslo i øst til Stavanger i vest. Toget har også flere avganger om dagen ned til Arendal sentrum.

Tomt

Areal: 2 562 kvm, Eierform: Eiet tomt . Tomten er hovedsakelig naturtomt. Stor terrasse som strekker seg rundt deler av hytta. Gruset biloppstillingsplass.

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 2003

Antall soverom

3

Byggeår

2003

Byggemåte

Fritidsbolig bygget i 2003. Boligen er bygget på grunnmur av betongpillarer. Type stubbloft. Yttervegger i bindingsverk med liggende
villmarkskledning. Taket har saltaks form og tekket med torv. Vinduer er type 2-lags glass. Etasjeskiller i trebjelkelag. Oppvarmingen er strøm og
ved. Elementpipe med vedovn i stue/kjøkken. Toalettrom med type snurredass. Felles sommervann fra brønn ført frem til utvendig terrasse. Stor
sydvent terrasse med utgang fra stue/kjøkken. Tilhørende frittstående Anneks. Naturtomt med svaberg. Gruset bilvei frem til eiendommen. Gruset
biloppstillingsplass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 21.06.2004 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 69 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 60m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, gang, toalettrom og 3 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Varmekabler i gang. Peisovn i stue. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 720 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 720,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 4 096 pr. år Årlig renovasjon kr. 2005,- og eiendomskatt kr. 2091,-.

Løpende kostnader

Årlig fullverdiforsikring: Kr. 2008,-.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. 30.06.20 15:22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 360 000 pr. 30.06.20 15:22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra E-18: Sving inn mot Åmli ved Fianesvingen. Følg denne veien ca. 20 km. og ta til venstre inn på Nelaugveien, skiltet mot Nelaug. Kjør helt til endes, og ta til høyre inn på Damvegen. Følg veien videre langs togskinnene og ta til høyre ved jordspyd fra Meglerhuset &Partners. Følg veien videre opp en bratt grusvei og ta 2. vei mot venstre. Følg veien rett frem til endes. Se etter "Til salg" skilt fra Meglerhuset & Partners

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen  er regulert til fritidsbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1991/4588-1/36  Kjøpekontrakt  
 05.07.1991 
Kjøpekontrakt til Åmli kommune på en parsell av dette bruk m.v.
Overført fra: 4217-57/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2010/203817-2/200  Bestemmelse om veg  
18.03.2010 
Bestemmelse om vedlikehold
Overført fra: 4217-57/117
Gjelder denne registerenheten med flere
Eiendommens rettigheter:
2013/667845-3/200  Bestemmelse om veg  
12.08.2013 
rettighetshaver:Knr:4217 Gnr:57 Bnr:117

Vei/vann/avløp

Privat vei med felles vedlikeholdsplikt mellom hytteeierne i feltet. Det er p.t dato ikke noen aktiv brøyteavtale for Damvegen 38. Sommervann til hytteveggen som kommer fra brønn som deles med 2 andre hytter. Sommervann må kobles til og fra av hytteeier. Gråvann går ut i grunnen. Snurredass med kammer under hytta.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hytta selges med gjenstående inventar og løsøre. Det blir ikke gjennomført noen videre nedvask av hytta.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Kan overtas på kort varsel.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er kr. 50.000,- inkl. mva i fast provisjon. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.975,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.