Arendal

Vollene Seniorsenter - 2- roms leilighet - 2. etg. med heis - Vestvendt og solrik beliggenhet - Veranda - Carport

Vollenetoppen 8 , 4842 Arendal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anita Nordvik
Anita Nordvik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

65%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

43%

har bolig på over 120 kvm

15%

av boligene er nyere enn 20 år

23%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 48 m²
Bruksareal 48 m²
Bruttoareal 55 m²
Tomt 10 179 m² / Fellestomt
Soverom 1
Byggeår 2009
Gårdsnummer 507
Bruksnummer 205
Energimerking C
FINN.no 185662159
Sist endret 29.07.2020 10:27
Prisantydning 1 850 000
Totalpris 1 857 810
Ligningsverdi 402 850,-

Beregnet totalkostnad

1 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 857 810,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Vollene Seniorsenter borettslag er et borettslag for aldersgruppen 50 +.
Borettslaget består av 63 leiligheter i forskjellige størrelser. De fleste leilighetene har livsløpsstandard.
Hovedinngang med poskasser og porttelefonforbindelse mellom leil. og inngang.
Får du besøk som skal overnatte så er det 2 "hotellrom" med bad som kan benyttes av beboere. 
Her er felles storstue med kjøkken for felles arrangement for beboerne eller som hver enkelt beboer kan benytte dersom man skal ha selskap.
I kjelleren er det et flott trimrom med forskjellige treningsapparater som beboerne kan benytte.
Det er heis i bygget,  fra kjeller til og med 2.etg.
Vollene seniorsenter borettslag er beliggende ca. 2,5 km. fra Arendal sentrum. Kort vei til kolonialforretning på Birkenlund. Det er ikke langt til lysløype med fin natur. Det kommer servicebuss til Vollene 2 ganger daglig - mandag til fredag.
Leiligheten som nå skal selges ligger i 2. etg. og har vestvendt beliggenhet med utsikt ut mot hovedinngangen og parkeringsplassen.

Innhold

Inngang, gang, bad/vaskerom, soverom, kjøkken og stue i åpen løsning. Utgang til romslig veranda.
1 bod like ved leiligheten og 1 bod i kjelleretasjen.

Standard

Leiligheten har god standard. Parkett på alle gulv bortsett fra bad/vaskerom som har fliser med varmekabler. Vegger er malte gipsvegger. Bad/vaskerom har fliser på vegger. Ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Kjøkkeninnredning er i lys utførelse. Kabel-tv.

Beliggenhet

Vollene seniorsenter borettslag er beliggende ca. 2,5 km. fra Arendal sentrum.
Kort vei til kolonialforretning på Birkenlund. Det er ikke langt til lysløype med fin natur.
Det kommer servicebuss til Vollene 2 ganger daglig - mandag til fredag.

Tomt

Areal: 10 179 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er opparbeidet med asfalterte veier og gangveier samt plenarealer og beplantning med busker og bed.

Etasje

2. etasje - Heis
Heisen går også til U. etg. hvor boder og trimrommet er.

Carport/ Parkering

Carport

Felleskostnader

3 831 pr. mnd. Fordeler seg slik: Kr. 700,- à kto. strøm - kr. 3.100,- inkl. forsikring, komm.avgifter og eiendomsskatt., tv/internett, forretn. førsel til ABBL, vedlikehold, drifstutg. m.m. - kr. 31,- miljøgebyr for papirfakt.

Borettslag

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Derfor har borettslaget tegnet en tilleggsforsikring og er medlem av sikringsfond/ tilleggsforsikret. SE pkt. "Sikringsordning fellesgjeld"

Forkjøpsrett

Kun andelseiere i Vollene Seniorsenter borettslag som har forkjøpsrett og forkjøpsrett lyses derfor kun ut internt.

Sikringsordning fellesgjeld

Borettslaget er tilknyttet sikringsordning for eventuelle ubetalte felleskostnader.
https://www.nbbl.no/for-borettslag-og-sameier/borettslagenes-sikringsordning/

Fellesgjeld / lånevilkår

Det er ingen andel fellesgjeld for denne leiligheten.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP000

Regnskap

Regnskap for 2019 følger som vedlegg.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Må søke styret i borettslaget.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 2009

Antall soverom

1

Byggeår

2009

Byggemåte

Boligblokk på 2 etasjer.
Bygget er delvis oppført i betong med teglstein og delvis tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest dat. 26.11.2009 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 48 kvm, Bruksareal: 48 kvm, Bruttoareal: 55 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entre, bad/vaskerom, soverom, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk og varmekabler

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 402 850 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 450 259 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Kjør fra Arendal sentrum, opp Vestregate. På toppen, ta til høyre inn Blødekjærtunnellen. I rundkjøring, ta første avkjørsel til høyre. I i neste rundkjøring, ta siste avkjørsel mot Jens Gjerløwsvei og kjør forbi Barbu kirke. Fortsett til veikryss - hold høyre og så første til høyre igjen.
Velkommen til Vollenetoppen 8.

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål, se plankart og reguleringsbestemmelser i salgsoppgaven. Formål i kommuneplanen: Bebyggelse- og anlegg; boligbebyggelse, hensynssone kulturmiljø; bevaringsverdig bygningsmiljø.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt i Arendal Kommune.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei frem til borettslagets eiendom, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er kr. 45.000,- inkl. mva. av salgssummen. Tilretteleggingsgebyr kr. 6.000,- Markedsføringspakke kr. 9.275,-.  Oppgjørsgebyr kr. 3.975,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.