Arendal

Praktisk 2-roms andelsleilighet i etablert borettslag - Garasjeplass ! PÅMELDINGSVISNING 4/8 kl. 16!

Bratthenget 25 A , 4846 Arendal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Phong Thanh Tran
Phong Thanh Tran Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

50%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

75%

har bolig mellom 60-120 kvm

27%

er gift

23%

har høyskoleutdanning

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 47 m²
Bruksareal 50 m²
Bruttoareal 55 m²
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1974
Gårdsnummer 507
Bruksnummer 1418
Energimerking F
FINN.no 185750351
Sist endret 28.07.2020 11:23
Prisantydning 850 000
Totalpris 1 253 354
Ligningsverdi 309 954,-

Beregnet totalkostnad

850 000,- (Prisantydning) 395 544,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 245 544,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 253 354,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Gang, bod, bad/vaskerom, stue, kjøkken og soverom. I tillegg er det innglasset balkong på ca. 20 kvm. og tilhørende bod i trappegangen.

Standard

Leiligheten holder gjennomgående normal standard. På bad er det belegg på gulv og baderomsplater på vegger. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter i eik, laminat på gulv og malt strie på vegger. Ellers er det laminat på gulv og malte veggflater.

Tomt

Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Tomten er opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, sittegrupper og asfalterte veier/gangveier.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og felles gjesteparkering.

Felleskostnader

4 469 pr. mnd. Inkl. renter og avdrag fellesgjeld, garasje, fellesvask, tv/internett mv.

Borettslag

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Forkjøpsrett

Ja . Forkjøpsrett finnes i borettslaget, og gir andre andelseiere i borettslaget og boligbyggelaget som boligen er tilknyttet, en mulighet til å tre inn i avtalen som kjøper og selger har inngått.Forkjøpsrett innebærer at den som har forkjøpsrett kan kjøpe boligen i stedet for den som selger har inngått avtale med. Du betaler da den prisen som kjøper og selger har blitt enige om. Om det er forkjøpsrett, skal framgå av vedtektene til borettslaget eller sameiet. Det vil også framgå av vedtektene hvem som har forkjøpsrett. Som regel gjelder dette andre andelseiere i borettslaget og andre medlemmer i boligbyggelaget. Forkjøpsrett avklares ved forhåndsavklaring - avklaring før boligen er solgt, eller etterhåndsavklaring - avklaring etter at boligen er solgt. Se Grasåsen sine vedtekter pkt.  Forkjøpsrett

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Grasåsen borettslag er medlem i sikringsfondet. Borettslagene kan tegne sikring mot tap av felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet
Borettslagenes Sikringsordning AS (SBS). Da er du med i en ordning hvor andelseierne er forsikret mot å bli ansvarlig for naboens felleskostnader, etter nærmere regler. Dersom en andelseier ikke betaler felleskostnadene sine, må boligen selges, og Borettslagenes Sikringsordning (SBS) kan dekke de uteblitte felleskostnadene som borettslaget ikke får dekket via salget.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 67143200955, Nordea Bank Norge ASA
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 19.06.2019: 3.81% pa.
Antall terminer til innfrielse: 139
Saldo per 09.07.2020: 70 000 000
Andel av saldo: 275 504
Første termin/første avdrag: 04.10.2015 ( siste termin 04.04.2055 )
Lånenummer: 94957040874, Handelsbanken Eiendomskreditt
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 09.07.20: 1.74% pa.
Antall terminer til innfrielse: 122
Saldo per 19.06.2019: 30 500 000
Andel av saldo: 120 041
Første termin: 30.03.2016Neste avdrag: 30.03.2021 ( siste termin 30.12.2050 )
Flytende renter
Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.03.2021
utgjøre ca kr 254,00 per måned for denne boligen

Andel fellesgjeld

395 544

Avdrag fellesgjeld

kr. 660,- gjelder kun for det ene lånet.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse i forbindelse med utleie.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge vedtektene / husordensreglene ikke tillatt.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1974

Antall soverom

1

Byggeår

1974

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest foreligger.

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 50 kvm, Bruttoareal: 55 kvm
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, kjøkken, bad og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ikke uten styrets samtykke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 10 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 10 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 309 954 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 115 834 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Boplikt

Det er ikke boplikt i Arendal kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

04.01.1974 - Erklæring/avtale: Overenskomst angående Grasåsen Borettslags tilfluktsrom
25.05.2000 - Bestemmelse iflg. skjøte: Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Digital Markedspakke (Kr.2 265) Markedspakke (Kr.13 900) Purregebyr faktura (Kr.75) Relansering på FINN (Kr.2 300) Oppgjørsgebyr (Kr.3 975) Salgsforberedelser/tilrettelegging (Kr.6 000) Tingl. hjemmelserklæring (Kr.480) Tinglysingsgebyr elektronisk (Kr.897) Annonsepakke Agderposten Boligbilag- Pakke 2 (Kr.7 875) Fakturagebyr (Kr.65) Totalt kr. (Kr.37 832)

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.