solgt

Sagene-Torshov , Grimstadgata 30 L

Type Leilighet
Primærrom 36m²
Bruksareal 36m²
Bruttoareal 40m²
Tomt 3 553m²
22/08/2018 10:16
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1932
Gårdsnummer 221
Bruksnummer 74
Energimerking F
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 000 000,-
Totalpris 3 090 540,-
Ligningsverdi 691 303,-

Beregnet totalkostnad

3 000 000,- (Prisantydning) 82 631,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 082 631,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 909,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 090 540,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

BRA/PROM

36 / 36 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Beskrivelse

Velkommen inn til en sjarmerende 2-roms leilighet. Denne leiligheten har i senere tid blitt oppgradert med nyere kjøkken (2015) og bad (2010) i regi av borettslaget. Planløsningen er svært god, hvor man får nytte av hver kvadratmeter, og en fin arealfordeling mellom de ulike rommene. Pene, tidsriktige overflater og pen en-stavs parkett på gulv. Fin takhøyde og de store vindusflatene er med på å skape rikelig med naturlig lys til leiligheten, samt en luftig atmosfære. Her kan man flytte rett inn!

Leiligheten er beliggende i attraktivt og ryddig borettslag i svært rolige omgivelser på Sagene, med idylliske Bjølsenparken rett utenfor leilighetsdøren. Borettslaget har også en fantastisk felles bakgård. Her er det sittegrupper, grill, lekeapparater og sandkasser for de minste. Her finner du alt av nødvendige fasiliteter i gangavstand, med hyggelige kaféer, restauranter, butikker og offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Det er også kort vei til blant annet Torshov, St.Hanshaugen og Grünerløkka.

Denne leiligheten bør sees - Velkommen til visning!

Standard

Entré | Velkommen inn
Entreen gir et godt førsteinntrykk av leiligheten og har blant annet en-stavs parkett på gulv og lysmalte veggflater. Det er montert garderobe med speilfront og dørcalling, og ellers er det plass for annet møblement. Entréen er romslig og har tilknytning til bad og stue.

Stue | Lyst og luftig
Stuen er rektangulær, hvilket byr på flere innredningsmuligheter. God plass til sofagruppe, tv-seksjon og sone for spisebord i nærhet til kjøkken. Stuen har en-stavs parkett på gulv og er ellers holdt i en lys, tidsriktig farge. Store vindusflater som gir rommet et luftig og behagelig preg.

Kjøkken | Nytt i 2015
Kjøkkenet er adskilt fra stuen med en innholdsrik innredning. Kjøkkenet ble pusset opp i 2015, og er levert av Kvik. Skap med glatte fronter og benkeplate i heltre eik med nedfelt oppvaskkum. Over kjøkkenbenk er det fliser og benkeskapsbelsyning. Kjøkkenet er videre utstyrt med fritthengende ventilator med kullfilter og integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser, alt fra kvalitetsmerket Bosch. Stekeovn og induksjonstopp fra Siemens. Gulvflater belagt med en-stavs parkett. Vegg- og himlingsflater i malte flater.

Bad | Med opplegg for vaskemaskin
Pent baderom fra 2010 med flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Baderomsinnredningen er bestående av helservant i skap, speil med overlys, dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Det er opplegg for vaskemaskin på badet. Downlights i himling.

Soverom | Mot rolige omgivelser
Soverommet har tilgang fra stuen og størrelsen gir rom for stor seng. Rommet er innredet med stort garderobeskap og vender ut mot rolige omgivelser.

Boder | Meget god lagringsplass
Leiligheten disponerer tre boder. To kjellerboder på 4,0 kvm hver, samt en loftsbod på 4,6 m2.

Beliggenhet

Området er kjent for et rikt utvalg av kaféer og spisesteder hvor Sofies Hage, Kaffebrenneriet, Mysterud bar, Nord Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Sagene Lunsjbar, Trikkestallen, Grisen, Kokosbollefabrikken og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Flere matvarebutikker i nærheten hvorav Rema 1000 ligger kun 2-3 minutter fra gården. Coop Ekstra og døgnåpen Joker er også rett rundt hjørnet. I Grimstadgata ligger populære Sagene torg som tilbyr et stort utvalg av frukt og grønnsaker.

Sagene og området rundt er i konstant positiv utvikling og vekst med flere nye kaféer, nisjebutikker og større prosjekter som gagner befolkningen i området. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager med koselige Portveien 2 har du nesten rett utenfor leilighetsdøren. Ny innendørs skatehall med tilliggende utendørs skateareal på Voldsløkka. Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. I mars 2018 åpnet SF Kino åpne landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!

Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Nytt er også Oslo sommertid (festival) med blant annet Eminem som "headliner". En helt ny kunstisbane som er åpen for alle, åpnet i 2017. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små.

For den treningsglade finner du bl.a. SATS Elixia på Sagene, SATS Storo/Nydalen, Evo Fitness Nydalen, Sagene Squash i Sagveien og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Oslo Yoga ligger kun noen minutters gange fra leiligheten. Bydelen har også en rekke både store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og Eventyrfabrikken ved Myraløkka.

Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 20 (Galgeberg/Skøyen), 30 (Nydalen/Bygdøy), 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby), 37 (Helsfyr/Nydalen T) og 54 (Tjuvholmen/Kjelsås stasjon). Alle busser stopper kun noen få minutter fra leiligheten. Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov og t-bane linje 4 og 5 i Nydalen. Bysykkelstativ ved Advokat Dehlis plass og i Arendalsgata.

Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Felleskostnader

2.204,- pr. mnd. Inkluderer: Kabel-TV (fra Get), nedbetaling av andel fellesgjeld, vaktmestertjenester, fellesforsikring, strøm til fellesarealer, styrehonorar, vaktmestertjenester, trappevask, festeavgift og kommunale avgifter.

Herav:
Felleskostnader kr. 2.094,-
Trappevask kr. 110,-

Det er vedtatt oppgradering av bakgård og drenering i borettslaget. Det er planlagt å starte med arbeidet til høsten og låneopptaket vil medføre en økning i felleskostander på ca. 5% som utgjør ca. 110,-.

Tomt

Borettslaget har en fantastisk bakgård med beplantning, grøntareal, interne stikkveier og flere hyggelige sittegrupper. Et flott sted å nyte late sommerdager.

Festet tomt. Festeavgiften er kr 278.060,- / år (inkludert i felleskostnadene). Festeavgiften ble sist regulert 2013, og denne kan reguleres hvert 10 år iht. konsumprisindeksen. Festeavtalen utløper 01.05.2023. Grunneier er Oslo kommune.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 12 parkeringsplasser som leies ut etter venteliste for kr. 700,- per mnd. Administrasjonsgebyr på kr. 680,- påløper ved tildeling av plass.

Området blir i juni 2018 en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 691 303 pr. 31.12.16 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 212 168 pr. 31.12.16 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård over 3.etasjer samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Yttervegger i murkonstruksjon utvendig pusset og malt. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket papp/membran (Ikke besiktiget). Leiligheten har hovedytterdør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkehull. Vinduer med karmer av tre, og tre-lags glass fra 1986.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger ferdigattest på rehabilitering av bad datert 02.12.2011.

Boligens areal

Primærrom: 36 kvm, Bruksareal: 36 kvm, Bruttoareal: 40 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 36 m².
Primærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, soverom, stue, kjøkken og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet og har gulvvarme på bad.

Adkomst

Adkomst fra Grimstadgata. Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er tinglyst 4 servitutter på eiendommen. Disse omhandler blant annet vilkår i festekontrakt (1932)(1983), bestemmelser om benyttelse og plikter til fellesareal (1932), brannvegg/-dør og gårdsplass. (1932)

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 82.631,- pr. 01.05.2018.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 8.775,- pr. 31.12.2017.

Borettslaget har et langsiktig lån. Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: EIEKRE-94927028446
Type: A
Restsaldo: 11.875.088,-
Restløpetid: 13 år 4 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt, 2,10%
Andel av saldo: 82.631,-
Kapitalkostnader: 596,-

Festetomt utgjør 0 kr av boligens formuesverdi og 24.162 kr av gjeld.

Det er planlagt drenering og oppgradering av bakgård i borettslaget. På grunn av låneopptaket vil fellesgjelden være forventet å øke med 48% per andel, noe som utgjør omtrent 40.000,- for denne leiligheten.

Andel fellesgjeld

82 631

Andel formue

8 775

Forsikring

OBOS Skadeforsikring AS Polisenummer: 12624

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Listen følger vedlagt. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styregodkjenning må foreligger før overtagelse.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

BE OM SALGSSUM
Robin Rodahl
Avdelingsleder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Robin Rodahl

466 92 608

rr@schalapartners.no

VERDIVURDERING