solgt

Uranienborg-Majorstuen , Hammerstads gate 30

Type Leilighet
Primærrom 49m²
Bruksareal 49m²
Bruttoareal 56m²
Tomt 5 603m²
02/10/2018 16:04
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1916
Gårdsnummer 46
Bruksnummer 16
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 950 000,-
Totalpris 4 106 089,-
Ligningsverdi 1 044 951,-

Beregnet totalkostnad

3 950 000,- (Prisantydning) 144 815,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 094 815,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 575,- (Transportgebyr) 199,- (Pantattest kjøper) 3 500,- (Noteringsgebyr forretningsfører) -------------------------------------------------------- 11 274,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 106 089,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

BRA/PROM

49 / 49 m²

Antall soverom

1

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Beskrivelse

Dette er en sjarmerende og romslig 2-roms leilighet, beliggende fint til i høy 1.etasje i en klassisk gård på Majorstuen. Leiligheten er gjennomgående med en god planløsning. Den gjennomgående planløsningen åpner opp for gode bruks- og møbleringsmuligheter. Boligen fremstår som velholdt med tidsriktige fargevalg og parkett på gulv. Videre kan denne leiligheten by på en god takhøyde, en koselig peisovn og store, dype vindusflater som gir en lys og fin innvendig atmosfære.
Leiligheten tilhører et hyggelig aksjelag og beboerne har tilgang til en flott, frodig bakgård som er opparbeidet med gangarealer, gressplen, pen beplantning, flere sittegrupper og sykkelstativ. Her bor du rolig og samtidig i et supersentralt boområde. Det er kun 1-2 minutters gange til Majorstuenkrysset, hvilket er et knutepunkt for kollektivtransport med både buss, trikk og t-bane.
Dette er et særdeles populært boligområde med alt av restauranter, kaféer, utesteder, dagligvarebutikker, offentlig kommunikasjon m.m. innen gangavstand. Området rundt er kjent for sine frodige, grønne omgivelser. Frognerparken og Slottsparken er innenfor kort gangavstand. Du kan videre ta turen over til Bygdøy med sine flotte turstier og mange bademuligheter, med buss fra Majorstuenkrysset.
Velkommen til visning!

Standard

Stue | Koselig peis
Leiligheten har en luftig og tiltalende stue med god plass til sofaløsning med tilhørende møblement. Stuen har parkett på gulv, gode vindusflater som gir rikelig med lys og en god takhøyde. Innmurt peis som bidrar til god varme på kaldere dager og som gir en god atmosfære til rommet. Skorstein fra byggeår, rehabilitert i regi av aksjelaget med rørinnsats i 2014. De fleste veggflater, samt himling i entré er malt i 2018.
Kjøkken | Godt med skap- og benkeplass
Leiligheten har et separat, koselig kjøkken med tre-stavs parkett på gulv og ellers malte vegg- og himlingsflater. Takhøy kjøkkeninnredning fra IKEA med profilerte fronter i matt hvit utførelse og benkeplate i tre med nedfelt oppvaskkum. Benkeskapsbelysning under overskap og fliser på vegg over benkeplate. Kjøkkenet er utstyrt med ventilator i overskap og integrerte komfyr med keramisk platetopp, oppvaskmaskin, samt frittstående kjøleskap med frysedel. Kjøkkenet fikk ny varmtvannstank i 2017. Opplegg for vaskemaskin plassert under skap.
Bad | Innredning fra 2104
Leiligheten har et flislagt bad fra 2000 med gulvvarme. Baderomsinnrendingen ble byttet ut i 2014 og er fra Fossbad. Innredningen er bestående av ovenpåliggende servant med servantskap, speilskap med overlys, vegghengt toalett og dusjhjørne med innfellbar dusjdør.
Soverom | Vendt mot rolige omgivelser
Romslig soverom vendt mot rolig bakgård og malt i en behagelig, mørkere farge. Soverommet har god plass til dobbeltseng, nattbord, kommode og øvrig ønsket møblement. Stor skyvedørsgarderobe med god oppbevaringsplass.
Entre | Lys og innbydende
Lysmalt entré med dørcalling med åpner og garderobeskap med speildører. Entréen har gulvvarme.
Boder | God lagringsplass
Leiligheten disponerer to boder. En kjellerbod på 8 kvm og en loftsbod med skråtak. Loftsboden har et måleverdig areal på 3 kvm og et gulvareal på 7 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten har perfekt beliggenhet, i sentrale og svært populære omgivelser på Majorstuen. Dette er et særdeles populært boligområde med alt av fasiliteter innen gangavstand. Det er kun 1-2 minutters gange til Majorstuakrysset som er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon i Oslo med buss, trikk og T-bane. Herfra går også populære Bogstadveien med gode handlemuligheter. I tillegg er det kun 20 min gange til sentrum og Karl Johan.
Området rundt er kjent for sine frodige, grønne omgivelser. Frognerparken og Slottsparken er også innen gangavstand. Du kan videre ta turen over til Bygdøy med sine flotte turstier og mange bademuligheter, med buss fra Majorstua krysset. Nærhet til treningssentre som SATS/Elixia, Fresh fitness, FitnessXpress eller Evo for å nevne noen. Ønsker du en litt annen type aktivitet finner du også Colosseum kino i nærheten. På Valkyries plass arrangeres "Bondens Marked" som byr på ferske og smakfulle råvarer rett fra gården. På Vestkanttorget har du utsalgsboder hvor du kan finne alt fra flotte antikviteter, møbler og klær. I Bogstadveien finner man hyggelige caféer, velkjente restauranter, et pulserende uteliv, samt designbutikker, matbutikker og andre nisjeforretninger.
Flere lokale serveringsteder i umiddelbar nærhet som Gamle Major, Kverneriet, Lille Asia, Oslo Mikrobryggeri, Josefines Vertshus og The Broker er verdt å nevne. Det er også grønnsaksbutikk, kiosker og flere matbutikker, samt apotek. Rema 1000, Coop, Kiwi og søndagsåpen Bunnpris finner du i nærheten. Kort vei til alle fasiliteter som post, bank, forretninger, skoler, barnehager med mer. Gangavstand til Ullevål Sykehus, Universitetet på Blindern, samt andre skoler og barnehager.

Felleskostnader

2 833 pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, kabel-tv/ bredbåndstjenester, felles forsikringer, kommunale avgifter, renhold av fellesarealer, snørydding, nedbetaling av fellesgjeld m.m.
Herav:
Renter og avdrag kr. 1.085,-
Felleskostnader kr. 1.723,-
Dugnadsbidrag kr. 25,-
Det vil bli aktuelt å øke felleskostnadene fra 01.07.2018 på bakgrunn av soilrørprosjektet. Det er ikke bestemt hvor mye enda da det vil bero på hvor omfattende rehabiliteringsprosjektet blir.
Et dugnadsgebyr på kr. 300,- vil påløpe hvis aksjeeier ikke deltar på dugnad.

Tomt

Felles bakgård opparbeidet med asfalterte internveier, plenarealer, busker, trær, annen beplantning, sittegrupper og lekeapparater.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 044 951 pr. 31.12.16 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 343 842 pr. 31.12.16 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 49 kvm, Bruttoareal: 56 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue, kjøkken og soverom. 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er tinglyst 3 servitutter på aksjelagets grunnbok. Disse omhandler blant annet bestemmelser om veg, kloakkledning og regulering av areal i forbindelse med veggrunn/ jernbanegrunn.
Gjelder denne registerenheten med flere.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for aksjelaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Aksjelag

Boligaksjeselskapet er registrert i Foretaksregisteret med organisasjonsnummer 821 582 342. Boligaksjeselskapet består av 95 leiligheter og 2 næringslokaler.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 144.815,- pr. 26.04.2018.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 15.517,- pr. 31.12.2017.
Aksjelaget har ett lån i OBOS-banken.
Lånenummer: 98207367419
Type lån: Serie, 12 terminer per år.
Rentesats 26.04.2018: 2,5 %
Saldo 26.04.20108: 15.288.665,-
Andel av saldo: 144.815,-
Andel fellesgjeld vurderes å bli økt med kr. 90.000. Se punktet "Hva skjer i gården/ vedlikehold" for mer informasjon.

Andel fellesgjeld

144 815

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 78872971

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Listen følger vedlagt. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styregodkjenning må foreligge før overtagelse.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Robin Rodahl
Avdelingsleder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Robin Rodahl

466 92 608

rr@schalapartners.no

VERDIVURDERING