solgt

Ekeberg-Bekkelaget , Sørengkaia 39

Type Leilighet
Primærrom 121m²
Bruksareal 125m²
Bruttoareal 140m²
Tomt 6 363m²
11/10/2018 13:13
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 2016
Gårdsnummer 234
Bruksnummer 102
Energimerking C
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 11 300 000,-
Totalpris 11 607 341,-
Ligningsverdi 1 260 509,-

Beregnet totalkostnad

11 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) 697,- (Eierskiftegebyr garasje) 199,- (Pantattest kjøper) 292 500,- (Dokumentavgift) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 307 341,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 607 341,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

125 / 121 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Garasje / Parkering

Ja

Selger eier to plasser i felles garasjeanlegg i kjeller, hvorav den ene har elbil lading. Begge har lettvint adkomst til heis som går opp til leiligheten. Disse plassene er ikke inkludert i prisantydningen, men kan etter boligkjøperens ønske kjøpes til avtalt fastpris. Felleskostnader pr. garasjeplass: Kr 275,- pr. mnd.
Rema 1000 tilbyr gratis parkering for maksimum én time i sine åpningstider til besøkende kunder.
Det er etablert 9 MC-plasser i garasjeanlegget som leies ut til beboere til kr 300 pr. måned.
I Sørenga P-hus finnes ca. 300 parkeringsplasser, og er åpent for alle med korttid- og langtidsparkering. Det er tilgang på strøm for lading av el-biler.

Beskrivelse

Ekte boglede på Sørenga!
Å bo en ti minutters gåtur fra sentrum og noen få meter unna sjøen høres for mange ut som en fjern og urealistisk tanke. Her, derimot, er dette i aller høyeste grad en realitet! Samtidig kan du ta del i fullføringen av nye Bjørvika som reiser seg i full fart!
Det er tydelig at befolkningen har oppdaget Sørenga. Hundrevis av mennesker tiltrekkes av Oslos nyeste og mest moderne bydel som strekker seg ut i fjorden. Helt på tuppen mot fjorden samles folk på sjøbadet med stupetårn, gressplen og innskjermet sandstrand. Serveringen langs bryggekanten er upåklagelig med et variert mattilbud og selvsagt utsikt utover fjorden fra uteserveringen.
Mange heldige naboer kan frydes over å bo på Sørenga, men det er kun en liten brøkdel som kan nyte sol hele dagen og herlig fjordutsikt fra sine to balkonger mot nord og syd! Når man unner seg et hjem i denne nymoderne bydelen midt i fjorden, er det viktig å være kresen på den interne beliggenheten og dens utsikt- og solforhold. Derfor er vi glade for å tilby en av de beste plasseringene med denne fine 4-roms leiligheten!
Først og fremst ligger den høyt og fint til i 5. etasje. De store vindusflatene i stuen vender mot en indre gårdsplass som ligger fredelig til på et høydedrag opp fra bryggekanten. Mot fjorden er utsikten bred og åpen mellom bygningene. Her slippes inn deilige inntrykk fra fjorden med båter, kajakker, ender og svaner, som stadig minner deg på hvorfor du valgte en så god beliggenhet på boligen. Med herlige solforhold i tillegg, er alt tilrettelagt for idylliske sommerdager i din egen bolig!
Om man vil tilbringe en varm sommerdag på en enda større og mer privat arena sammen med sine gjester, kan dere pakke piknikkurven og ta heisen til takterrassen. Her vil man virkelig kunne imponere med en uslåelig wow-faktor! Utsikten går så langt utover fjorden som øyet kan se. Her på takterrassen får man solen fra den går opp over Ekebergåsen, og til solnedgangen bak Holmenkollen. Gulvflatene er trebelagt, det er plantet prydbusker i blomsterkasser, og du finner flere sittegrupper hvor man fritt kan boltre seg.

Standard

Entré/gang
Man forstår raskt at boligen holder en moderne standard i det man setter foten inn i gangen. Lyse og lekre overflater av enstavs parkett og lysmalte flater er det som strekker seg innover gangen og mot åpningen til stuen i enden. Første rom er et praktisk og lukket vindfang med god plass til oppbevaring av ytterklærne i en skyvedørsgarderobe. Gjennom en dør kommer gangen som gir tilgang til noen av soverommene og badene. Her er det også plass til møblering langs veggen, og den gode belysningen i taket bidrar til å vise frem kunsten på veggen.
Bad 1
Første dør fra gangen leder inn til det første baderommet. Overflatene er lekre, med store, grå og matte fliser på gulv, og mosaikkfliser i samme utførelse i dusjsonen. På veggene er avlange, hvite og polerte fliser som gir fine refleksjoner fra lyset. Her har man alle fasilitetene et bad trenger, med vegghengt toalett, dusjhjørne med regndusj og svingbare glassdører, og en servant med underskap og veggmontert speil.
Hovedsoverom
Neste dør leder til hovedsoverommet. Det er størrelsen, garderobeløsningene og adgangen til det private som gjør dette til et veldig komfortabelt hovedsoverom. Det er god plass til en stor dobbeltseng, og tilhørende nattbord på hver side. Langs indre vegg står et integrert garderobeskap med skyvedørsfronter. Gjennom en skyvedør i veggen finner man et walk-in garderoberom med skyvdørsgarderober langs veggen. Denne gjennomgangen leder videre til det private baderommet.
Bad 2
Det private badet er enda større enn det første. De flislagte overflatene bærer det samme elegante preget som første baderommet, med grå og matte gulvfliser, og hvite og polerte veggfliser. Den gode størrelsen er årsaken til at klesvasken håndteres her inne. Her får man god plass til en vaskemaskin ved siden av servantskapet, hvor servanten er forlenget som en keramisk benkeplate over. På motsatt side er et praktisk tørkeskap med sidevegg og hengslet dør i frostet glass. Ellers inneholder badet vegghengt toalett, dusjhjørne med regndusj og svingbare dører i glass, og veggmontert speil over servantmodulen.
Soverom 2
Før enden av gangen åpner opp til stuen, er det en inngang til et soverom til. Størrelsen i rommet gjør det ypperlig som barnerom, gjesterom, kontor, eller slik det er innredet i dag; omkledningsrom. Rommet er avlangt og har i dag integrerte garderobeskap med skyvedørsfronter. Ved flytting eller fjerning av disse, kan rommets funksjon lett endres ettersom bredden i rommet vil forstørres.
Kjøkken
I enden av gangen, så åpner boligen seg opp i en fantastisk stor og luftig sammensetning av stue og kjøkken. Mot venstre er kjøkkenet innredet på begge sider av rommet, med utgang til en balkong i midten. Innredningen er fra HTH, og bærer et stilrent og eksklusivt preg med håndtaksfrie fronter av hvit høyglans som reflekterer lyset fra de store vindusflatene mot balkongen. Hvitevarene er integrerte med kombiskap (kjøl/frys), stekeovn og induksjon platetopp. Hold vinen riktig temperert med vinskapet som også er installert under benkeplaten. Her er det god arbeidsplass på benken og lagringsplass i skapene, og flere kan gjerne stå sammen om matlagingen.
Balkong 1
Balkongen fra kjøkkenet er middels stor, med kebony tregulv og god plass til en hyggelig sittegruppe. Morgensolen slipper til på denne siden, og gjør balkongen til et naturlig sted for den perfekt frokosten. Herfra kan du følge med på ferdigstillelsen av Munch-museet, Sukkerbiten og badestranden som kommer i mellom, med intet mindre enn selveste Operaen i bakgrunnen! Avstanden til bryggekanten er perfekt! Nært nok til å få en god bit av fjordutsikten, men fortsatt tilbaketrukket fra folkelivet fra rekken av restauranter på bryggen.
Stue
Stuen er særdeles romslig med hele 41 kvadratmeter, og 59 kvm sammen med kjøkkensonen. I vanlige stuer er det få valgalternativer når man vil innrede både en spiseplass og sofagruppe. Men her er det virkelig ingen begrensning for hvordan du kan skape akkurat den stuen du har drømt om. Atmosfæren løftes av de lyse overflatene kombinert med enorme vindusflater langs ytterveggen. På varme sommerdager blir stuen forlenget i det man skyver opp den store glassdøren ut til balkongen.
Balkong 2
Den største og mest solrike balkongen er den sydvendte med utgang via stor skyvedør fra stuen. Høyden i 5. etasje gjør at solen strekker til under store deler av sommerhalvåret, fra formiddag til kveld. Første solglimt over nabobebyggelsen slipper til allerede i slutten av februar! En åpning mellom bebyggelsen slipper til herlig utsikt mot fjorden. Her, vendt mot bakgården, er miljøet normalt stille og fredelig. Det er også lunt og vindstille, da bebyggelsen skjermer for vinden. Med sine ni kvadratmeter belagt med kebony tregulv, får man god plass til en stor sittegruppe og grill om ønskelig. Med andre ord har du og dine gjester de beste forutsetningene for fantastiske sommerdager på din egen balkong!
Soverom 3
Det siste soverommet ligger tilknyttet kjøkkenet, og gjør dette til et mer adskilt soverom med nærhet til kjøkken og stue. Om man tilbringer mye tid på hjemmekontor eller hobbyrom, kan dette være et godt alternativ. Alternativt er også dette ypperlig som barnerom eller gjesterom.
Innvendig bod
I en stor bolig, trengs praktisk og lett tilgjengelig oppbevaringsplass. En indre bod på fire kvadratmeter er lett tilgjengelig fra stue/kjøkken. I tillegg til sine tekniske installasjoner og sikringsskap, er det god plass til oppbevaringsmøbler som høyskap, hyller og reoler.
Bod i kjeller
Leiligheten disponerer en romslig og praktisk bod i kjeller, med lettvint adkomst i nærhet til heisen.

Beliggenhet

Attraktivt og sjønært beliggende i den nye Fjordbyen, med sjø, parker og havnepromenade i umiddelbar nærhet.
Ellers har området kort vei til alt av servicetilbud, samt et pulserende kulturliv med blant annet det nye Munch-museet, Den Norske Opera og et godt utvalg av restauranter, puber og kafeer. Deichmanske hovedbibliotek vil også legges til Bjørvika. Deichmanske hovedbibliotek og Munch-museet er planlagt ferdigstilt i 2020.
På havnepromenaden på Sørenga finner du blant annet Le Meo Sushi, Restaurant Cargo, Bun`s Burger og Evita espressobar. Helt ytterst på Sørenga, i umiddelbar nærhet til boligen, finner man Sjøbadet. Sjøbadet er et stort og åpent rekreasjonsområde med sitteplasser, stort basseng og eget barnebasseng. I midten av området finner man også sentralparken, områdets grønne lunge.
På Sørenga finner man to barnehager. Nærmeste matbutikker er en stor og innholdsrik Rema-1000 i nabobygget, eller Coop Prix med søndagsåpent. Ellers kort vei til offentlig kommunikasjon, med buss nr. 85 som stopper på Sørenga. Ved Ladegården kan man ellers hoppe på buss nr. 32 og 74. St. Halvards plass med trikkelinje 18 og 19, samt buss nr. 34, 70 og 73 ligger også like ved. Det er også noen minutters gange til Oslo S med alle kollektivmuligheter.
Dersom man ønsker aktiviteter i vannet på sommerstid, kan man enkelt gå i badebukse ned til sjøbadet, eller gjøre som mange av naboene; skaffe en kajakk og ta seg en padletur!

Felleskostnader

4 573 pr. mnd. Felleskostnader: Kr 3 375,- (Felles forsikring, trappevask, kommunale avgifter, vedlikehold og andre generelle driftskostnader) Fjernvarme: Kr 875,- Bredbånd: Kr 119,- Digital-TV: Kr 204,-

Tomt

6 363 m² (eiet).

Byggemåte

Fundamentert med betongpæler til antatt fjell. Betong grunnmur. Støpte kjellergulv. Bærekonstruksjon og leilighetsskillere i betong. Etasjeskillere i armert betong. Utvendig kledning av tegl og fasadeplater.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse. Kopi av midlertidig brukstillatelse kan sees hos megler.

Boligens areal

Primærrom: 121 kvm, Bruksareal: 125 kvm, Bruttoareal: 140 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Entré, gang, tre soverom, to bad, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Sentralvarme tilknyttet fjernvarmeanlegg.
Vannbåren gulvvarme i begge bad.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Sameie

Hjemmeside: www.sorengastrandasameie.no.
Sameiet Sørengstranda. Sameiet består av 222 seksjoner, herav er 215 av seksjonene bolig og 7 seksjoner er næring.
Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Fellesgjeld / lånevilkår

Det er ingen lån registrert på sameiet.
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 31.12.17
Andel fellesformue er kr 17 088,- pr. 31.12.17

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 86073607

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Listen følger vedlagt. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Robin Rodahl
Avdelingsleder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Robin Rodahl

466 92 608

rr@schalapartners.no

VERDIVURDERING