solgt

Ekeberg-Bekkelaget , Sørengkaia 33

Type Leilighet
Primærrom 48m²
Bruksareal 48m²
Bruttoareal 53m²
Tomt 6 363m²
03/12/2018 12:14
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 2016
Gårdsnummer 234
Bruksnummer 102
Energimerking
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 4 400 000,-
Totalpris 4 513 994,-
Ligningsverdi 588 729,-

Beregnet totalkostnad

4 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 500,- (Dokumentavgift) 5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) -------------------------------------------------------- 113 994,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 513 994,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

48 / 48 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Beskrivelse

Velkommen til Sørengkaia 33! Denne leiligheten ligger fint til i byggets 3. etasje med heisadkomst til leilighetsplan. De store vindusflatene i leiligheten gjør den ekstra lys og luftig, og det er en gjennomgående høy standard da bygget ble oppført i 2016. Boligen har en pen enstavsparkett i eik på gulv og overflatene er malt i lyse toner på veggene, med noen fargerike kontrastvegger som setter et personlig preg på hjemmet.
Stue og kjøkken er av åpen løsning, med plass til både sofaseksjon, salongbord, spisebord og annet tilhørende møblement. Kjøkkenet fra HTH er stilfullt og med integrerte hvitevarer. Fra stuen er utgang til en romslig balkong med fri og åpen utsikt mot grønne Ekebergsåsen, med Ekebergrestauranten og den gamle sjømannsskolen som lyser opp om kvelden. Badet er romslig og moderne med tidsriktige farger og materialer, og et pent soverom er tilknyttet et indre disponibelt rom, godt egnet for kontor, omkledningsrom eller lagring. Entréen er innbyende med god plass til garderobeløsning. Sameiet har også en fantastisk, felles takterrasse med gode solforhold og nydelig utsikt, samt flotte felles fasiliteter som sykkelbod, kajakkrom, og privat brygge for båt og kajakk.
Å bo en ti minutters gåtur fra sentrum og noen få meter unna sjøen høres for mange ut som en fjern og urealistisk tanke. Her, derimot, er dette i aller høyeste grad en realitet! Samtidig kan du ta del i fullføringen av nye Bjørvika som reiser seg i full fart! Attraktivt og sjønært beliggende i den nye Fjordbyen, med Oslofjorden, parker og havnepromenade i umiddelbar nærhet.
Velkommen til visning!

Standard

Entré | Velkommen til Sørengkaia 33!
Like ved leilighetens inngangsdør er det heisadkomst fra felles inngangsparti. Entreen gir et godt førsteinntrykk av leiligheten og har blant annet enstavs eikeparkett på gulv som ellers gjennom leiligheten. Det er montert dørcalling ved døren og det er god plass til oppbevaringsløsninger.
Stue | Lyst og luftig
Leiligheten har en veldig hyggelig stue hvor vinduene og utsikten virkelig preger atmosfæren i rommet. Vinduene går nesten fra tak til gulv og slipper inn herlige inntrykk fra formiddagssolen og utsikten mot grønne og frodige Ekebegåsen. Med mest sol på begynnelsen av dagen, får leiligheten en behagelig og sval romtemperatur mot kvelden, selv på de varmeste sommerdagene. I stuen er det plass til sofagruppe, salongbord og øvrig ønsket møblement.
Balkong | Din egen lille oase
Fra stuen er det adkomst ut til en herlig sydøstvendt balkong. Med sine 7 kvadratmetre, får man god plass til å innrede med en trivelig sittegruppe og pynt. På varme sommerdager, kan matlagingen skje på grillen.
Bad | Delikat og romslig
Badet er romslig med moderne og tidsriktige farger og materialer. Baderomsinnredningen består av vegghengt toalett, servant med servantskap, speil og dusjsone med innfellbare vegger. Praktisk nisje med opplegg for vaskemaskin ved siden av servant. Badet har fått våtromsbevis som gjelder som garanti på tetthet i 4 år*. Våtromsbeviset ligger vedlagt som siste side i boligrapporten fra Anticimex.
Kjøkken | Med integrerte hvitevarer
Kjøkken og stue er av åpen løsning, hvilket gjør dette til et hyggelig og sosialt rom. Kjøkkeninnredningen fra HTH er hvit med glatte fronter og laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Trefiberplater mellom kjøkkenbenk og overskap. Kjøkkenet er utstyrt med ventilator fra Røros Metall og integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser fra Electrolux. Waterguard montert i kjøkkenbenk.
Soverom | Tilknytning til kontor
Lekkert soverom med god plass til stor seng og nattbord mellom rommets to innganger. På veggen bak sengen er en fin og dus rosatone som kontrast til de ellers hvitmalte flatene. Fargen er med på å gi en behagelig romfølelse. Garderobeskap med oppbevaringsplass medfølger. Soverommet er tilknyttet et rom som i dag brukes som kontor. Dette rommet egner seg også fint som walk-in closet dersom man ønsker det.
Bod | Ekstra lagringsplass
Leiligheten disponerer en bod i kjeller på ca. 5 kvm.
Felles fasiliteter
Ta heisen til taket hvor du og dine gjester kan boltre dere på en av byens råste takterrasser! Omringet av Oslofjorden med øyene på den ene siden, grønne og fagre Ekebergåsen mot øst, og resten av byen med Barcode, Operaen og det kommende Munch-museet som en del av utsikten.
Sameiet disponerer fire kajakker, en båt, et SUP-brett, en egen kajakkrampe i kanalen og to kajakkgarasjer. Den ene garasjen ligger i tilknytning til flytebryggen. Den andre kajakkgarasjen ligger ved inngangsdøren til oppgang nr. 51 og rommer hovedsakelig private kajakker.

Beliggenhet

Attraktivt og sjønært beliggende i den nye Fjordbyen, med sjø, parker og havnepromenade i umiddelbar nærhet.
Ellers har området kort vei til alt av servicetilbud, samt et pulserende kulturliv med blant annet det nye kommende Munch-museet, Den Norske Opera og et godt utvalg av restauranter, puber og kafeer. Deichmanske hovedbibliotek vil også legges til Bjørvika. Deichmanske hovedbibliotek og Munch-museet er planlagt ferdigstilt i 2020.
På havnepromenaden på Sørenga finner du blant annet Sørenga Sjømat, Restaurant Cargo, Bun`s Burger, meksikanske Coyo, Seaport, Mirabel, Paradis, Wright Corner Pub, og Dock Espressobar. Helt ytterst på Sørenga, i umiddelbar nærhet til boligen, finner man Sjøbadet. Sjøbadet er et stort og åpent rekreasjonsområde med sitteplasser, stort basseng og eget barnebasseng. I midten av området finner man også sentralparken, områdets grønne lunge.
På Sørenga finner man to barnehager. En stor og innholdsrik Rema-1000 ligger i nabobygget, ellers er Coop Prix like i nærheten med søndagsåpent. Ellers kort vei til offentlig kommunikasjon, med buss nr. 85 som stopper på Sørenga. Ved Ladegården kan man ellers hoppe på buss nr. 32 og 74. St. Halvards plass med trikkelinje 18 og 19, samt buss nr. 34, 70 og 73 ligger også like ved. Det er også noen minutters gange til Oslo S med alle kollektivmuligheter.
Dersom man ønsker aktiviteter i vannet på sommerstid, kan man enkelt gå i badebukse ned til sjøbadet, eller gjøre som mange av naboene; skaffe en kajakk og ta seg en padletur! Med kajakken er du en kort padletur unna øyene i Oslofjorden. Det er kort vei til Vannspeilet, Middelalderparken og ikke minst Ekeberg med skogen som rekreasjonsområde og skulpturparken for kulturelt påfyll.

Felleskostnader

1.955,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, ákonto fjernvarme, digital-tv/ bredbånd, felles forsikringer, trappevask, kommunale avgifter og andre driftskostnader m.m.
Herav:
Ákonto fjernvarme kr. 336,-
Felleskostnader kr. 1.296,-
Bredbånd kr. 119,-
Digital-TV kr. 204,-

Tomt

Felles tomt opparbeidet med internveier, sittegrupper og diverse beplantning. Sameiet har også en felles takterrasse.
Sameiet har sykkelbod.

Garasje / Parkering

I Sørenga P-hus finnes ca. 300 parkeringsplasser, og er åpent for alle med betalt korttid- og langtidsparkering. Det er tilgang på strøm for lading av el-biler.
Under sameiet finnes et privat garasjeanlegg med p-plasser som stadig averteres til salgs eller for utleie. Kontakt megler for mer informasjon om prisnivå.
Det er etablert 9 MC-plasser i garasjeanlegget under som leies ut til beboere til kr 300 pr. måned.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 588 729 pr. 31.12.16 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 883 933 pr. 31.12.16 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 7 etasjer samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Fasader i teglstein og panel. Flat takkonstruksjon utvendig tekket med antatt papp (ikke besiktiget). Leiligheten har hovedytterdør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2014.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 03.02.2014 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 48 kvm, Bruksareal: 48 kvm, Bruttoareal: 53 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, kontor, soverom og stue/ kjøkken. 
I tillegg har leiligheten balkong og disponerer bod i kjeller på ca. 5 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med vannbåren varme. Felles varmtvann.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Oslo kommune har tinglyst bruksrett på regulert fellesområde (2018).
Gjelder denne registerenheten med flere.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Sameie

Sameiet Sørengstranda. Sameiet består av 222 seksjoner, herav er 215 av seksjonene bolig og 7 seksjoner er næring.
Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen lån registrert for selskapet.
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 01.07.2018.
Andel fellesformue er kr 6.562,- pr. 31.12.2017.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 86073607

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Listen følger vedlagt. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Robin Rodahl
Avdelingsleder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Robin Rodahl

466 92 608

rr@schalapartners.no

VERDIVURDERING