solgt

Ekeberg-Bekkelaget , Sørengkaia 118

Type Leilighet
Primærrom 49m²
Bruksareal 49m²
Bruttoareal 53m²
03/12/2018 13:20
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 2015
Gårdsnummer 234
Bruksnummer 108
Energimerking
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 4 400 000,-
Totalpris 4 522 549,-
Ligningsverdi 628 571,-

Beregnet totalkostnad

4 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 108 000,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 5 650,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) -------------------------------------------------------- 122 549,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 522 549,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

49 / 49 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2015

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca x 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr x 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Ja / Nei

Mulighet for leie eller kjøp av garasjeplass ved behov. Ta kontakt med megler for behov.

Tomt

Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Felles tomt for sameiet beplantet med trær, prydbusker, blomster og plen. Internveier med betongdekke, samt sittegrupper og sykkelparkering. Sameiet har også en fantastisk takterrasse til bruk for beboerne, samt kajakkrom.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Beskrivelse

Velkommen til Sørenga! Leiligheten ligger fint til i byggets 1. etasje med gjennomgående god standard fra byggeåret, 2015. Stue og kjøkken er av åpen løsning, med plass til både sofaseksjon, salongbord, spisebord og annet tilhørende møblement. Fra stuen er det adkomst ut til en herlig markterrasse.
"Om sommeren blir terrassen den naturlige inngangen til boligen." - Selger.
Går du via bakgården kan du nemlig bruke terrassen som en litt koseligere og ikke minst enklere inngang. Gi gjestene et spesielt førsteinntrykk ved å ta de imot i den idylliske bakgården, med sin åpne portal mot sjøen.
Kjøkkenet er tidløst og har integrerte hvitevarer, samt god skapplass. Videre kan leiligheten by på et romslig og moderne bad og et pent soverom med tilhørende garderobeskap. Entréen er innbyende med plass til sko og yttertøy.
Sameiet har også en helt rå, felles takterrasse med gode solforhold og nydelig utsikt. Attraktivt og sjønært beliggende i den nye Fjordbyen, med Oslofjorden, parker og havnepromenade i umiddelbar nærhet. En stor fordel med denne leiligheten er nærheten til Bjørvika, samtidig som du får en rolig beliggenhet vekk fra trafikkstøy!
Denne leiligheten må sees - Velkommen til visning!

Standard

Entré | Velkommen inn
Inngangspartiet er gir et godt første inntrykk, når man møter vindusflatene fra stuen i andre enden. Med elegant enstavs parkett på gulv og lysmalte flater, får man raskt et inntrykk av boligens standard fra byggeår 2015. I entréen står det et garderobeskap med plass til yttertøy, men det er også plass til andre oppbevaringsløsninger. Det er montert callinganlegg med videooverføring.
Markterrasse | Rom for utendørs hygge
Gi gjestene dine et koselig førsteinntrykk, og inviter de inn i boligen via den grønne og idylliske bakgården, med et glimt av fjorden gjennom den åpne portalen, og bruk terrassen som inngang til boligen. Markterrassen er på ca. 10 kvm og er sydøstvendt med noe sol på formiddagen. Det omringende hekkområdet tilhører også leiligheten. Terrassen står i godt le fra vinden, og kan fint benyttes i alle døgnets tider. Med puter, pledd og varmelampe, forlenger du også sommersesongen på terrassen. Utebelysning og stikkontakter er montert på vegg og det er tillatt å bruke elektrisk grill og gassgrill.
Stue | Gode lysinnslipp
Lys og luftig stue med lys farge på veggene og elegant enstavs parkett på gulv. Åpen, moderne løsning mot kjøkkenet. Her har du plass til både sofaseksjon, salongbord, spisebord og annet ønskelig møblement. Store vindusflater/dører slipper godt med naturlig lys og herlige inntrykk fra den grønne bakgården.
Kjøkken | Fra Drømmekjøkkenet 
Stilig kjøkken med åpen løsning mot stuen. Kjøkkeninnredning fra Drømmekjøkken med glatte fronter og laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Lys og stikkontakt under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med ventilator tilkoblet felles mekanisk avtrekk og integrerte hvitevarer som nedfelt induksjonstopp, komfyr med komfyrvakt og oppvaskmaskin med høy kvalitet fra Siemens, samt frittstående kombiskap (2016) fra Grundig.
Bad | Delikat
Delikat bad med flislagte vegger og gulv, samt gulvvarme. Baderomsinnredningen er bestående av servant med servantskap, vegghengt speil med lys, toalett og dusjnisje med innfellbare glassdører og regn- og håndusj. Badet har fått våtromsbevis som gjelder som garanti på tetthet i 4 år. Våtromsbevis og informasjon om dette ligger vedlagt som siste side i boligrapporten fra Anticimex.
Soverom | Sjøgløtt fra vindu
Rommet er lyst og pent med god plass til en stor dobbeltseng med nattbord på hver side. I tillegg til tilhørende garderobeløsning, er det plass til ytterligere oppbevaringsmøbler eller eventuelt en kontorpult. På veggen bak sengen er en fin og dus grønntone som kontrast til de ellers hvitmalte flatene. Vinduet vender mot den rolige bakgården, og sikrer en god natts søvn.
Takterrasse | Rå utsikt
Sameiet har en av Oslos råeste takterrasser med en nærhet til fjorden man sjeldent har opplevd. Her har du en 360 graders utsikt og sol hele dagen!
Romslig bod
Forøvrig har boligen god lagringsplass med blant annet en stor bod i kjeller på ca. 16 kvm.

Beliggenhet

Attraktivt og sjønært beliggende i den nye Fjordbyen, med sjø, parker og havnepromenade i umiddelbar nærhet.
Ellers har området kort vei til alt av servicetilbud, samt et pulserende kulturliv med blant annet det nye Munch-museet, Den Norske Opera og et godt utvalg av restauranter, puber og kafeer. Deichmanske hovedbibliotek vil også legges til Bjørvika. Deichmanske hovedbibliotek og Munch-museet er planlagt ferdigstilt i 2020.
På havnepromenaden på Sørenga finner du blant annet Sørenga Sjømat, Restaurant Cargo, Bun`s Burger, meksikanske Coyo, Seaport, Mirakel, Paradis, Wright Corner Pub, og Dock Espressobar. Helt ytterst på Sørenga, i umiddelbar nærhet til boligen, finner man Sjøbadet. Sjøbadet er et stort og åpent rekreasjonsområde med sitteplasser, stort basseng og eget barnebasseng. I midten av området finner man også sentralparken, områdets grønne lunge.
På Sørenga finner man to barnehager. Nærmeste matbutikker er en stor og innholdsrik Rema-1000 eller Coop Prix med søndagsåpent som begge ligger i nabobygget. Ellers kort vei til offentlig kommunikasjon, med buss nr. 85 som stopper på Sørenga. Ved Ladegården kan man ellers hoppe på buss nr. 32 og 74. St. Halvards plass med trikkelinje 18 og 19, samt buss nr. 34, 70 og 73 ligger også like ved. Det er også noen minutters gange til Oslo S med alle kollektivmuligheter.
Dersom man ønsker aktiviteter i vannet på sommerstid, kan man enkelt gå i badebukse ned til sjøbadet, eller gjøre som mange av naboene; skaffe en kajakk og ta seg en padletur! Med kajakken er du en kort padletur unna øyene i Oslofjorden.
Det er kort vei til Vannspeilet, Middelalderparken og ikke minst Ekeberg med skogen som rekreasjonsområde og skulpturparken for kulturelt påfyll.

Felleskostnader

2 126 pr. mnd. Drift og vedlikehold, ákonto fjernvarme og varmtvann, grunnpakke kabel-tv/ bredbånd, renhold av fellesarealer, vaktmestertjenester, felles forsikringer, kommunale avgifter m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 628 571 pr. 31.12.16 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 011 426 pr. 31.12.16 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest, men brukstillatelse datert 01.10.2015 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 49 kvm, Bruttoareal: 53 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, bad og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med vannbåren varme til radiatorer og gulvvarme på bad. Sameiet er tilknyttet fjernvarmenettet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Sameie

Selveierleilighet tilhørende Sameiet Sørengkaia 6 i bydel Gamle Oslo. Sameiet består av 110 seksjoner.
Sameiet har egen hjemmeside: www.sorenga6.no med nyttig informasjon. Her kan du blant annet legge inn reservasjoner for å leie båten til Sørenga 6 sameie.
Felles kajakkrom med lettvint tilgang til av- og påstigning.
Sameiet har også to avlåste sykkelboder med mange oppstillingsplasser. Den ene befinner seg i 1 etg. og den andre i garasjeområdet under bygget. Rommene er utstyrt med sykkelpumpe, vannslange og om vinteren finner du også smørebord for prepping av ski.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP1619559

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Robin Rodahl
Avdelingsleder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Robin Rodahl

466 92 608

rr@schalapartners.no

VERDIVURDERING