solgt

Gamle Oslo , Sveriges gate 17 B

Type Leilighet
Primærrom 57m²
Bruksareal 57m²
Bruttoareal 64m²
Tomt 1 698m²
07/11/2019 13:53
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1929
Gårdsnummer 232
Bruksnummer 327
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 370 000,-
Totalpris 3 690 256,-
Ligningsverdi 0,-

Beregnet totalkostnad

3 370 000,- (Prisantydning) 301 300,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 671 300,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 944,- (Eierskiftegebyr og transportgebyr trekkes i oppgjøret) 3 362,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 18 956,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 690 256,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

BRA/PROM

57 / 57 m²

Antall soverom

1

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning i laget.

Velkommen til Sveriges gate 17 B

Mats Ergo ved Schala & Partners har gleden av å vise og presentere denne fine leiligheten i Sveriges gate 17 B!
Velkommen til en lys og tiltalende 2-roms aksjeleilighet, beliggende på idylliske Vålerenga. Det er adkomst via bakgård og felles trappegang. Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og er gjennomgående, samt har en arealeffektiv og smart planløsning. Det første som møter deg når du kommer inn, er en hyggelig entré som har godt med knagger og hylleløsninger, samt dørcallinganlegg. Stuen er romslig i tidsriktige farger, og har gode lysforhold. Stuen er enkel og møblere med plass til både sofagruppe (alt. sovesofa), mediemøbler og annet øvrig møblement.
I spisestuen er det en hyggelig peisovn med glassdør. Dette er et ypperlig rom for koselige middagsselskaper, med god plass til et stort spisebord for mange gjester. Separat kjøkken med en pen innredning, som er godt utformet med benke- og skapplass. Baderommet er delikat flislagt og ble rehabilitert i regi av aksjeselskapet i 2006. Her har du alt du trenger på badet, varme i gulv, samt opplegg for vaskemaskin. Lyst og trivelig soverom med garderobeskap og speil som gir rommet godt med skap- og garderobeplass. Videre fra soverommet er det utgang til boligens vestvendte balkong, hvor du kan nyte solrike sommerdager. Det er også ekstra lagringsplass i kjellerboden.
Når du kommer inn portrommet legger du nok merke til den flotte bakgården. Kvartalet rammer inn den grønne og frodige bakgården som virkelig skiller seg ut i nabolaget. Her er det satt ut sittegrupper, grill og en hengekøye for late sommerdager. Perfekt for varme sommerdager, bursdagsfeiringer og andre festlige anledninger. Det arrangeres flere sosiale sammenkomster med jevne mellomrom, for eksempel sommerfest, ølbrygging i sameiets egne mikrobryggeri i oppgang 5 o.l.
Boligen har en sentral beliggenhet med kort vei til "alt". Dog langt nok unna bylivet til at du kan nyte rolige dager i solen med grønne omgivelser. Leiligheten ligger midt i hjerte av Vålerenga! I nærmiljøet finner du Vålerenga kirke og park, samt Jordal idrettspark. Området består av fargerike bygårder og trehusbebyggelse. Her får man en følelse av at man bor i en småby midt i byen! Det er kort gangavstand til skoler, barnehager og kollektivtrafikk. Det er også kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, idrettshall, treningssenter, svømmehall og badeplass med mer.
Ser du etter koselige boomgivelser sentralt i Oslo, så er denne leiligheten noe for deg!
Velkommen på visning!

Beskrivelse av leilighetens rom

Stue | Lys og romslig med peis
Stuen er pen og romslig i tidsriktig fargevalg. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med lys, som sikrer en luftig atmosfære. Her er det god plass til sofagruppe, spisebord, tv-seksjon og øvrig ønsket møblement. Det er en svært funksjonell og romslig romløsning, samt en flott spisestue med peisovn med glassdør. Spisestuen er et naturlig sted for hyggelige middager med god plass til et stort spisebord og tilhørende møblement.
Kjøkken | Godt med skap- og benkeplass
Delikat kjøkken med innredning som har glatte fronter og benkeplate i tre med nedfelt oppvaskkum. Det er speil mellom kjøkkenbenk og overskap som gir kjøkkenet en god romfølelse. Benkeskapsbelysnig og stikkontakter over kjøkkenbenk. Videre er det oppvaskmaskin fra Siemens, induksjonstopp og stekeovn fra Bosch, samt kjøleskap og fryseskap fra Whirlpool under benkeplate. Fritthengende ventilator med kullfilter fra Upo. Gulvet er belagt med laminat, og vegg og himlingsflatene er i malte flater og malt mur.
Bad | Delikat og flislagt
Flott flislagt baderom som ble rehabilitert i regi av aksjeselskapet i 2006. Det er varme i gulv og badet inneholder dusjhjørne med innfellbare glassdører, vegghengt toalett fra Gustavsberg og servant på benkeplate av tre, samt dører med glatte fronter. Speil med overlys og stikkontakt over servanten. Det er downlights og avtrekksventil i himling. Opplegg for vaskemaskin på badet.
Soverom | Utgang til hyggelig balkong
Lyst og trivelig soverom av god størrelse. Her er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. På soverommet er det et garderobeskap med speil på 2,5 meter som har godt med skap- og garderobeplass.
Videre er det utgang til en trivelig vestvendt balkong fra soverommet på ca. 2,9 kvm. Her er det plass til cafésett, så man kan nyte solrike dager. Balkongene ble oppgradert i regi av aksjelaget i 2018.
Entré | Et godt førsteinntrykk
Hyggelig entré med plass til oppbevaring av yttertøy og sko, samt dørcallinganlegg. Godt med knagger og hylleløsninger. Ny inngangsdør fra 2018 med vindu.
Overflater | Tidsriktig fargevalg
- Gulv: Gulvflater belagt med parkett, tregulv og fliser.
- Vegger: Veggflater i malte flater og malt mur. Det er fliser på badet.
- Tak: Himlingsflater i malte flater og malt mur.
Eget bryggeri!
På beboermøtet i 2014 ble det besluttet å gjøre om det gamle styrerommet i oppgang 5 til ølbryggeri. Bryggeriet er nå fullt operativt, og det blir brygget øl til både privat og felles bruk, blant annet til bakgårdsfest, dugnad og julegrantenning. Bryggeriet har - i likhet med borettslaget og gata utenfor - fått navn etter Fridtjov den Frøkne: Det frøkne bryggeri.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget sentral og populær beliggenhet, men likevel tilbaketrukket i grønne og rolige omgivelser på idylliske Vålerenga. I nærmiljøet finner du Vålerenga kirke og park og Jordal idrettspark. Området består av fargerike bygårder og trehusbebyggelse. Her får man en følelse av at man bor i en småby midt i byen! Det er kort gangavstand til skoler, barnehager og kollektivtrafikk. Det er også kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, idrettshall, treningssenter, svømmehall og badeplass med mer.
Videre er det flotte turområder i området med Vålerengaparken, Kampen Park, og Middelalderparken som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Det foregår to større prosjekter i området: Jordal idrettspark, som fører til mindre tilgjengelige tilbud pr. nå, men det nye Jordal Amfi er planlagt ferdig i løpet av 2018. Her ventes masse flotte fasiliteter og oppgraderte utearealer. Alnaelva har en idyllisk tursti langs elvebredden mot sentrum eller mot Lillomarka hvor man har utallige turmuligheter både sommer og vinter. En kort tur med 20-bussen tar deg til Tøyenbadet. Mot Helsfyr er Valle Hovin og Valhall Arena som er kjent for sine allsidige idrettsanlegg og store konsertarrangementer. Området byr også på flere treningsstudioer som SATSElixia på Kampen og i Bjørvika, Fresh Fitness på Grønland, Jordal Idrettspark, fotballbaner og Tøyenbadet med både utendørs og innendørs svømmebasseng i gangavstand.
Fra boligen har du alle hovedstadens fasiliteter som butikker, kafeer, spisesteder og parker i nærheten. Kjente restauranter- og kafeer som kan nevnes fra nærområdet er Smia, Kampen Bistro, Javelin Kafé, Vålerenga Vertshus og Pizzeria la Pietra (Ingeborgsgate 4), der pizzaene stekes i en av de eldste steinovnene i byen. Galgen ligger i Strømsveien og er et familievennlig og uformelt spisested med god mat og stort utvalg av øl. Alle stedene har kvaliteter som gjenspeiler Vålerenga: sjarm og godt miljø. Ønsker man litt enkel middag en dag har man Galgeberg Sushi og Dr. Pizza i samme gård.
Fra boligen spaserer man lett til alle byens fasiliteter. Det er kun få meter bort til bussholdeplass i Strømsveien. Her kan du også hoppe på de grønne bussene, som fører deg til for eksempel Ikea på Furuset eller Lørenskog og Lillestrøm. Gode reisemuligheter med buss nr. 20 og 37, samt T-bane fra Ensjø, Grønland eller Tøyen T-banestasjon. Buss 37 ligger ca. 3 min unna boligen, og Ensjø T-bane ca. 7 min unna. Matbutikken Coop prix ligger like utenfor døren, ellers kort avstand til andre matvarebutikker som Rema 1000 og Kiwi.

Felleskostnader

3 345 pr. mnd. Felleutgiftene inkluderer kabel-TV, vaktmestertjenester, trappevask, nedbetaling av gjelden, drift av sameiet, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m. Herav: Nedbetaling kr. 183,- Felleskostnader kr. 2.955,- Kabel-TV kr. 207,-

Tomt

Opparbeidet bakgård med gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Gangarealer belagt med brostein, sittegrupper og sykkelparkering. Bakgården er fantastisk å bruke på varme sommerdager, bursdagsfeiringer og andre festlige anledninger.

Garasje / Parkering

Det er prøveområder for beboerparkering i Oslo. Dersom du bor på denne adressen kan du søke om å benytte deg av prøveordningen for beboerparkering i din sone. Beboerkort koster kr. 3000,- per kalenderår. Det er bare mulig å søke om ett kort per person. Se link for nærmere informasjon: http://www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/hvor_gjelder_proveordningen/. Det er også muligheter for å leie av garasjeplass eller biloppstillingsplass i nærområdet. Kontakt megler for ytterligere opplysninger om dette.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Ligningsverdien er rekvirert, men ikke mottatt.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård over 5 etasjer, samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Yttervegger i murkonstruksjon utvendig pusset og malt. Leiligheten har hovedytterdør fra 2018 i brannklasse B30 med vindu. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass fra 2008.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for bygge anmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger ferdigattest for rehabilitering av 55 bad i Sveriges gate 17 A-E datert 21.08.2006.
Dokumentene følger vedlagt salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 57 kvm, Bruttoareal: 64 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Peisovn med glassdør i spisestuen. Ellers elektrisk oppvarming og varmekabler på badet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1894/990941-1/105  Bestemmelse om vannledn. 09.01.1894 
2001/57251-1/105  Erklæring/avtale 24.09.2001 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:209  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:211  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:242-245 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:243  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:322 Snr:1-36
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:325 Snr:1-2
Bestemmelse om bruk av gårdsrom.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune ved direktøren for Bolig- og Eiendomsetaten.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
2005/61523-1/105  Pantedokument 19.09.2005 
BELØP: NOK 8.340.000
Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag  
Lnr.: 1087116
2007/1010359-1/200  Pantedokument 07.12.2007 
BELØP: NOK 1.400.000
Panthaver: OBOS BBL  
Org.nr: 937052766
2018/835776-1/200  Pantedokument 04.06.2018 10:08 
BELØP: NOK 10.580.000
Panthaver: OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Elektronisk innsendt
Rettigheter på 0301-232/243
1989/69059-1/105  Best. om adkomstrett 09.10.1989 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:209  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:211  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:242  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:244-245
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:322 Snr:1-36
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:325 Snr:1-2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:327  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Rettigheter på 0301-232/322/0/1-36
2001/38103-1/105  Erklæring/avtale 04.07.2001 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:209  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:211  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:242-245
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:325 Snr:1-2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:327  
Bestemmelse om garasje/parkering
Elektriske kraftlinjer/ledninger/kabelgrøfter
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktøren for Bolig- og eiendomsetaten.
Gjelder denne registerenheten med flere
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjelaget Fridtjofsborg AS, Orgnr.: 933.773.272 består av 56 leiligheter knyttet til aksjer.
Styreleder er Kjersti Kambestad.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Selskapets aksjekapital er på kr. 117.000,- fordelt på 1170 aksjer á kr. 100,-.
Fridtjofsborg AS ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse:
Sveriges Gate 17, oppgang 1-5.
Vaktmester Andersen AS ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i boligaksjeselskapet.
Det er fellesvaskeri beliggende i oppgang 3.
Eget ølbryggeri i oppgang 5.
Aksjeboligmodellen innebærer at aksjeselskapet eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer i aksjeselskapet, som gir aksjeeier leierett til en bestemt bolig.
Aksjeeierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av aksjeeierne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre aksjeeieres mislighold, eller der Boligaksjeselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 301.300,- pr. 31.12.17.
Andel fellesformue kr. 60.452,- pr. 31.12.17.
Selskapet har 3 lån:
Lån 1:
Utgjør totalt kr. 10.502.344,- pr. 14.09.18, og er tatt opp i OBOS.
Renten på lånet utgjør 2,55 % pr. 14.09.18. Flytende rente.
Restløpetiden er 29 år og 8 mnd.
Restsaldo kr. 186.123,- Kapitalkostnad kr. 746,-.
Lån 2:
Utgjør totalt kr. 526.264,- pr. 14.09.18, og er tatt opp i OBOS.
Renten på lånet utgjør 2,55 % pr. 14.09.18. Flytende rente.
Restløpetiden er 9 år og 6 mnd.
Restsaldo kr. 17.450,- Kapitalkostnad kr. 174,-.
Lån 3:
Utgjør totalt kr. 6.714.579,- pr. 14.09.18, og er tatt opp i OBOS.
Renten på lånet utgjør 2,55 % pr. 14.09.18. Flytende rente.
Restløpetiden er 17 år.
Restsaldo kr. 119.014,- Kapitalkostnad kr. 722,-.

Andel fellesgjeld

301 300

Andel formue

60 452

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6588891

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på kr. 6 393 525,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 520 900,- i overskudd. Underskuddet skyldtes i hovedsak vedlikeholdsprosjektet som boligaksjeselskapet har fått utført, samt prosjektledelsen tilhørende dette.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger. 
Det skal være generell ro i leiligheten mellom kl. 22.00 og kl. 07.00.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Tilbehør

Inventar som ikke medfølger handelen: Hylle på bad, lampe i spisestue og på soverom.
 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderoms innredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Listen følger vedlagt. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.
Garderobeskap
Hvis ikke annet er spesifisert, følges NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør, slik at løse garderobeskap medfølger handelen. Dette gjelder også fastmonterte garderobeskap evt. fastmonterte skjenker mm.
Lyskilder / brunevarer
Ved et ønske om at lyskilder/ lamper/ lysekroner skal medfølge i handelen må dette spesifiseres i et evt. bud. Det samme gjelder brunevarer. For ytterligere informasjon, vennligst kontakt eiendomsmegler før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.
Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.