solgt

#VÅLERENGA , Sveriges gate 17 E

Type Leilighet
Primærrom 57m²
Bruksareal 57m²
Bruttoareal 63m²
01/10/2019 10:45
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1929
Gårdsnummer 232
Bruksnummer 327
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 150 000,-
Totalpris 3 467 410,-
Ligningsverdi 0,-

Beregnet totalkostnad

3 150 000,- (Prisantydning) 290 035,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 440 035,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 8 625,- (Eierskiftegebyr og transportgebyr trekkes i oppgjøret) 3 450,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 27 375,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 467 410,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Finn.no: Lokalområde #VÅLERENGA

BRA/PROM

57 / 57 m²

Antall soverom

1

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Tiltalende og delikat 2-roms aksjeleilighet, beliggende på idylliske Vålerenga. Leiligheten har store vinduer med brede vinduskarmer og fine lysforhold. Dette sammen med den praktiske løsningen sørger for en luftig atmosfære. Leiligheten fremstår som moderne med praktiske løsninger, og har en gjennomgående god standard.
Sentral beliggenhet, dog langt nok unna til at du kan nyte rolige dager i grønne omgivelser.
 
- Funksjonelle og romslige løsninger
- Romslig stue med hyggelig peis fra 2012
- Hyggelig spisestue med rosett
- Stilrent kjøkken
- Tidsriktige fargevalg fra 2019
- Stort soverom mot bakgården
- Bad fra 2006 som ble utført i regi av aksjelaget
- Kjellerbod og felles sykkelbod
- Frodig bakgård med sittegrupper, grill m.m.
- Ølbrygging i sameiets egne mikrobryggeri
- Kort vei til "alt"

Standard

Stue | Med peis
Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg som ble malt i 2019. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Her har du en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I tillegg finner du en koselig Dovre peisovn med glassdør fra 2012, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager. Gulvet er belagt med originalt tregulv i lakket utførelse, samt er den ene veggen med teglstein.
I tilknytning fra stuen, har du en trivelig spisestue. Dette er perfekt for sosiale lag da det er god plass til et spisebord og øvrig møblement for hyggelige middager. I himlingen er det rosett, så her får du klassiske detaljer med på kjøpet.
Kjøkken | Stilrent
Pent kjøkken med innredning som har profilerte fronter, overskap hvorav enkelte er vitrineskap med belysning under og laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum fra 2018. Det er godt med skap- og benkeplass for oppbevaring og matlaging. Videre finner du hvitevarer som fritthengende ventilator (fra 2018), oppvaskmaskin, innebygd keramisk koketopp og komfyr fra Bosch og frittstående kjøleskap med fryser fra Bosch. Gulvet er belagt med fliser og veggene ble overflatebehandlet i 2019.
Soverom | Stille og rolig
Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger fra 2019. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig lys i rommet. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Rommet vender mot bakgården, så her er det rolig og fredelig. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det en skyvedørsgarderobe på ca. 4,4 meter som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Gulvet er belagt med originalt tregulv i lakket utførelse.
Bad | Fra 2006
Delikat og flislagt baderom fra 2006 med gulvvarme, som ble utbedret i regi av aksjelaget. På badet finner du dusjhjørne med skyvedører av plast, vegghengt toalett og innredning med glatte skapfronter, samt servant. Over servanten er det innmurt speil og overskap. Videre er det opplegg for vaskemaskin og dobbel stikkontakt på veggen, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det avtrekksventil, downlights og inspeksjonsluke.
Entré | Velkommen inn!
Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Det er godt med knagger og hylleløsninger til oppbevaring av yttertøy og sko. Leiligheten har adkomst via felles trappeoppgang, samt er det callinganlegg i oppgangen. Veggene har pene og malte flater fra 2019 og gulvet er belagt med originalt tregulv i lakket utførelse. Entrédør av trefiber fra 2018 har brannklasse B-30.
Aksjelaget | Eget bryggeri!
Når du kommer inn portrommet legger du nok merke til den flotte bakgården. Kvartalet rammer inn den grønne og frodige bakgården som virkelig skiller seg ut i nabolaget. Her er det satt ut sittegrupper, grill og en hengekøye for late sommerdager. Perfekt for varme sommerdager, bursdagsfeiringer og andre festlige anledninger. Det arrangeres flere sosiale sammenkomster med jevne mellomrom, for eksempel sommerfest,
ølbrygging i sameiets egne mikrobryggeri i oppgang 5 o.l.
På beboermøtet i 2014 ble det besluttet å gjøre om det gamle styrerommet i oppgang 5 til ølbryggeri. Bryggeriet er nå fullt operativt, og det blir brygget øl til både privat og felles bruk, blant annet til bakgårdsfest, dugnad og julegrantenning. Bryggeriet har - i likhet med borettslaget og gata utenfor - fått navn etter Fridtjov den Frøkne: Det frøkne bryggeri.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget sentral og populær beliggenhet, men likevel tilbaketrukket i grønne og rolige omgivelser på idylliske Vålerenga. I nærmiljøet finner du Vålerenga kirke og park og Jordal idrettspark. Området består av fargerike bygårder og trehusbebyggelse. Her får man en følelse av at man bor i en småby midt i byen! Det er kort gangavstand til skoler, barnehager og kollektivtrafikk. Det er også kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, idrettshall, treningssenter, svømmehall og badeplass med mer.
Videre er det flotte turområder i området med Vålerengaparken, Kampen Park, og Middelalderparken som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. På Jordal er det masse flotte fasiliteter og oppgraderte utearealer. Alnaelva har en idyllisk tursti langs elvebredden mot sentrum eller mot Lillomarka hvor man har utallige turmuligheter både sommer og vinter. En kort tur med 20-bussen tar deg til Tøyenbadet.
Mot Helsfyr er Valle Hovin og Valhall Arena som er kjent for sine allsidige idrettsanlegg og store konsertarrangementer. Området byr også på flere treningsstudioer som SATSElixia på Kampen og i Bjørvika, Fresh Fitness på Grønland, Jordal Idrettspark, fotballbaner og Tøyenbadet med både utendørs og innendørs svømmebasseng i gangavstand.
Fra boligen har du alle hovedstadens fasiliteter som butikker, kafeer, spisesteder og parker i nærheten. Kjente restauranter- og kafeer som kan nevnes fra nærområdet er Smia, Kampen Bistro, Javelin Kafé, Vålerenga Vertshus og Pizzeria la Pietra (Ingeborgsgate 4), der pizzaene stekes i en av de eldste steinovnene i byen.
Galgen ligger i Strømsveien og er et familievennlig og uformelt spisested med god mat og stort utvalg av øl. Alle stedene har kvaliteter som gjenspeiler Vålerenga: sjarm og godt miljø. Ønsker man litt enkel middag en dag har man Galgeberg Sushi og Dr. Pizza i samme gård.
Fra boligen spaserer man lett til alle byens fasiliteter. Det er kun få meter bort til bussholdeplass i Strømsveien. Her kan du også hoppe på de grønne bussene, som fører deg til for eksempel Ikea på Furuset eller Lørenskog og Lillestrøm. Gode reisemuligheter med buss nr. 20 og 37, samt T-bane fra Ensjø, Grønland eller Tøyen T-banestasjon. Buss 37 ligger rett ved boligen, og Ensjø T-bane er det gåavstand til. Ellers kort avstand til matvarebutikker.

Felleskostnader

Kr. 3 039,- pr. mnd. Inkluderer felleutgiftene inkluderer grunnpakke bredånd med fiber, vaktmestertjenester, trappevask, nedbetaling av gjelden, drift av sameiet, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m.
Herav:
Felleskostnader kr. 2.832,-
Fiber ca. kr. 207,-

Tomt

Opparbeidet bakgård med gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Gangarealer belagt med brostein, sittegrupper og sykkelparkering. Bakgården er fantastisk å bruke på varme sommerdager, bursdagsfeiringer og andre festlige anledninger.

Garasje / Parkering

Området har beboerparkering i Oslo. Dersom du bor på denne adressen kan du søke om å benytte deg av beboerparkering i din sone. Beboerkort koster kr. 3000,- per kalenderår. Det er bare mulig å søke om ett kort per person. Se link for nærmere informasjon: http://www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/hvor_gjelder_proveordningen/.
Det er også muligheter for å leie av garasjeplass eller biloppstillingsplass i nærområdet. Kontakt megler for ytterligere opplysninger om dette.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Ligningsverdi er rekvirert, men ikke mottatt.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokken ble oppført i 1929 og har gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av murverk, utvendige fasader har pussede og malte overflater. Fasade mot bakgård er rehabilitert i 2018. Takkonstruksjon av tre i saltaks form utvendig tekket med platekledning av metall. Vinduer fra 1986 med 2+1 lags glass i stue. Vinduer fra 2017 med 3 lags glass på soverom.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger ferdigattest for rehabilitering av 55 bad i Sveriges gate 17 A-E datert 21.08.2006.
Dokumentene følger vedlagt salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 57 kvm, Bruttoareal: 63 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med elektriske panelovner og varmekabel på baderom, kombinert med en hyggelig peisovn fra 2012 i stuen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1894/990941-1/105 Bestemmelse om vannledn. 09.01.1894
2001/57251-1/105 Erklæring/avtale 24.09.2001
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:209
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:211
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:242-245
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:243
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:322 Snr:1-36
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:325 Snr:1-2
Bestemmelse om bruk av gårdsrom.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune ved direktøren for Bolig- og Eiendomsetaten.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
2005/61523-1/105 Pantedokument 19.09.2005
BELØP: NOK 8.340.000
Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Lnr.: 1087116
2007/1010359-1/200 Pantedokument 07.12.2007
BELØP: NOK 1.400.000
Panthaver: OBOS BBL
Org.nr: 937052766
2018/835776-1/200 Pantedokument 04.06.2018 10:08
BELØP: NOK 10.580.000
Panthaver: OBOS-BANKEN AS
Org.nr: 911986884
Elektronisk innsendt
Rettigheter på 0301-232/243
1989/69059-1/105 Best. om adkomstrett 09.10.1989
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:209
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:211
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:242
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:244-245
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:322 Snr:1-36
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:325 Snr:1-2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:327
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Rettigheter på 0301-232/322/0/1-36
2001/38103-1/105 Erklæring/avtale 04.07.2001
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:209
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:211
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:242-245
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:325 Snr:1-2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:327
Bestemmelse om garasje/parkering
Elektriske kraftlinjer/ledninger/kabelgrøfter
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktøren for Bolig- og eiendomsetaten.
Gjelder denne registerenheten med flere
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjelaget Fridtjofsborg AS, Orgnr.: 933.773.272 består av 56 leiligheter knyttet til aksjer.
Styreleder er Kjersti Kambestad.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Selskapets aksjekapital er på kr. 117.000,- fordelt på 1170 aksjer á kr. 100,-.
Fridtjofsborg AS ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse:
Sveriges Gate 17, oppgang 1-5.
Vaktmester Andersen AS ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i boligaksjeselskapet.
Det er fellesvaskeri beliggende i oppgang 3.
Eget ølbryggeri i oppgang 5.
Aksjeboligmodellen innebærer at aksjeselskapet eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer i aksjeselskapet, som gir aksjeeier leierett til en bestemt bolig. Aksjeeierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av aksjeeierne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre aksjeeieres mislighold, eller der Boligaksjeselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 290.035,- pr. 31.12.18.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 27.682,- pr. 31.12.18.
Aksjelaget har 3 lån.
Lån 1:
Sameiets lån utgjør totalt kr. 10.386.123,- pr. 20.03.19, og er tatt opp i OBOS.
Renten på lånet utgjør 2,8 % pr. 08.10.18. Flytende rente.
Restløpetiden er 29 år og 2 mnd.
Kapitalkostnad kr. 738,-
Lån 2:
Sameiets lån utgjør totalt kr. 501.568,- pr. 20.03.19, og er tatt opp i OBOS.
Renten på lånet utgjør 2,8 % pr. 08.10.18. Flytende rente.
Restløpetiden er 9 år.
Kapitalkostnad kr. 0,-
Lån 3:
Sameiets lån utgjør totalt kr. 6.557.075,- pr. 20.03.19, og er tatt opp i OBOS.
Renten på lånet utgjør 2,8 % pr. 08.10.18. Flytende rente.
Restløpetiden er 16 år og 6 mnd.
Kapitalkostnad kr. 706,-

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6588891

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på kr. 6 393 525,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 520 900,- i overskudd. Underskuddet skyldtes i hovedsak vedlikeholdsprosjektet som boligaksjeselskapet har fått utført, samt prosjektledelsen tilhørende dette.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det skal være generell ro i leiligheten mellom kl. 22.00 og kl. 07.00.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
 

Tilbehør

Kjøleskap og vaskemaskin medfølger ikke handelen.
 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Listen følger vedlagt. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.
Garderobeskap
Hvis ikke annet er spesifisert, følges NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør, slik at løse garderobeskap medfølger handelen. Dette gjelder også fastmonterte garderobeskap evt. fastmonterte skjenker mm.
Lyskilder / brunevarer
Ved et ønske om at lyskilder/ lamper/ lysekroner skal medfølge i handelen må dette spesifiseres i et evt. bud. Det samme gjelder brunevarer. For ytterligere informasjon, vennligst kontakt eiendomsmegler før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Meglers vederlag:
Om meglers vederlag er det avtalt 1,3 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 17 400,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

BE OM SALGSSUM
Mats Ergo
Partner / Eiendomsmegler
Mats Ergo

915 66 081

mats@schalapartners.no

VERDIVURDERING
Henrik Stråkander
Eiendomsmeglerfullmektig
Henrik Stråkander

983 00 283

hs@schalapartners.no

VERDIVURDERING